Dede Mesleğini Sürdüren Torunlara Vali Desteği - Son Dakika
Güncel

Dede Mesleğini Sürdüren Torunlara Vali Desteği

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Klarnet yapımının olduğu yerden görüntü Klarnetlerden görüntü Klarnet yapımından detaylar Vali İrfan Balkanlıoğlu'nun ziyareti ve konuşması Klarnet ustası torunların konuşmaları Dede mesleğini sürdüren torunlara vali desteği Ordu Valisi Balkanlıoğlu, 2014'te hayatını kaybeden klarnet ustası Ahmet Özdemir'in mesleğini sürdüren üç torununa destek sözü verdi Balkanlıoğlu: "Atölyeyi, özgünlüğünü ve el yapımı işini de kaybettirmeden modernize ederek, kendilerine destek olmak istiyoruz" Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, 2014'te yaşamını yitiren klarnet ustası Ahmet Özdemir'in mesleğini sürdüren üç torununa destek vereceklerini belirtti.

04.02.2016 14:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Klarnet yapımının olduğu yerden görüntü

Klarnetlerden görüntü

Klarnet yapımından detaylar

Vali İrfan Balkanlıoğlu'nun ziyareti ve konuşması

Klarnet ustası torunların konuşmaları Dede mesleğini sürdüren torunlara vali desteği

Ordu Valisi Balkanlıoğlu, 2014'te hayatını kaybeden klarnet ustası Ahmet Özdemir'in mesleğini sürdüren üç torununa destek sözü verdi

Balkanlıoğlu:

"Atölyeyi, özgünlüğünü ve el yapımı işini de kaybettirmeden modernize ederek, kendilerine destek olmak istiyoruz"

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, 2014'te yaşamını yitiren klarnet ustası Ahmet Özdemir'in mesleğini sürdüren üç torununa destek vereceklerini belirtti.

Altınordu ilçesine bağlı Bayadı Mahallesi'ndeki atölyede dede mesleğini sürdüren Erman, Eren ve Ege Özdemir'i ziyaret eden Balkanlıoğlu, çalışmaları ve klarnet üretimi hakkında bilgi aldı.

Vali Balkanlıoğlu, üç gencin, baraka tarzı atölyede, dünyaca ünlü klarnet sanatçılarının kullanacağı düzey ve kalitede üretim yaptığını söyledi.

"El emeği, göz nuruyla ince ince motifler işlenerek yapılan bu klarnet, bütün dünyada tercih edilerek sipariş veriliyor ve genç arkadaşlarımız yetiştiremediklerini ifade ediyorlar" diyen Balkanlıoğlu, kendilerini tebrik ettiğini dile getirdi.

Gençlere destek olacaklarını vurgulayan Balkanlıoğlu, "Valilik olarak dedelerinin hatırası bu eserin ölmemesi için destek olmak istiyoruz. Bu nedenle buraya geldik. Bu atölyeyi, kalkınma ajansları aracılığıyla özgünlüğünü ve el yapımı işini de kaybettirmeden modernize ederek, destek vermek istiyoruz. Burası Ordu'dan dünyaya açılan bir penceredir. Elimizden geldiğince bu gençlerimize destek olacağız" diye konuştu.

"Klarnetler, ülkemizin tanıtımı açısından önemli"

Erman Özdemir, dedeleri Ahmet Özdemir'in 1949 yılında 19 yaşındayken işe kaval yapımıyla başladığını, el sanatıyla klarnet imal eden tek usta olma özelliğini taşıdığını belirtti.

Dedelerinin mesleğini sürdüreceklerini bildiren Özdemir, "Ahmet Özdemir klarnetlerini vazgeçilmez kılan en önemli şey, klarnet sanatçılarının yaşadıkları akort sorununa çözüm bulmasıydı" dedi.

Ürünlere yoğun talep aldıklarını anlatan Özdemir, bir klarneti 15 günde tamamladıklarını ifade etti.

Ziyaretin kendilerini çok memnun ettiğini kaydeden Özdemir, "Yaptığımız klarnetler hem ilimiz hem de ülkemizin tanıtımı açısından son derece önemli. Abanoz, zeytin, gül ve erik ağaçlarından imal ettiğimiz klarnetleri mermerden de yapıyoruz. Güney Amerika'dan gelen özel taş ile 24 ayar altın kullandığımız klarnetlerimiz de büyük ilgi gördü" diye konuştu.

Dede Mesleğini Sürdüren Torunlara Vali Desteği
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dede Mesleğini Sürdüren Torunlara Vali Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement