Değirmenci, Tüketicileri Uyardı - Son Dakika
Yerel

Değirmenci, Tüketicileri Uyardı

Değirmenci, Tüketicileri Uyardı

Gaziantep Tüketici Koruma Derneği Başkanı İsmet Değirmenci, elektrik kullanımıyla ilgili kayıp kaçak bedelinin geri iadesini taahhüt eden mail ve mesajlar konusunda vatandaşları uyardı.

27.03.2015 16:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Tüketici Koruma Derneği Başkanı İsmet Değirmenci, elektrik kullanımıyla ilgili kayıp kaçak bedelinin geri iadesini taahhüt eden mail ve mesajlar konusunda vatandaşları uyardı.

Son dönemlerde tüketicilere kayıp kaçak bedelinin iade edilmesiyle alakalı kimler tarafından yollandığı muallak olan mail ve mesajlar gönderildiğini belirten Değirmenci, tüketicilerin "Paranızı geri alıyoruz" türünden mesajları dikkate almamasını istedi.

Değirmenci, "Gaziantep Tüketici Koruma Derneği olarak, tüketicilerimizi elektrik kayıp kaçak kullanımıyla alakalı uyarma zorunluluğu hissettik çünkü Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) kayıp kaçak kullanım bedelinin tekrar faturalara yansıması konusunda karar verdi. Tabi daha önce elektrik kayıp kaçak kullanımıyla alakalı tüketici mahkemesine başvurmuş ve bu iadeyi almış tüketicilerimiz de EPDK'nın vermiş olduğu karar doğrultusunda paralarını iade edecekler. Tabi bu iade etme noktasında avukat ücretine kadar kendilerinin almış olduğu ücrete yansıtılıp öyle iade etmek zorunda kalacaklar. Şimdi öncelikle şunu belirtmek isterim ki; EPDK kararını vermiş olmasına rağmen, ki daha önce de Sayıştay karar vermişti. Normalde Danıştay'ın karar vermesi lazımdı. Biz de daha önce televizyon programlarında ve basında tüketicilerimize bekleyin dedik. Tüketiciye gelen maillerle hakkınızı son kuruşuna kadar alacağız, savunacağız, tek kuruşunuz kalmayacak diyen mailler ve telefonumuza gelen mesajlar doğrultusunda tüketicilerimizi daha önce de uyarmak zorunda kaldık. Bu tür maillere ve mesajlara aldırış etmeyin dedik. Öncelikle son kararı bekleyin diye açıklama yapmıştık. Fakat her konuda olduğu gibi bu konuda da bazı art niyetli insanlar tüketicimizin hakkını savunma adına hakkını gasp etmiştir. Gelen maillerde ve mesajlarda şu kadar para yatırırsanız sizin ödediğiniz kayıp kaçak bedellerinizi alacağız deniliyordu. Bazı tüketicilerimiz de tüketicilerimiz üzerinden zengin olmak isteyen, tüketicilerimizi soyan insanlara bu ücreti ödediler. Biz daha önceden son kararı bekleyin dedik. Şimdi EPDK son kararı verdi. Bu karar haklı mıdır, bu karar haksızdır çünkü bir başkasının hırsızlığını benim dürüst, faturasını zamanında ödeyen tüketicim ödemek zorunda kalacak. Tüketicilerime öncelikle şunu söylemek istiyorum; size bu karar verilmesine rağmen gelen maillere kesinlikle itibar etmeyin, muhatap olmayın çünkü sonuçta verilmiş bir karar var. Birileri son karar verilmeden tüketicilerimizi soymak ve mağdur etmek adına piyasaya çıkıyor. Tüketicilerimiz bu tür durumlarda bize ulaşabilirler. Biz her zaman buradayız" diyerek tüketicileri uyardı. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Değirmenci, Tüketicileri Uyardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement