Dekoratif Sabun Üreterek Ailelerine Katkı Sağlıyorlar - Son Dakika
Güncel

Dekoratif Sabun Üreterek Ailelerine Katkı Sağlıyorlar

Görüntü Dökümü : Kursiyerlerin çalışmalarından detay Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu'nun kursiyerleri ziyareti İspiroğlu, KARGEM Müdürü Fatma Tatlı ve kursiyerlerin röportajı El sabunu üreterek ailelerine katkı sağlıyorlar Sakarya'nın Karasu ilçesinde 5 yıl önce hayata geçirilen KARGEM'de el sabunu yapımını öğrenen kadınlar, hem günün stresinden uzaklaşıyor hem de ürettikleri sabunları satarak aile bütçelerine katkı sağlıyor Karasu Belediye Başkanı İspiroğlu: "Kurslar, sipariş atölyesi gibi çalışıyor.

28.01.2016 14:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Görüntü Dökümü :

Kursiyerlerin çalışmalarından detay

Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu'nun kursiyerleri ziyareti

İspiroğlu, KARGEM Müdürü Fatma Tatlı ve kursiyerlerin röportajı El sabunu üreterek ailelerine katkı sağlıyorlar

Sakarya'nın Karasu ilçesinde 5 yıl önce hayata geçirilen KARGEM'de el sabunu yapımını öğrenen kadınlar, hem günün stresinden uzaklaşıyor hem de ürettikleri sabunları satarak aile bütçelerine katkı sağlıyor

Karasu Belediye Başkanı İspiroğlu:

"Kurslar, sipariş atölyesi gibi çalışıyor. Kadınlar hem meslek öğreniyor hem de para kazanıyor"

Sakarya'da Karasu Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi'nde (KARGEM) el sabunu yapımını öğrenen kadınlar, ürettikleri sabunları belediyenin standında satarak, aile bütçelerine katkıda bulunuyor.

Karasu Belediyesince 5 yıl önce açılan kursa katılan 72 kursiyer, gül, elma, armut, çilek, üzüm, erik, kayısı, kiraz, limon ve şeftali şeklinde kokulu sabunlar üretiyor. Özel sipariş de alan kursiyerler, ürettikleri sabunları belediyenin satış reyonunda müşterilerine sunuyor.

Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 5 yıldır devam eden kurslara yoğun ilgi olduğunu söyledi.

Sabun yapımı kursuna farklı yaş grubundan 72 kursiyerin katıldığını belirten İspiroğlu, "Kurslar ev hanımlarına ek kaynak oluşturuyor. Kurslar, sipariş atölyesi gibi çalışıyor. Bayanlar hem meslek öğreniyor hem de para kazanıyor" şeklinde konuştu.

KARGEM Müdürü Fatma Tatlı da kurs merkezinin terapi merkezi gibi işlev gördüğünü belirterek, günün stresinden uzaklaşmak için eğitim alan kadınların da olduğunu kaydetti.

Kursiyerler de hem meslek öğrendiklerini hem de ev ekonomisine katkıda bulunduklarına işaret ederek, "Burada ayrıca doktorsuz terapi oluyoruz. Yapmış olduğumuz ürünler, belediyenin satış reyonunda satılıyor ve ücretlerini biz alıyoruz" ifadelerini kullandı.

Dekoratif Sabun Üreterek Ailelerine Katkı Sağlıyorlar
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dekoratif Sabun Üreterek Ailelerine Katkı Sağlıyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement