DEAH; Türkiye Üçüncüsü - Son Dakika
Sağlık

DEAH; Türkiye Üçüncüsü

DEAH; Türkiye Üçüncüsü

Diyarbakır Eğitim Araştırma Hastanesi, (DEAH) organ nakli için beyin ölümü bildiriminde Türkiye üçüncüsü oldu.

08.10.2013 09:35  Güncelleme: 09:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi başarılı çalışmalara imza atmaya devam ediyor. Organ nakli ekibiyle ortak çalışma yürüten yoğun bakım, Türkiye genelinde her gün güncellenen Galsgow Skorlama Sistemi (Beyin ölümü bildirimi) sıralamasında üçüncü oldu.

Canlıdan ve kadavradan nakil ameliyatları gerçekleştiren Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi beyin ölümü gerçekleşen hastaları tespit ediyor. Yoğun bakım ekibi organ nakli birimi ile ortak çalışarak beyin ölümü gerçekleşen hastaları sağlık bakanlığına bildiriyor. Bakanlık ise bu kişilerin aileleri ile temasa geçerek organ bağışı talebinde bulunuyor. Yoğun bakım ekibi bu başarısıyla DEAH'ın; Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Marmara Üniversite Hastanesi'nden sonra en çok bildirim yapan hastane olmasını sağladı.

ÖZVERİLİ VE KOORDİNELİ ÇALIŞMANIN ÜRÜNÜ

Diyarbakır İli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Muhammet Güzel Kurtoğlu organ nakli için beyin ölümü gerçekleşen kişilerin bildirilmesinin çok önemli olduğunu belirtti. Kurtoğlu: "Organ naklinde bir canlıdan en fazla bir iki organ alınabilirken kadavradan sağlam olan bütün organlar alınabilir. Organ bağışında bulunan canlının hayatı da risk altında olabilir. Ayrıca kadavradan alınan organlar daha fazla hastanın hayatını yeniden kazanmasına vesile olur. Yoğun bakım ekibimiz beyin ölümü bildirimlerini yaparak aslında organ nakline çok büyük katkı sağlamış oluyor. Böylece ekibimiz beyin ölümü gerçekleşen kişilerin aileleri ile görüşmeler yapabilme imkânı buluyor. Özverili ve koordineli çalışmalarıyla hastanemizi ilk sıralara taşıyan organ nakli ve yoğun bakım ekibine teşekkür ediyorum" dedi.

TÜRKİYE YOĞUN BAKIM İZLEME SİSTEMİ

Ankara Eğitim Ve Araştırma Hastanesi 28, Marmara Üniversitesi Pendik EAH 7, Diyarbakır Eğitim Ve Araştırma Hastanesi 6, Fırat Üniversitesi Hastanesi 5, Kartal Yavuz Selim Devlet Hastanesi 4, Bursa Çekirge Devlet Hastanesi 2, Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi 2, Şanlıurfa Balıklıgöl Devlet Hastanesi 2, Dr. Lütfi Kırdar Kartal Eğitim Ve Araştırma Hastanesi 1, Dicle üniversitesi 1.

Engin ÖZTÜRK

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Sağlık DEAH; Türkiye Üçüncüsü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement