Dedaş Şırnak'ta da Kışa Hazır - Son Dakika
Yerel

Dedaş Şırnak'ta da Kışa Hazır

Dedaş Şırnak\'ta da Kışa Hazır

Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ) İl Müdürü Memet Bulut, İl Müdürlüğü olarak yaklaşan kış mevsiminde müşterilerine daha sağlıklı ve kesintisiz bir elektrik enerjisi sunabilmek için il merkezi, ilçe, köy ve mezralarda bakım, onarım ve yenileme çalışmaları titizlikle devam ettiğini belirtti.

31.10.2015 12:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ) İl Müdürü Memet Bulut, İl Müdürlüğü olarak yaklaşan kış mevsiminde müşterilerine daha sağlıklı ve kesintisiz bir elektrik enerjisi sunabilmek için il merkezi, ilçe, köy ve mezralarda bakım, onarım ve yenileme çalışmaları titizlikle devam ettiğini belirtti.

DEDAŞ İl Müdürü Memet Bulut, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "İl müdürlüğümüz sorumluluk alanında bulunan bazı bölgelerde gerek mevsimsel hat yıpranmaları gerek artan enerji talebi gerekse de kontrolsüz ve dengesiz kullanımdan kaynaklanan aşırı tüketim nedeniyle hatlarımızda meydana gelen yıpranma, zarar görme ve iletkenlerimizde oluşan seğim (gevşeme) düşüklüğü gibi sıkıntılar yaptırılan çalışmalarla yoğun bir şekilde sürdürülmektedir. Kış şartların yaşandığı Şırnak ve bağlı ilçelerinde meydana gelen yoğun yağmur yağışı ve çığlar nedeniyle o bölgelerdeki enerji naklini sağlayan direk ve enerji nakil hatlarında güçlendirme çalışmalarının tüm zorluk ve engellere rağmen yoğun bir özveri ile yapıldığı ve yapılmaya devam ediyor. Sorumluluk alanlarında bulunan tüm bölgelerde gevşemiş durumda olan hatların kış mevsimindeki oluşan şartlar nedeniyle (yağmur, kar, fırtına vs.) elektrik kesintisine neden olmaması için yüklemimiz altında bulunan arıza bakım onarım firmasına gerekli talimatlar verilmiş olup gerek araç gereç gerekse de malzeme konusunda il müdürlüğümüzün tüm imkanları seferber ediliyor. Ayrıca trafo ile panoların bakım ve onarımları, İl merkezinin yanı sıra ilçe ve köylerde de enerji nakil hatları ile direklerinin kışa hazır hale getirme çalışmaları da yapılıyor. Şu ana kadar İl genelinde 680 adet trafo bakım, onarımı ve 220 km ENH hattı bakımı yapılmış olup çalışmalar tüm hızıyla devam ettirilecektir" dedi.

Özellikle Beytüşşebap ve Uludere bölgesinin coğrafi şartlarıyla da mücadele ettiklerini belirten Bulut, şunları kaydetti:

"Bölgedeki vatandaşların elektrik sıkıntısı çekmemeleri konusunda özellikle il müdürlüğümüz ve yüklemimiz altına çalışan tüm gruplar özveri ile çalışıyor. İl genelinde Genel Müdürlüğümüzce 12 milyon TL değerinde onaylanmış ihale olup çalışmalar tüm hızıyla yapılmakta ve bu çalışmalar an be an kontrol edilmektedir. DEDAŞ olarak misyon ve vizyonumuz olan daha sağlıklı ve kaliteli enerji anlayışını değerli müşterilerimize sunabilmek için sizlere hizmet etme çalışmalarımız aralıksız olarak devam edecektir."

Kış aylarında ısınma amaçlı kullanılan elektriğin, aşırı yüklenme sonucu trafo ve hatlara zarar verdiğini anımsatan Bulut, aynı sorunların yaşanmaması için vatandaşları uyardı. İsraf düzeyine ulaşan aşırı elektrik tüketimi nedeniyle hatlarda oluşan arızaların sık sık bakım ve onarım gerektireceğini, bunun da istenmeyen kesintilere sebep olacağına dikkat çeken Bulut, mağduriyet yaşanmaması için bedelsiz tüketim alışkanlığının terk edilmesi gerektiğini vurguladı. Bulut, enerji israfına karşı herkesin birlikte mücadele etmesi gerektiğini ve ısınma amacıyla bedelsiz elektrik kullanmak yerine, yakacak temin edilmesini tavsiye etti. - ŞIRNAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dedaş Şırnak'ta da Kışa Hazır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement