Debriyajla Çalışan, El Freni ile Duran Otomobil Yaptı - Son Dakika
Güncel

Debriyajla Çalışan, El Freni ile Duran Otomobil Yaptı

Debriyajla Çalışan, El Freni ile Duran Otomobil Yaptı

Bartın’da aldığı hurda araçları üzerine eklediği yeni özelliklerle tamir eden oto tamircisi, son olarak debriyajla çalışan, el freni ile de duran araç yaptı.

06.08.2015 12:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bartın'da aldığı hurda araçları üzerine eklediği yeni özelliklerle tamir eden oto tamircisi, son olarak debriyajla çalışan, el freni ile de duran araç yaptı.

Bartın'da sanayi sitesinde 10 yıldan bu yana esnaflık yapan modifiye ustası Şaban Oskay, bin liraya aldığı hurda halindeki 1982 model 131 Doğan marka otomobili 6 bin lira harcayarak yeniledi. Otomobile değişim katmak isteyen Oskay, aracın start-stop mekanizmasını debriyaj ve el frenine monte etti. 3 arkadaşı ile gece gündüz çalışarak aracı yenilediklerini belirten Oskay, klasik araçların kaybolmasını istemediği için bu işi yaptığını söyledi. Yaptığı son otomobilde Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdiğini kaydeden Oskay, "Aracım debriyaja basınca çalışıyor, el frenini çekince de stop ediyor. Güvenlik olarak da el freninin indirilmesini şart koştuk. Araçta el freni indirilmeden ne yaparsanız yapın aracı çalıştıramazsınız. Bu yaptığımız özellikle el freni ile stop etme özelliği bir ilk. Debriyaja basınca çalışan yeni model araçlar ama bu el freni ile stop sistemi daha kimsede yok. Bunu istersek diğer bütün otomobillere de uygulayabiliriz" dedi.

Eski araç sahiplerine de çağrıda bulunan Oskay, "Onları çürümeye terk etmesinler, tamir ettirip satsınlar veya binsinler. Her gün yenilikler yapmaya devam edeceğim" diye konuştu. - BARTIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Debriyajla Çalışan, El Freni ile Duran Otomobil Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement