Define Avcıları, Mezarlığın Altını Üstüne Getirdi - Son Dakika
Güncel

Define Avcıları, Mezarlığın Altını Üstüne Getirdi

Define Avcıları, Mezarlığın Altını Üstüne Getirdi

Tekirdağ'da aralarında tarihi mezarların da bulunduğu mezarlık, dün gece henüz kimlikleri belirlenemeyen definecilerin hedefi oldu. Mezarlıkta insan kemikleri ve kafatasları açıkta duruyor.

22.10.2016 15:28  Güncelleme: 16:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde define aramak için tarihi mezarları kazılarak tahrip edildi. Mezarlıkta ortaya çıkan kemikler ise iş makineleri ile kapatıldı.

5 TARİHİ MEZARI AÇIP DEFİNE ARADILAR

Malkara'nın Çavuşköy Mahallesi'nde aralarında tarihi mezarların da bulunduğu mezarlık dün gece henüz kimlikleri belirlenemeyen definecilerin hedefi oldu. Defineciler ellerindeki kazma ve küreklerle mezarlığa giderek 5 tarihi mezarı açıp define aradı. Define arayan şüpheliler daha sonra mezarların bazılarını kapayıp bazılarını açık bıraktı. Açık bırakılan mezarlarda kafatası ve kemikler ortaya çıktı. Mahallelilerin fark etmesi üzerine açılan mezarlar muhtar Erdal Esen'in getirdiği iş makinesi ile kapatıldı.

Define Avcıları, Mezarlığın Altını Üstüne Getirdi

MUHTAR İSYAN ETTİ

Tarihi mezarların zaman zaman definecilerin hedefi olduğunu söyleyen muhtar Erdal Esen, "Daha önce köy olan ve mahalleye dönüşen köyümüzde tarihi bir mezarlığımız var. Mezarlarda kazı yapıp içlerinde define aramışlar. İnsanların dirisine fayda göstermiyorlar, bari ölüsünü rahat bırakın. Bıktık artık bu olaylardan iki günde, üç günde bir mezarlarımızı kazıyorlar, kemiklerini çıkartıyorlar. İnsanlarımızın kemikleri dışarıda. Yazıktır günahtır. Bunlara artık bir çare bulunması gerekir" dedi.

Mezarlıkta kazı yapan definecilerin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Mezarlıkta insan kemikleri ve kafatasları açıkta duruyor;

Define Avcıları, Mezarlığın Altını Üstüne Getirdi
Define Avcıları, Mezarlığın Altını Üstüne Getirdi

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Define Avcıları, Mezarlığın Altını Üstüne Getirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement