Deaş Karşıtı Koalisyonun Kara Unsurları Komutanı Tümgeneral Volesky Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Deaş Karşıtı Koalisyonun Kara Unsurları Komutanı Tümgeneral Volesky Açıklaması

Deaş Karşıtı Koalisyonun Kara Unsurları Komutanı Tümgeneral Volesky Açıklaması

DEAŞ Karşıtı Koalisyonun Kara Unsurları Komutanı Tümgeneral Gary Volesky, ABD'nin Musul operasyonu kapsamında sadece "Irak güvenlik güçlerinin doğrudan kontrol ve komutası altındaki güçleri" desteklediğini ve Şii milislerin bunlar arasında yer almadığını belirtti.

19.10.2016 21:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DEAŞ Karşıtı Koalisyonun Kara Unsurları Komutanı Tümgeneral Gary Volesky, ABD'nin Musul operasyonu kapsamında sadece "Irak güvenlik güçlerinin doğrudan kontrol ve komutası altındaki güçleri" desteklediğini ve Şii milislerin bunlar arasında yer almadığını belirtti.

Tümgeneral Volesky, Bağdat'ta video konferans yoluyla bağlandığı Pentagon'da basın mensuplarının Musul operasyonu ile ilgili sorularını cevapladı.

ABD'nin Musul civarındaki Şii milislere yaklaşımıyla ilgili değerlendirmesinde Volesky, "ABD, sadece Irak güvenlik güçlerinin doğrudan kontrol ve komutası altındaki güçleri destekliyor ve Şii milisler onlar arasında yer almıyor." ifadelerini kullandı.

Kendilerinin Şii milisleri desteklemediğini ve bunu Irak yönetimine söylediklerini anlatan Volesky, Bağdat'ın da bu konunun farkında olduğunu kaydetti.

Bazı Şii gruplarının ayrılıkçı motivasyonlara sahip olduğunu bildiklerini dile getiren Amerikalı komutan, Musul'un kuzeybatı bölgelerindeki Şii milis varlığına ilişkin değerlendirme yapmaktan kaçındı ve "sorumluluğun Irak hükümetinde olduğunu" belirtti.

Şu ana kadar Musul operasyonun kendilerinin desteklediği bölümlerinde Şii milislerin yer almadığını vurgulayan Volesky, operasyonda rol aldığı belirtilen Şii milislerle ilgili olarak Irak yönetimini işaret etti.

"DEAŞ liderleri Musul'u terk ediyor"

Volesky, operasyonunun başlamasından bu yana henüz 2 gün gibi kısa bir zaman geçtiğini hatırlattı ve "Buna rağmen DEAŞ liderlerinin ve savaşçılarının Musul'u terk etmeye başladığını görüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Tümgeneral Volesky, Musul'da DEAŞ için savaşan yabancı savaşçıların ise şehri terk etmelerinin daha zor olacağını ve zaman alacağını kaydetti.

"Operasyon öncesine göre şu anda Musul'da daha az DEAŞ savaşçısı var." diyen Volesky, operasyonun ne kadar zamanda tamamlanacağına ilişkin yorum yapmaktan kaçındı.

ABD'ye ait Apaçi helikopterleri kullanılıyor

Operasyon kapsamında ABD'ye ait Apaçi helikopterlerinin de özellikle gece uçuşlarında rol oynadığını anlatan Amerikalı komutan, Ramadi ve Felluce operasyonlarında kullanılmayan helikopterlerin ilk kez Irak'taki DEAŞ karşıtı bir operasyonda kullanıldığını açıklamış oldu.

Daha önceki Ramadi ve Felluce operasyonlarında Irak yönetimi, ABD helikopterlerinin kullanılmasını istememişti. Musul'da ise bu helikopterlerin ilk kez kullanıldığı belirtildi.

"Önümüzdeki 72 saat içinde Irak güçleri saldırılarını aynı şiddette sürdürecektir." diyen Volesky, bununla birlikte şehirden şu ana kadar sınırlı oranda sivil göçüne şahit olduklarını ifade etti. Irak hükümetinin belli bölgelerde bu göçmenler için BM ile ortak hazırlık yaptığını kaydeden Volesky, operasyonun en kısa sürede tamamlanmasını umduğunu dile getirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Deaş Karşıtı Koalisyonun Kara Unsurları Komutanı Tümgeneral Volesky Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Burdur'da Ticari Araç Takla Attı: 1 Yaralı
    19:04 Burdur'da Ticari Araç Takla Attı: 1 Yaralı

    Burdur'un Bucak ilçesinde meydana gelen kazada ticari araç takla attı ve 1 kişi yaralandı. Kazayı görenlerin ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralı sürücü ambulansla hastaneye kaldırıldı.

  • Çorum Belediyesi, Bin 571 Çocuğa Bayramlık Kıyafet Hediye Etti
    19:02 Çorum Belediyesi, Bin 571 Çocuğa Bayramlık Kıyafet Hediye Etti

    Çorum Belediyesi, ihtiyaç sahibi çocuklara bayramlık kıyafet hediye ederek yüzlerini güldürdü. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın da dağıtıma katılarak çocuklarla ilgilendi.

  • Çorlu'da Atık Depolama Tesisi Yangını
    19:01 Çorlu'da Atık Depolama Tesisi Yangını

    Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde bulunan atık depolama tesisinde çıkan yangın, Ergene ilçesinden de yoğun dumanla görüldü. İtfaiye ekipleri yangını söndürme çalışmalarına devam ediyor.

  • Bakan Bayraktar: Nisanda elektrik ve doğal gaz fiyatlarında değişiklik olmayacak
    19:01 Bakan Bayraktar: Nisanda elektrik ve doğal gaz fiyatlarında değişiklik olmayacak

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, nisan ayında elektrik ve doğal gaz fiyatlarında değişiklik olmayacağını açıkladı.

  • Galatasaray teknik ekibi ve basın mensupları arasında maç yapıldı
    18:59 Galatasaray teknik ekibi ve basın mensupları arasında maç yapıldı

    Galatasaray Futbol Takımı, milli takım arasında Antalya'da kamp yaparken teknik ekip ve basın mensupları arasında maç düzenlendi. Teknik ekip, 13-3'lük skorla galip geldi ve Ali Yiğit Buruk 3 gol attı.

  • RTÜK Başkanı Şahin: Murat Kurum'un eşi ücretsiz izin aldı
    18:59 RTÜK Başkanı Şahin: Murat Kurum'un eşi ücretsiz izin aldı

    Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum'un eşi Şengül Kurum'un ücretsiz izin aldığını açıkladı. Şahin, Şengül Kurum'un etik ve ilkeli bir duruş sergileyerek eşinin yanında olmasında hiçbir mahsur olmadığını belirtti ve yalan yanlış algılarla kurumu ve çalışanlarını yıpratmaya izin vermeyeceklerini vurguladı.

  • Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz'ı Anma Töreninde Konuştu
    18:57 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz'ı Anma Töreninde Konuştu

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi'nde düzenlenen 5. Makale Yarışması Ödül Töreni'nde yaptığı konuşmada, savcı Mehmet Selim Kiraz'a yapılan saldırının Türkiye'nin geleceğine yönelik bir saldırı olduğunu belirtti ve terörle mücadeleye devam edeceklerini vurguladı. Ayrıca, törende makale yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.


Advertisement