"Kırkpınar Alanını Su Basma Riski Yok" - Son Dakika
Güncel

"Kırkpınar Alanını Su Basma Riski Yok"

"Kırkpınar Alanını Su Basma Riski Yok"

Edirne Belediye Başkanı Gürkan, debisi artan Tunca Nehrinin debisinin düşmediğini belirterek, "Şuan için Kırkpınar alanını su basma riski yok." dedi.

20.06.2014 22:43  Güncelleme: 10:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, debisi artan Tunca Nehri'nin debisinin düşmediğini belirterek, "Şuan için Kırkpınar alanını su basma riski yok" dedi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve DSİ 11. Bölge Müdürü Yunus algın Tunca Nehri kenarında incelemelerde bulundu. Gazetecilere açıklama yapan Belediye Başkanı Gürkan, "Tunca Nehri'ndeki su debisinin düşmesini bugün bekliyorduk fakat debide herhangi bir düşüş yaşanmadı" dedi.

Tunca Nehri'nin şuanda Sarayiçi'ni tehdit eden bir durumun olmadığını ifade eden Gürkan, "Ortak amacımız Edirne'nin dünya çapında markası olan Kırkpınar Yağlı Güreşlerini vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini koruyarak sorunsuz bir şekilde gerçekleştirmek. Tunca Nehri'ndeki su debisinin bugün düşmesini bekliyorduk ancak düşmedi. Şuan için çok fazla risk yok Kırkpınar alanını da su basma riski yok. Edirne Belediyesi olarak taşkın olabilecek mevkilerde önlemler aldık. Ekiplerimiz gerek topraklardan setler oluşturdu gerekse kanalizasyon çalışmalarıyla önlemler aldık" dedi.

DSİ 11. Bölge Müdürü Algın ise, "Tunca Nehri'nin debisinde bugün düşüş bekliyorduk ancak beklediğimiz düşüş gerçekleşmedi. Bulgaristan'ın kuzeyinde yağışlar var fakat orada yağan yağışlar bizi etkilemez" şeklinde konuştu.

Sarayiçi'ne geçişin sağlandığı iki köprüden biri olan Fatih Köprüsü'nü kısmen trafiğe kapanmasının ardından Devlet Su İşleri (DSİ) 11. Müdürlüğü ekipleri tarafından köprüye geçiş için seyyar köprü kuruldu. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 'Kırkpınar Alanını Su Basma Riski Yok' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement