DEDAŞ, Geri Adım Atmadı - Son Dakika
Güncel

DEDAŞ, Geri Adım Atmadı

DEDAŞ, Geri Adım Atmadı

Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde yaşanan enerji protestosunun ardından Dicle EDAŞ çalışmaların devam edeceğini duyurdu.

01.01.2016 11:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde elektrik sayaçlarını dışarı alınmasının ardından halk tarafından yapılan protesto gösterisine destek veren Birecik Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı'nın da çabaları sonuç vermedi.

Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (Dicle EDAŞ) Kurumsal İlişkiler Başkanı Neşet Demirbağ, Birecik'te sayaçların bina dışına alınması için yürütülen çalışmalara, bir gurubun tepki göstermesi üzerine yaptığı açıklamada, çalışmanın yasaya uygun olduğunu bildirdi.

'YAPILACAKLAR YÖNETMELİKLE BELİRLENMİŞ'

Birecik'te önceki gün bir grup vatandaş, belediye binası önünde bir araya gelerek yaşananları protesto etti. Vatandaşlar elektrik sayaçlarının bina dışına alınmasını protesto ederken, olaya müdahil olan Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı ise, 'görüntü kirliliği oluşacağı ve keyfi uygulama olup, yasal dayanağı olmadığı' için uygulamaya karşı olduklarını açıklamıştı. Yaşananlar üzerine bir açıklama yapan Dicle EDAŞ Kurumsal İlişkiler Başkanı Neşet Demirbağ ise, yapılan çalışmanın yasaya uygun olduğunu açıkladı. Demirbağ, 'Dağıtım Sistemindeki Kayıpların Azaltılmasına Dair Tedbirler Yönetmeliği'nde, bu konuda neler yapılacağının açıkça belirtildiğini ifade etti.

'MEVZUATTAKİNDEN FARKLI YER BELİRLENEBİLİR'

Demirbağ, konuyla ilgili olarak şöyle dedi: "Yönetmelikte 'Yüksek kayıplı şirketlerin dağıtım bölgeleri içinde yer alan ve önceki yıl gerçekleşmelerine göre teknik ve teknik olmayan kayıp oranı %30'un üzerinde olan il ve ilçelerde, ilgili dağıtım şirketi tarafından kayıp-kaçak ile mücadele dâhilinde elektrik sayaçlarının tesisi için mevzuatta tanımlanan yerden farklı bir yer belirlenebilir.' denilmektedir. Yine aynı yönetmelikte, '… sayaç yatırımları kapsamında, tespit amaçlı olmak üzere, birden fazla müşterinin toplam tüketimini ölçen kontrol sayacı tesis edilebilir.' İfadelerine yer veriliyor. Bundan da anlaşılacağı üzere Dicle EDAŞ'ın yaptığı çalışma tamamen yasalara uygundur."
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel DEDAŞ, Geri Adım Atmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement