Dede Bana Masal Anlat" - İstanbul - Son Dakika
Güncel

Dede Bana Masal Anlat" - İstanbul

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Projenin tanıtımının yapıldığı salondan görüntüler Darülaceze Başkanı Hamza Cebeci'nin konuşması Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz'ın konuşması Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Ebubekir Şahin'in konuşması Hediye verilmesi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Ebubekir Şahin ile röportaj - Çekmeköy Belediyesi, Darülaceze Başkanlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle hayata geçirilen projeyle, Çekmeköy'de yaşayan ya da Darülaceze'de hayatını devam ettiren dede ve nineler anaokulu öğrencilerine masal anlatacak Çekmeköy Belediyesi, Darülaceze Başkanlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle hayata geçirilen "Dede Bana Masal Anlat" projesi, dede ve ninelerle anaokulu öğrencilerini bir araya getirecek.

16.04.2016 11:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Projenin tanıtımının yapıldığı salondan görüntüler

Darülaceze Başkanı Hamza Cebeci'nin konuşması

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz'ın konuşması

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Ebubekir Şahin'in konuşması

Hediye verilmesi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Ebubekir Şahin ile röportaj - Çekmeköy Belediyesi, Darülaceze Başkanlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle hayata geçirilen projeyle, Çekmeköy'de yaşayan ya da Darülaceze'de hayatını devam ettiren dede ve nineler anaokulu öğrencilerine masal anlatacak

Çekmeköy Belediyesi, Darülaceze Başkanlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle hayata geçirilen "Dede Bana Masal Anlat" projesi, dede ve ninelerle anaokulu öğrencilerini bir araya getirecek.

Projenin tanıtım toplantısı, Okmeydanı'ndaki Darülaceze'de yapıldı. Toplantıya, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Ebubekir Şahin, Müsteşar Yardımcısı Ayşe Hilal Koytak, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, Darülaceze Başkanı Hamza Cebeci ve kurum sakinleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Çekmeköy Belediye Başkan Yardımcısı Şahmettin Yüksel, nesiller arasında bağların kopmaması ve yeniden kurulması için anaokulu öğrencileriyle Darülaceze sakinlerini bir araya getirmek istediklerini söyledi.

Çekmeköy'de bakıma muhtaç yaşlılar için yapılması planlanan 150 bin metrekarelik sosyal kompleksin tanıtıldığı sinevizyon gösteriminin ardından konuşan Darülaceze Başkanı Cebeci de kurum olarak projede yer almaktan duydukları mutluluğu dile getirdi.

Çekmeköy'de yapılması planlanan kompleksin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde projelendirildiğini belirten Cebeci, "Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde bu projenin en kısa zamanda temel atma ve bitirilme tarihi belirlenecektir. Kurum olarak biz de üzerimize düşeni yapmaya hazırız." diye konuştu.

Çekmeköy Belediye Başkanı Poyraz ise ailelerin, çocuk yetiştirirken onlara iyi bir gelecek hazırlamak kadar manevi değerleri de aşılaması gerektiğini vurgulayarak, "Her birimiz evlatlarımızın iyi yetişmesi için mücadele ediyoruz ama bu yeterli değil. Sonrasında başının ucundan ayrılmadığımız, üzerine titrediğimiz o evlatlarımız, o annelerimize, ninelerimize, dedelerimize 5 metrekare evlerimizde yer ayıramıyor. Anne ve babalara diyorum ki evlatlarınızı iyi yetiştirin ama onlara manevi ilmi de verin." ifadelerini kullandı.

Poyraz, yaşlılarla gençlerin bir arada olduğu geniş ailelerden çekirdek ailelere dönüşüldüğünü anlatarak, şöyle devam etti:

"Torun ve evlat sevgisi çeken büyüklerimizi çocuklarla buluşturacak ve masal dinleme güzelliğini çocuklarımıza yaşatacağız. Bir çocuk, geniş aile içinde yaşarsa, büyüklerinin duasını alırsa gelecekte daha başarılı olacaktır diye düşünüyorum. Onun için bu projeyi başlattık. Bu vesileyle belki büyüklerimizin duasını alacağız. Projede katkısı olan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum."

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Ebubekir Şahin de bakanlık olarak aile büyüklerinin bir arada olduğu geniş aile modeline önem verdiklerini vurgulayarak, "Dede ve torun arasında çok kıymetli bir bağ vardır. Torun bazen babasıyla kuramadığı ilişkiyi dedesiyle kurabilir. Dedelerimiz ve ninelerimiz bizim hiç eksik olmayacak ulu çınarlarımızdır. Ne yapsak dede ve ninelerimizin üzerimizdeki haklarını ödeyemeyiz. Maalesef günümüz toplumlarında dede, torun, baba birbirlerinden uzaklaşabilmektedir. Buna asla müsaade etmemeliyiz." şeklinde konuştu.

Proje kapsamında anaokullarında masal anlatacak Darülaceze sakinleri Füsun Kasnak ve Fikret Karabulut da birer konuşma yaparak, katılımcılarla duygularını paylaştı.

Başkan Poyraz, konuşmaların ardından Ebubekir Şahin ve Hamza Cebeci'ye projeye katkılarından dolayı hediye takdim etti.

Tanıtım töreni, toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

"Dede Bana Masal Anlat"

Çekmeköy Belediyesi, Darülaceze Başkanlığı ve Çekmeköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle hayata geçirilen projede, 60 yaş üstü dede ve nineler, ilçedeki devlet anaokullarını ziyaret ederek, çocuklara masal ve hikaye anlatacak.

Nesillerin buluşturulmasının hedeflendiği projede, dede-torun ilişkisini unutturan çekirdek ailelerde büyüyen çocuklara, Türk kültüründe var olan yaşlılara saygının önemini hissettirmek amaçlanıyor.

Çekmeköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen projede, çocuklarla buluşmak isteyen ve anlatacak hikayeleri olan, Çekmeköy'de yaşayan ya da Darülaceze'de hayatını devam ettiren 60 yaş üstü dede ve ninelerden oluşan 30 kişi belirlendi.

Bu ekipte yer alan dede ve nineler, belirlenen gün ve saatte, kendileri için tespit edilen anaokulunu ziyaret ederek, çocuklara masal ve hikayeler anlatacak.

Çocuklarla buluşmalar kayıt altına alınarak, proje sonunda belgesel ve masal kitapları da hazırlanacak.

Dede Bana Masal Anlat" - İstanbul
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dede Bana Masal Anlat' - İstanbul - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement