Dedektif Gibi Çalıştı, Çalınan Kuşunu Buldu - Son Dakika
Yerel

Dedektif Gibi Çalıştı, Çalınan Kuşunu Buldu

Dedektif Gibi Çalıştı, Çalınan Kuşunu Buldu

Adana'da kimliği belirsiz bir kişi muhabbet kuşunu çaldığı evi ateşe verdikten sonra kaçtı.

14.11.2014 12:08  Güncelleme: 15:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kimliği belirsiz bir kişi tarafından muhabbet kuşu çalınan ve evi ateşe verilen kadın, kendi imkanları ile bir dedektif gibi çalışarak, kuşunu buldu. Kadın ayrıca evi yakan ve kuşu bir öğrenciye veren zanlının görüntüsünü de polise ulaştırdı.

Alınan bilgiye göre, yaklaşık iki hafta önce, Necla Akdoğan'ın evine giren bir kişi, muhabbet kuşunu çaldıktan sonra henüz belirlenemeyen bir nedenle evdeki eşyaları ateşe vererek kaçtı.

Evin başka odasında uyuyan Necla Akdoğan'ın kızı Hatice Akdoğan, yangını fark edince akrabalarıyla birlikte müdahale ettiği yangını kısa sürede söndürdü. Hatice Akdoğan'a ait çeyizlik eşyalar ise kullanılamaz hale geldi.

Olayın ardından evinin yakınındaki bir iş yerinin güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen Necla Akdoğan, evi ateşe verip kaçan kişinin kafesteki kuşu, yolda yürüyen ve üzerinde okul kıyafeti bulunan bir çocuğa verdiğini belirledi. Evinin civarındaki ortaokula giderek görüntüdeki öğrenci E.K'ye (14) ulaşan Akdoğan, bulduğu muhabbet kuşunu alıp, görüntüyü polise vererek şikayetçi oldu.

Akıncılar Polis Merkezi'ne götürülen E.A, işlemlerinin ardından savcılık talimatıyla sağlık kontrolünden geçirildikten sonra ailesine teslim edildi.

Necla Akdoğan, eve giren kişinin para ve cep telefonunu almadığını sadece muhabbet kuşunu kafesiyle alarak evi ateşe verip ayrıldığını söyledi.

Yangının, uyuyan kızının ayağına alevler vurunca fark edildiğini anlatan Akdoğan, "Alevler içeriye vurunca kızımın ayağı yanıyor ve kızım uyanıyor. Benim çocuğum yanmış olsaydı, ne yapardım ben. Bunu nasıl ödeyeceklerdi? Nasıl telafi ederlerdi? Biz, kimseye zararı olmayan, kimsenin kalbini kırmayan insanlarız. Savcılığa şikayette bulunduk. Kızımın çeyizinin tamamı yandı. İçeride tüp de vardı, o tüp de patlayabilirdi. Yangını çıkaranın bulunmasını istiyorum ve onunla göz göze gelmek istiyorum" dedi.

Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Dedektif Gibi Çalıştı, Çalınan Kuşunu Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement