DEDAŞ, Batmana 10,8 Milyon TL'lik Yatırım Yapacak - Son Dakika
Yerel

DEDAŞ, Batmana 10,8 Milyon TL'lik Yatırım Yapacak

DEDAŞ, Batmana 10,8 Milyon TL\'lik Yatırım Yapacak

DEDAŞ Batman İl Müdürlüğü, kent genelinde 10.8 milyon TL tutarında bir dizi çalışma gerçekleştirecek.

22.07.2016 15:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dicle Elektrik'ten Batman'a 10.8 milyonluk yatırım

Müşterilerine daha kaliteli ve kesintisiz elektrik verebilmek için yatırımlarını sürdüren Dicle Elektrik Dağıtım, Batman'da Turgut Özal Bulvarı ve Kültür Mahallesinin elektrik şebekesini tamamen değiştiriyor.

İl Müdürü Faruk İşlek, Batman'daki elektrik sorunlarının giderilmesi konusunda şirket olarak yoğun bir çalışma içinde olduklarını belirtirken, sadece bu 2 mahallede gerçekleştirilecek yatırımın 10.8 milyon liraya mal olacağını söyledi.

YILLARIN SORUNLARI

Yılların biriken sorunları ile boğuştuklarını belirten Dicle Elektrik Dağıtım İl Müdürü İşlek, Gültepe Mahallesinden sonra Turgut Özal Bulvarı ve Kültür Mahallesinin programa alındığını bildirdi.

İl genelinde şebekelerin çok eski olması, buna karşın kayıt dışı kullanımın da etkisi ile aşırı yüklenme nedeniyle yaz ve kış aylarında şebekelerde ciddi sıkıntılar ile karşı karşıya kaldıklarını da kaydeden Faruk İşlek, hedeflerinin önümüzdeki dönemde çok kapsamlı bu çalışmayı tüm mahallelerde icra etmek olduğunu ifade etti.

İHALESİ YAPILDI

Dicle Elektrik Dağıtım İl Müdürü Faruk İşlek, Turgut Özal Bulvarı ve Kültür Mahallesinde yapılacak yatırım ile ilgili ihalenin yapıldığını ve her iki yer için ihale tutarının 10.8 milyon lira olduğunu söyledi.

"Çömçe kavşağından Belediye'ye kadar olan alanın her iki tarafı ve bazı iç sokaklarda havai hatların tamamen yer altına alınacağını ve trafo, pano ve bokx başta olmak üzere şebekenin baştan sona yenileneceğini belirten İşlek, aynı çalışmanın Kültür Mahallesinin tamamında da gerçekleştirileceğini söyledi. İl Müdürü Faruk İşlek, "Dicle Elektrik Dağıtım, özelleştirmenin gerçekleştiği günden bu yana diğer illerde olduğu gibi Batman'da da çok ciddi çalışmalar yaptı. Çok yüklü miktarda paralar harcayarak vatandaşın sağlıklı ve kesintisiz enerji alması için çalıştı ve çalışıyor. Ama elektrik konusunda sorunlar o kadar derin ki yaptığımız işler göz önüne gelmiyor. Durmadan usanmadan çalışarak, sorunları kökten çözeceğiz. Vatandaşlarımızdan isteğimiz, israf ve karşılıksız elektrik kullanımından vazgeçmeleridir. O zaman sorunları daha rahat çözebileceğiz." dedi

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel DEDAŞ, Batmana 10,8 Milyon TL'lik Yatırım Yapacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement