Dedaş İl Müdürü Horoz, Silopi'deki Çalışmaları Yerinde İnceledi - Son Dakika
Yerel

Dedaş İl Müdürü Horoz, Silopi'deki Çalışmaları Yerinde İnceledi

Dedaş İl Müdürü Horoz, Silopi\'deki Çalışmaları Yerinde İnceledi

DEDAŞ Şırnak İl Müdürü Murat Horoz, Silopi’de 41 trafonun, 12 kilometre havai müşterek hattının ve 15 kilometre de yer altı enerji hattının zarar gördüğünü söyledi.

25.01.2016 13:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DEDAŞ Şırnak İl Müdürü Murat Horoz, Silopi'de 41 trafonun, 12 kilometre havai müşterek hattının ve 15 kilometre de yer altı enerji hattının zarar gördüğünü söyledi.

Silopi'de sokağa çıkma yasağının sona ermesi ile birlikte DEDAŞ Şırnak İl Müdürü Murat Horoz ve DEDAŞ'a bağlı bakım onarım ve arıza ekipleri trafoları yeniden devreye sokmak ve iletim hatlarını yenileyebilmek için zaman geçirmeden çalışma başlattı. Sokağa çıkma yasağının sona ermesinin ardından hemen harekete geçen DEDAŞ ekipleri, Şırnak'ın Silopi ilçesinde zarar gören trafo, elektrik panoları, yer altı ve haviyi enerji hatları ile ilgili hasar tespiti yaparken, diğer yandan zarar gören ve kullanılmaz hale gelen trafoları yenileri ile değiştirip, kopan elektrik hatlarını onarıyor.

14 Aralık 2015 tarihinde sokağa çıkma yasağı ilan edilen ve 19 Ocak 2016 tarihi itibariyle gündüzleri sokağa çıkma yasağın kaldırıldığı Silopi'de, Şırnak ve diğer ilçelerden de takviyelerle güçlendirilen DEDAŞ'a bağlı teknik ekipler bir yandan hasar tespiti yaparken, diğer yandan da onarım ekipleri gerekli müdahaleleri yapmaya başladı.

Tehlikelere rağmen DEDAŞ Şırnak İl Müdürlüğü ekipleri, sokağa çıkma yasağın devam ettiği Silopi'de zarar gören 41 trafodan 8 tanesini değiştirerek enerji verdiler. Sokağa çıkma yasağından sonra ise geriye kalan trafolarda yenileme çalışmaları başlattılar. Hasar gören trafolar yerlerinden sökülerek, bunların yerine yeni trafolar monte edilmeye başlandı. Diğer ekipler de çatışmalar sırasında kopan elektrik tellerini onardı, hasar gören yüksek gerilim kablolarını onardı. Çatışmalar nedeniyle zarar gören elektrik panoları da yenilenmeye başladı. DEDAŞ Şırnak İl Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan özverili çalışmalar sonucunda karanlıkta kalan Mahallelere yeniden elektrik enerjisi verildi.

DEDAŞ Şırnak İl Müdürü Murat Horoz, Silopi'de sokağa çıkma yasağının kalktığı gün Şırnak merkezden DEDAŞ il müdürü olarak ben dahil 12 aracımızla 50 çalışma arkadaşım ve teknik kadromuzla Silopi'de incelemelerde bulunup, şebekelerimize müdahale etmeye çalıştık. Silopi'de hasarlı trafo sayımız 41 adetti. 8 adet trafoya sokağa çıkma yasağının olduğu süre içinde müdahale edip kesintisiz enerji verebildik. Sokağa çıkma yasağı kaldırılan Silopi'de geriye kalan trafolara da müdahale edip enerji verdik. Yaklaşık 12 Km havai müşterek hattı ve 15 Km'de yer altı şebekelerimizin onarımını yaparak Silopi ilçemize enerji verdik. Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. olarak şirket merkezimizde oluşturulan ve Genel Müdürümüz Murat Karagüzel'in başkanlığında kurulan kriz masasına gelen arza bildirimlerine anında müdahale ediyoruz" dedi. - ŞIRNAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dedaş İl Müdürü Horoz, Silopi'deki Çalışmaları Yerinde İnceledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement