Deik Heyeti Gürcistan'da - Son Dakika
Güncel

Deik Heyeti Gürcistan'da

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye - Gürcistan İş Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te çeşitli temaslarda bulundu.

22.08.2016 21:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye - Gürcistan İş Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te çeşitli temaslarda bulundu.

Gürcistan Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi ve Sürdürebilir Kalkınma Bakanı Dimitri Kumsişvili tarafından hükümet binasında kabul edilen DEİK Türkiye-Gürcistan İş Konseyi Başkanı Cemal Yangın ile Konsey üyeleri, Türkiye'nin Tiflis Büyükelçisi Zeki Levent Gümrükçü ile Büyükelçilik yetkilileri ve Gürcü ve Türk İş Adamları Derneği (GÜRTİAD) Başkanı Kenan Yıldırım burada Ekonomi Bakanlığı yetkilileriyle basına kapalı bir toplantı düzenledi.

Heyet, Kumsişvili ile düzenlenen toplantının ardından merkezi Tiflis'te bulunan Gürcistan Ticaret ve Sanayi Odası yönetimiyle de bir araya geldi.

Bakan Kumsişvili ile görüşmede DEİK olarak Türkiye'nin ekonomisin bugünkü durumu hakkında bilgilendirme konuşması yaptıklarını aktaran Yangın, "Daha da önemlisi Türkiye ekonomisinin önümüzdeki günlerde Gürcistan'da neler yapacağını konuştuk." dedi.

Türkiye'de 15 Temmuz'da gerçekleştirilen başarısız darbe girişiminden sonra Türkiye ile Gürcistan arasındaki mevcut ekonomik ilişkileri daha ileriye taşıyarak nasıl güçlendirilmesi gerektiğini ele aldıklarını söyleyen Yangın, Bakan Kumsişvili ile yaptıkları toplantıda "en yakın komşumuz, en değerli dostumuz" Gürcistan ile ekonomik ilişkilerin geliştirilmesine dair görüştüklerini ifade etti.

Rakamlardan öte daha iyi nelerin yapılabileceğini değerlendirdiklerini dile getiren Yangın, Gürcistan hükümeti ile daha büyük yatırımlar ve ekonomik faaliyetler hakkında konuştuklarını belirtti.

Yangın, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'da gerçekleştirdiği başarısız darbe girişiminin ardından 19 Temmuz'da Türkiye'yi heyeti ile birlikte ilk olarak ziyaret eden Gürcistan Başbakanı Giorgi Kvirikaşvili ile tüm hükümet yetkililerine ve Gürcü halkına teşekkür etti.

GÜRTİAD ziyareti

Cemal Yangın Başkanlığındaki DEİK heyeti Gürcistan'da faaliyet gösteren GÜRTİAD Başkanı Yıldırım'ın daveti üzerinde derneği ziyaret ederek buradaki faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

Heyetin, 23 Ağustos'ta Gürcistan Cumhurbaşkanı Ekonomi Danışmanı'yla görüşmesi, 24 Ağustos'ta da görüşmelere Batum kentinde devam etmesi bekleniyor.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement