Dedaş, Siirt'teki Hatları Yer Altına Alıyor - Son Dakika
Yerel

Dedaş, Siirt'teki Hatları Yer Altına Alıyor

Dedaş, Siirt\'teki Hatları Yer Altına Alıyor

Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ) Siirt İl Müdürlüğü ekipleri, elektrik hatlarını yeraltına alma çalışmalarını sürdürüyor.

05.10.2015 12:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ) Siirt İl Müdürlüğü ekipleri, elektrik hatlarını yeraltına alma çalışmalarını sürdürüyor.

DEDAŞ İl Müdürü Naci Obut, merkeze bağlı Doğan, Algül, Ulus, İnönü, Conkbayır, Dumlupınar ve Tınaztepe mahalleleri ile Karakol mevkiine kadar olan kesimde bulunan enerji kablolarının tümünün yeraltına alınacağı çalışmaların devam ettiğini söyledi. Çalışmaların 2,2 milyon liralık yatırım olduğuna dikkat çeken Obut, 2015 yılı yatırım programı içerisinde yer alan enerji kablolarının yeraltına alınmasına yönelik çalışmaların tamamlanması durumunda yollarda aydınlatma çalışması yapılacağını ifade etti.

24 trafo bölgesini kapsayan bu çalışmalar sayesine enerji kalitesinin yükseleceğine de dikkat çeken Obut, enerji kablolarının yeraltına alınması ile hem havai hatların oluşturduğu tehlikelerin ortadan kalkacağını, hem de bu hatların yanı sıra yol kenarlarında bulunan çoğu eskimiş ve paslanmış elektrik direklerinin ortadan kalkacağını dile getirdi. - SİİRT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dedaş, Siirt'teki Hatları Yer Altına Alıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement