Dedesinin Çanakkale Şehidi Olduğunu 67'sinde Öğrendi - Son Dakika
Güncel

Dedesinin Çanakkale Şehidi Olduğunu 67'sinde Öğrendi

Niğde'de 67 yaşındaki Fevzi Durusoy, dedesi Ali Durusoy'un Çanakkale şehidi olduğunu, kentteki bazı kurumların yaptığı çalışma sonucunda yaklaşık 20 gün önce öğrendi.

18.03.2015 13:47  Güncelleme: 12:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Niğde'de yaşayan 67 yaşındaki Fevzi Durusoy, dedesi Ali Durusoy'un Çanakkale şehidi olduğunu, kentteki bazı kurumların ortaklaşa yaptığı çalışma sonucunda yaklaşık 20 gün önce öğrendi.

Niğde Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile kentteki bazı kurumlar, Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı dolayısıyla Niğde'den Çanakkale Savaşına katılan ve orada şehit düşenlerin hayatta kalan akrabalarını bulmak için çalışma yaptı.

Yaklaşık 3 ay süren araştırmalar neticesinde, Çanakkale Savaşı'na katılarak orada şehit düşen Niğdeli 527 kişinin olduğu belirlendi ve bu 527 şehitten 6'sının yakınlarına ulaşıldı.Niğde merkeze bağlı Mehmetçik Mahallesi'nde yaşayan 67 yaşındaki Fevzi Durusoy, bu çalışma sayesinde, dedesi Ali Durusoy'un Çanakkale şehidi olduğunu yaklaşık 20 gün önce öğrendi.

Durusoy, dedesinin şehit olduğunu babasından duyduğunu ancak nerede şehit düştüğünü bilmediğini söyledi. Ulukışla nüfusuna kayıtlı olduklarını belirten Durusoy, "Babam, dedem askere gidip de öldüğünde küçükmüş. Oradan iki defa maaş vermişler, sonra maaşı kesilmiş. Babam 'küçükken maaş alırdım ama şimdi kaydını bulamadık, nasıl edeceğiz?' diye sorardı" dedi.

Dedesinin 13 Şubat 1915 yılında Mekteb-i Harbiye Hastanesinde şehit olduğunu kısa süre önce öğrendiğini dile getiren Durusoy, şunları söyledi:

"Dedem, Çanakkale'de şehit olmuş ve şimdiye kadar nerede ve nasıl şehit olduğunu bilmiyordum ama Valimizin ve Kültür Müdürümüzün sayesinde bunları öğrendim. Mutluluk duyuyorum, şehit torunu olduğumu gururla söylemek istiyorum. Kısmet olur da Çanakkale'ye gidebilirsek mezarı başına gidip bir Fatiha okusak iyi olmaz mı? Niğde'de Çanakkale şehitlerini anma programında Çanakkale'ye bir organize yapılırsa giderim. Ben gitsem de bulamam, yaşlandık artık."

Durusoy, dedesinden bir hatıra olması ve dedesinin isminin unutulmaması için kendine plaket verilirse mutlu olacağını dile getirdi.Şehit Ali Durusoy'un torununun torunu 12 yaşındaki Nazlı Durusoy ise büyük dedesinin Çanakkale'de şehit düştüğünü öğrenince duygulandığını belirterek, "Çok mutlu oldum, hem de hüzünlendim çünkü bir şehidin torunu olmak çok güzel bir duyguydu. Vatan uğruna şehit olmuş çünkü Çanakkale'ye gitmedim ama dedemin mezarını görmek için gitmek isterim" dedi.

Dedesinin Çanakkale Şehidi Olduğunu 67\'sinde Öğrendi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dedesinin Çanakkale Şehidi Olduğunu 67'sinde Öğrendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement