Deik İş Konseyi Başkanları ve Büyükelçiler Toplantısı - Son Dakika
Güncel

Deik İş Konseyi Başkanları ve Büyükelçiler Toplantısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Buradan bir kez daha tekrarlıyorum, Suriye ateşine odun taşıyan herkes çok yakında kendini aynı ateşin içinde bulmaktan kurtulamayacaktır.

11.11.2015 13:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Buradan bir kez daha tekrarlıyorum, Suriye ateşine odun taşıyan herkes çok yakında kendini aynı ateşin içinde bulmaktan kurtulamayacaktır. Bu, samimiyetle ifade edilmiş dostça bir ikazdır" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulunun (DEİK) bir otelde düzenlediği İş Konseyi Başkanları ve Büyükelçiler Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, bazı ülkelerin terör örgütlerine yönelik tutumlarını eleştirdi.

"Terör örgütleri karşısında ikircikli bir tutum izleyerek 'Benim terör örgütüm iyidir, seninki kötü' gibi yanlışlıklara kapılan tüm ülkeleri uyarmak istiyorum" diyen Erdoğan, terör karşısında ilkesel bir duruş sergilenmemesi halinde, bu ateşin eninde sonunda tüm dünyaya sıçrayacağına vurgu yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugün kendi sınırlarında güven ve refah içinde olduğunu sanan ülkeler, yarın terör ateşini iliklerine kadar hissetmekten kurtulamayacaklardır, bunu da bilmeleri gerekir" şeklinde konuştu.

Terörü bahane ederek, Suriye üzerinde oynadıkları oyunlarla kazanımlar elde ettiklerini sananların kısa sürede yanlış yolda olduklarını göreceklerini vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Pek çok ülkenin medyadan takip ettiği, pek çok ülke yöneticisinin kağıt üstündeki analizlerle yönetmeye çalıştığı bu krizle biz her gün yüzleşiyoruz. Sıkıntıları her gün bilfiil yaşıyoruz. Bizim bu konu ile ilgili ifade ettiğimiz hususlar diplomatik bir manevra veya siyasi bir söylem olarak görülmemelidir. Biz gerçeğin ta kendisini söylüyoruz, hatta haykırıyoruz. Buradan bir kez daha tekrarlıyorum. Suriye ateşine odun taşıyan herkes çok yakında kendini aynı ateşin içinde bulmaktan kurtulamayacaktır. Bu, samimiyetle ifade edilmiş dostça bir ikazdır. Biz meseleye bugüne kadar hep insani, vicdani ve ahlaki zaviyeden baktık ve bundan dolayı da sürekli uyarımızı yaptık. Bölge insanlarıyla olan uzun bir geçmişe sahip kardeşlik ilişkilerimizin gereğini yaptık, yapmayı sürdüreceğiz."

"2023 hedeflerine ulaşmakta kararlıyız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye olarak önlerindeki dönemde bir diğer önceliklerinin 2023 hedefleri olduğunu belirterek, ekonomik, sosyal, kültürel, her alanda bu hedeflere ulaşmakta kararlı olduklarını söyledi. Bunun için halen devam eden büyük yatırımları süratle tamamlayacaklarını belirten Erdoğan, "Bunların arasında İstanbul'da inşa edilen yeni havalimanı, Boğaz'da kurulan 3. köprü, İzmit Körfez Geçişi köprüsüyle birlikte İstanbul- İzmir otoyolu var. Yine devam eden projelerimiz arasında hızlı tren hatları, tüneller, nükleer santraller, limanlar, enerji projeleri bulunuyor. Çanakkale Boğaz Köprüsü başta olmak üzere, aynı şekilde Kanal İstanbul. Bunları da ekleyerek hedeflerimizi birer birer hayata geçireceğiz" ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz 13 yılda eğitimde, sağlıkta, sosyal yardımlarda ve diğer tüm alanlarda yakaladıkları yüksek standartları sürekli daha da ileri taşıyacaklarını dile getiren Erdoğan, "Savunma sanayisinde Türkiye'nin dışa bağımlılığını tamamen ortadan kaldırmaya, bu alanda, dünyanın önde gelen ülkelerinden biri haline gelmeye kararlıyız. Sadece üreten değil, aynı zamanda ileri teknolojiye dayalı ürünleri tasarlayan bir ülke haline geleceğiz" dedi.

Demokraside, özgürlüklerde, insan haklarında, hukukta, Türkiye'nin dünyada örnek gösterilen bir ülke olacağını vurgulayan Erdoğan, "Önümüzdeki 4 yılı bu bakımdan en verimli şekilde kullanmak durumundayız. İnşallah ondan sonraki 4 yılda da aynı şekilde, istikrar ve güven ortamıyla yoluna devam edecek olan Türkiye, 2023 yılına dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olarak girecektir" diye konuştu.

"DEİK, bu hedeflerin her yanında var" diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Siz iş adamlarımıza çok önemli görevler düşüyor. Elbette Türkiye tüm projeleri, tüm bu çalışmaları, dünyanın dört bir yanındaki dostları ile birlikte gerçekleştirecektir. Onun için kamu-özel yatırımları önem arz ediyor. Biz, 'sadece kendimiz kazanalım' demiyoruz, birlikte kazanalım istiyoruz. Orta Asya'daki kardeşlerimize de Afrika'daki dostlarımıza da Avrupa Birliği'ndeki dostlarımıza da Rusya'ya da Amerika'ya da diğer tüm ülkelere de aynı teklifi yapıyoruz, gelin birlikte kazanalım. Ama insanı yok sayarak değil, 'önce insan' diyerek, adaleti, ahlakı, vicdanı öne alarak kazanalım."

"İnsanı yaşatın ki daha güvenli, daha huzurlu, daha müreffeh bir gelecek ümidi taşıyabilelim"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 13 yıldır ülke yönetiminde kendilerine, "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" ilkesini rehber edindiklerini belirterek, "Ben aynı ilkeyi ekonomi çevrelerine ve dünya ülkelerine de tavsiye ediyorum. İnsanı yaşatın ki üretiminiz devam etsin, ticaretiniz devam etsin, kazancınız devam etsin. İnsanı yaşatın ki daha güvenli, daha huzurlu, daha müreffeh bir gelecek ümidi taşıyabilelim. Bu doğrultuda gayret gösteren, katkı sağlayan herkese şükranlarımı sunuyorum" değerlendirmesinde bulundu.

DEİK'in toplantısının başarılı geçmesini dileyen Erdoğan, konuşmasını toplantıya katılan büyükelçiler ve iş konseyi başkanlarını selamlayarak tamamladı.

(Bitti)

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Deik İş Konseyi Başkanları ve Büyükelçiler Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement