Defle İlahi Konseri - Son Dakika
Güncel

Defle İlahi Konseri

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Etkinlikten görüntüler Siirt'te Defle İlahi Konseri Siirt Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı, geçmişte yaygın olan fakat günümüzde unutulmaya yüz tutmuş defle ilahi konseri düzenledi.

23.06.2016 22:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Etkinlikten görüntüler

Siirt'te Defle İlahi Konseri

Siirt Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı, geçmişte yaygın olan fakat günümüzde unutulmaya yüz tutmuş defle ilahi konseri düzenledi.

Asırlık gelenek olarak bilinen def eşliğinde ilahi konseri, vakıf tarafından Bahçelievler Mahallesinde bulunan bir parkta gerçekleştirildi.

Siirt Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Şube Müdürü Nevzat Amcalar, yaptığı konuşmada, eskiden ramazan aylarında sürekli ellerinde def çalıp ilahi söyleyen dengbejlerin olduğunu fakat günümüzde artık kimsenin def eşliğinde ilahi seslendirmediğini söyledi.

Vakıf olarak ramazan ayı içerisinde unutulmaya yüz tutmuş asırlık geleneği tekrar gün yüzüne çıkarmak istediklerini ifade eden Amcalar, şöyle konuştu:

"Amacımız, vakfımıza ait olan def ve ilahi grubunu buradaki tüm halkımıza sunmaktı. Yaptığımız bu çalışmada, ramazan ayında gelenekselleşen gösterileri burada biz de unutmadan vatandaşlarımıza sunmak istiyoruz. Biz bu grupla beraber on gündür bir çalışma yapıyoruz ve bu duyguyu Siirt halkımıza yansıtmak istiyoruz. Unutulmaya yüz tutan defi, bu ramazan ayı çerçevesinde, güzel bir gösteri ile insanlarımıza sunmaya çalışacağız."

Def Grubu solisti İbrahim Çoban da manevi duyguların kabardığı ramazan ayında, insanların bu manevi duygularını bir nebze de olsa bastırmak için ilahi konseriyle süslemeye çalıştıklarını anlattı.

Asr-ı saadetten gelen bir geleneği sürdürmeye çalıştıklarını kaydeden Çoban, "Def eşliğinde güzel bir ilahi ziyafeti yapacağız ve bunu yaşatmaya da çalışacağız. Bu ilk safhasıdır, bundan sonraki safhalarda daha modern, daha güzel bir seviyeye gelecek ve biz bu sesi Türkiye'ye duyurmaya çalışacağız. En güzel yerlere taşımaya çalışacağız. Unutulmaya yüz tutmuş bu güzelliği inşallah gün yüzüne tekrardan çıkarmaya çalışacağız."

Defle İlahi Konseri
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Defle İlahi Konseri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement