Değer Deniz'in Kardeşi: "Dava İstediğimiz Gibi Sonuçlandı" - Son Dakika
Güncel

Değer Deniz'in Kardeşi: "Dava İstediğimiz Gibi Sonuçlandı"

Değer Deniz\'in Kardeşi: "Dava İstediğimiz Gibi Sonuçlandı"

Davanın karara bağlanmasının ardından Değer Deniz'in kardeşi Orhan Deniz ve avukatları karara ilişkin açıklamalarda bulundu.

27.04.2016 14:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Davanın karara bağlanmasının ardından Değer Deniz'in kardeşi Orhan Deniz ve avukatları karara ilişkin açıklamalarda bulundu. Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde açıklama yapan ailenin avukatı Hülya Gülbahar, davanın "Cinayet, yağma ve tecavüz" suçlarından sanığa ceza verilmesiyle sonuçlandığını belirterek, iddianamede de bu cezaların istendiğini ve bu açıdan kararı olumlu bulduklarını söyledi.

AVUKAT: MAHKEMENİN KARARINA "CANAVARCA HİSLE ÖLDÜRÜLMESİNİ" KARARA EKLEMESİNİ BEKLERDİK

Değer Deniz cinayetinin basit bir kadın cinayeti olmadığını, sanığın 40 dakika boyunca eziyet çekitirerek, canavarca hisle Değer'i öldürdüğünü ifade eden Gülbahar, "Mahkemenin bu nitelikli hali de kararına eklemesini beklerdik" dedi. Kararı bu açıdan temyize götüreceklerini belirten Avukat Gülbahar, "Kadın örgütlerinin de davada müdahillik talepleri vardı. Ancak mahkeme bu talepleri reddetti. Bu açıdan da davayı temyiz edeceğiz" diye konuştu.

"İSTEDİĞİMİZ GİBİ SONUÇLANDI"

Değer Deniz'in kardeşi Orhan Deniz de karardan memnun kaldıklarını ifade ederek, "Tabi ki verilen ceza hiçbir şekilde yetmiyor ama olsun, en azından istediğimiz bir iki detayı da aldık. En önemlisi burada güzel bir dayanışma yaşadık hep beraber. Bu daha bir başlangıç. Kadın dayanışması, en önemlisi insan dayanışması içerisindeyiz. Bu dava çok önemliydi. İstediğimiz gibi sonuçlandı" dedi.

"İKİ DAVAMIZ DAHA VAR..."

Değer Deniz'in ölümünün ardından olay yerine gelmedikleri için 2 adli tıp doktoru hakkında ve yapılan haberler nedeniyle bazı basın kuruluşları hakkında da davalar açtıklarını belirten Orhan Deniz, "İki davamız daha var; olay yerine gelmeyen 2 adli tıp doktoru, bir diğeri de hakkımızda ailemize Değer'in şahsına yapılan 'ayinde öldürüldü', 'yalnız yaşayan müzisyen kadın',' masaj terapistiydi' gibi haberler üzerine olacaktır. Dayanışmaya devam etmekten başka çaremiz yok. Bütün kadın derneklerine çok teşekkür ediyoruz. İyi hal indirimden yararlanamadı, ilk hedefimiz buydu. Onun içinde yargıçlara teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

- İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Değer Deniz'in Kardeşi: 'Dava İstediğimiz Gibi Sonuçlandı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement