Dedaş Binası Yıkılacak - Son Dakika
Güncel

Dedaş Binası Yıkılacak

Dedaş Binası Yıkılacak

Mardin Artuklu Belediyesi Eş Başkanı M. Emin Irmak, DEDAŞ Mardin İl Müdürlüğü Binası’nın kaçak olduğunu ve binayı yıkacaklarını söyledi.

23.01.2015 17:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin Artuklu Belediyesi Eş Başkanı M. Emin Irmak, DEDAŞ Mardin İl Müdürlüğü Binası'nın kaçak olduğunu ve binayı yıkacaklarını söyledi.

Mardin merkez Artuklu Belediyesi Eş Başkanı Emin Irmak, su akışını sağlayan depoların enerjisinin DEDAŞ Mardin İl Müdürlüğü tarafından kesilmesine ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulundu. Gerek Türkiye'de gerekse de dünyada benzeri görülmeyen insanlık suçunu içeren bir uygulamanın söz konusu olduğunu ifade eden Irmak, "Kaldı ki dünyamızda hayvanlar bile susuz bırakılmazken belediyelerimizin su pompalarının elektriği kesilerek insanlarımız susuzluk ile karşı karşıya bırakılmıştır. Hepiniz bilirsiniz ki su hayattır. Suyun olmadığı yerde hayatta söz konusu değildir. Yani ilgili kurum Mardin halkının hayatına kelepçe vurmuştur. Biz bu durumu kınıyoruz ve hepinizin bildiği üzere dünyada yapılan savaşlarda bile en azılı ve insanlık suçu işleyen terör örgütleri bile işgal ettiği alanlarda su havzalarına ve suya dokunmamışlardır. Bunun örneği Musul'da da vardır ve dünyanın birçok yerinde de vardır. Aslında burada halk bir bütün olarak cezalandırılmıştır. Biz halk olarak enerjimize, toprağımıza ve suyumuza sahip çıkmanın zamanı çoktan gelip geçmiştir. Biz enerjimize suyumuza ve toprağımıza halkımız ile birlikte çıkmaya devam edeceğiz ve bu konuda asla geri adım atmayacağız" dedi.

"BU TEHLİKELİ BİR GİDİŞATTIR"

Belediyelerin borçlarının ön plana çıkartılması durumunda sadece İzmit'in Ankara'nın borcunun Türkiye bütçesinin yarısına eşdeğer olduğunu ifade eden Irmak, "Bütün belediyelerin şu veya bu şekilde borçları söz konusudur. Bu maksadı aşma halkımızı ve insanları cezalandırma yöntemidir. Bunun bir borçla direk alakasının olduğunu ben düşünmüyorum. Halk her şeyi kabul eder ama suyundan toprağından enerjisinden vazgeçmez. Bu tehlikeli bir gidişattır. Bunu kınıyoruz ve derhal bu yanlış ve insanlık dışı uygulamalara son verilmesini diliyoruz çabamız bu yöndedir" diye konuştu.

"BİNAYI YIKACAĞIZ"

DEDAŞ Mardin İl Müdürlüğü binasının kaçak olduğunu tespit ettiklerini belirten Irmak sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu süreç daha önce de Mardin Belediyesi zamanında gündeme gelmişti. Ama bu bir şekilde ertelenmişti. Bizim yaptığımız incelemede bina ve eklentilerinin tamamıyla kaçak olduğu tespit ettik ve bu konuda gerekli çalışmaları başlattık. Yapı Tatil Zaptı'nı dün kendilerine tebliğ ettik. Hukuki süreci de başlattık. Bu binanın ve bu tür binaların yıkılmasında asla geri adım atmayız. Bu binayı yıkacağız."

"HOPARLÖRLERDEN ELEKTRİK VE SU ANONSU"

Artuklu Belediyesi İlan Bürosu, kente içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılayan pompaların keyfi bir şekilde kesilmesiyle yaşanan hukuksuzluğu anonsla halka duyurusunu yaptı. Artuklu Belediyesi İlan Bürosu'ndan yapılan duyuruda, şunlara yer verildi:

"20 Ocak 2015 tarihi itibariyle ilimizin içme ve kullanma su ihtiyacını karşılayan pompalarımızın elektrikleri DEDAŞ Mardin İl Müdürlüğü tarafından keyfi bir şekilde kesilmiştir. Tüm görüşmelerimize rağmen olumlu bir yanıt alınamamıştır. Elektrik kesintisinin ne kadar süreceği konusunda tarafımıza herhangi bir bilgi verilmemiştir. Su kesintisinin elektrik kesintisinden kaynaklandığını tüm kamuoyuna ve halkımıza duyurulur." - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Dedaş Binası Yıkılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • ahmet ciftci: Yaparsa emin baskan yapar 1 0 Yanıtla
  • suleyman akar: Belediyenin elektrik borcu borcu varsa bu borc ne zamandan beri dir var su hayattir su kuyularinin elektriklerinin kesilmesi sehrin susuz kalmasi dogru degildir. Bu yanlistan donulmesi gerek 1 0 Yanıtla

Advertisement