Define Avcılarına Göz Açtırılmıyor - Son Dakika
Yerel

Define Avcılarına Göz Açtırılmıyor

Define Avcılarına Göz Açtırılmıyor

Mersin'de tarihi eser kaçakçılığını önlemek amacıyla başlatılan proje kapsamında 20 kaçak kazı olayında 63 şüpheli yakalandı.

21.07.2014 13:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İl Jandarma Komutanlığı ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün kültür ve tabiat varlıklarının korunması amacıyla başlattığı proje kapsamında beş ayda 20 kaçak kazı engellenerek 63 şüpheli gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Tarsus'tan Anamur'a kadar geniş alanda sahip olduğu binlerce yıllık tarihi eserlerle açık hava müzesini andıran Mersin'de, tarihi ve kültürel eserlerinin korunması amacıyla 12 Şubat'ta başlatılan projede başarıya ulaşıldı.

"Mirasına sahip çık, geleceğine umut ol" sloganıyla yürütülen proje çerçevesinde kentte kültür ve tabiat varlıklarının yoğun olarak bulunduğu ilçe, ve köylerde vatandaşlar konuyla ilgili bilgilendirildi ve bölge halkına broşürler dağıtıldı. Bilinçlendirme çalışmalarının katkısıyla kaçak kazı olaylarıyla ilgili yapılan ihbarlarda da artış sağlandı.

Öte yandan, jandarma asayiş timlerince kültür ve tabiat varlıklarının yoğun olduğu bölgelerde de devriyeler artırıldı. Çalışmalar neticesinde 5 ayda 20 kaçak kazı girişimi önlenirken, bu olaylarda 63 zanlı gözaltına alındı.

Son olarak Silifke İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince 3 gün önce Ayaştürkmenli Mahallesi'nde yapılan operasyonda D.K, B.O, O.D, A.S, E.T, K.B.Y. ve Y.E. tarihi alanda kaçak kazı yaparken suçüstü yakalandı. - Mersin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Define Avcılarına Göz Açtırılmıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement