Delebe: Özgürlükten Yana Bir Baro Hedefliyoruz - Son Dakika
Yerel

Delebe: Özgürlükten Yana Bir Baro Hedefliyoruz

Delebe: Özgürlükten Yana Bir Baro Hedefliyoruz

Şanlıurfa Baro Başkanlığı için aday olan Avukat Hikmet Delebe, tüm kesimleri kucaklayan bir özgürlük anlayışı içinde olacaklarını söyledi.

14.10.2014 11:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa Barosu bu hafta sonu genel kurul ve baro başkanlık seçimi için sandık başına gidiyor. Geçtiğimiz hafta yapılması planlanan seçim için salt çoğunluk sağlanamadığından baro 18 Ekim'de genel kurul, 19 Ekim'de de seçime gidecek. Şanlıurfa Baro Başkanlığı için iki aday yarışıyor.

Avukat İrfan Güven ve Hikmet Delebe arasındaki seçimi avukatlık mesleğine yeni katılan avukatların belirleyeceği konuşuluyor. Yapılacak olan seçimlerle ilgili Gazete İpekyol'a konuşan Baro Başkan Adayı Hikmet Delebe özgürlükten yana, sorunlara duyarlı ve meslektaşlarının karşılaştıkları sorunlara çözüm bulmaya çalışan bir baro anlayışını hedeflediklerini söyledi. Delebe, "Bizim normal şartlar altında önceki cumartesi günü genel kurulumuzun pazar günü de seçimimizin olması gerekiyordu. Fakat salt çoğunluk sağlanamadığı için yasa gereği önümüzdeki haftaya ertelendi. 18 Ekim Cumartesi günü genel kurulumuz, 19 Ekim Pazar günü de seçimlerimiz var. Baro başkanı, 10 tane yönetim kurulu, 5 tane disiplin kurulu, 3 tane denetleme kurulu, 3 tane de delegasyon olmak üzere toplam 22 kişilik bir liste hazırladık. Ve biz listemizi oluştururken özellikle Urfa'nın bütün renklerini taşıyan, bütün baroyu kucaklayan ve kuşatan bir anlayışla yola çıktık. Bizim geçen hafta itibariyle seçim kuruluna bildirdiğimiz üye avukat sayımız 572. Geçen yıl bu zamanlar 490 tane isim bildirmiştik. Dolayısıyla bir yıllık süre zarfında neredeyse 90'a yakın avukat baromuza yeni kayıt yaptırmış. Baro seçimlerinin dengesinin de bu son dönemlerde kayıt yaptıran genç meslektaşlarımızın iradesine bağlı olduğu söylenebilir" dedi.

'ACİL MÜDAHALE GRUBU KURULACAK'

"Listemizi oluştururken dediğim gibi, baronun bütün renklerinin taşıyan, Urfa'nın sorunlarına duyarlı, özgürlüklerden yana bir baro anlayışı için bir liste oluşturduk" diyen Delebe, "Bizim önceliklerimiz arasında, insan haklarına duyarlı, Kürt sorununa duyarlı ve meslek etiğine duyarlı bir baro inşa etmek. Diğer tarafta meslektaşlarımızın sayı olarak hızla çoğalmalarından dolayı baronun aynı zamanda staj eğitim kurumuna da ciddi anlamda önem vermesi gerekiyor. Biz önümüzdeki dönemde meslektaşlarımıza kurumsallaşan bir baro vaat ediyoruz. Her yönüyle mesleği savunan, mesleğin sorunlarıyla ilgilenen, mesleğin sorunlarını sırtlayan bir baro anlayışı ortaya koyacağız. Meslektaşlarımız mesleklerini icra ederken kollukta, mahkeme salonlarında ve diğer resmi kurumlar ve bankalardaki sorunlarla karşı karşıya gelmektedirler. Bizler inşallah yeni dönemde meslektaşlarımızın sorun yaşaması halinde meslektaşlarımıza kurumsal destek vermeye çalışacağız. Bunun için biz öncelikle acil müdahale grubu adı altında bir oluşum meydana getireceğiz. Acil müdahale grubu gönüllü olan en az 5 kişiden oluşan bir grup olacak. Bunların isimleri ve telefonları ajandalarımızın ön sayfalarında olacak. Meslektaşlarımız mesleklerini icra ederken bir sorunla karşılaştıklarında bu meslektaşlarımıza ulaşarak baromuzun kurumsal desteğini yanı başında hissedecekler. Bu durumlarda acil müdahale grubu ilgili meslektaşımızın bulunduğu alana gidecek ve sorunu çözmeye çalışacak. Ancak sorun çözülmezse, tutanak tutarak baronun kurumsal desteğini meslektaşımıza sunacaktır" diye konuştu.

'BÜTÜN MAĞDURLARI KUCAKLAYACAĞIZ'

Şanlıurfa Barosu olarak özgürlüklerden yana bir baro inşa edeceklerini kaydeden Delebe, sadece bir kesimin değil bütün mağdurları kucaklayan bir anlayışla hareket edeceklerini söyledi. Delebe şunları kaydetti: "Baromuz insan haklarına duyarlı, Kürt sorununu sahiplenen aynı zamanda yanı başımızdaki Kobani sorununu, Ezidilerin sorununu, Şengal'in sorununu, dindar insanların sorununu ve başörtüsü sorununu sahiplenen ve buna çözüm arayan bir anlayış ile yola çıkacaktır. Bunun da ötesinde mesleğimizin pek çok sorunları var. Meslektaşlarımızın aynı zamanda baronun kurallarına bağlı olmasını, etik kurallarına bağlı olmasını sağlayacak mekanizmalar da geliştirecektir. Biz yine bu çerçevede meslek içi çalışmalarına önem vereceğiz. Konferanslarla, seminerlerle, meslek içi eğitim çalışmalarıyla genç meslektaşlarımıza ve stajyerlerimize önemli ölçüde yardımcı olacağız. Mesleğimize yeni katılan meslektaşlarımızın sorunlarını yakından takip edeceğiz. Özellikle genç meslektaşlarımızın tecrübe edinmesinde baronun çarkına dahil edilmeleri noktasında kendilerinin hassasiyetlerini ve taleplerini dikkate alacağız. Bu anlayışla inşallah önümüzdeki seçim mesleğimize, meslektaşlarımıza ve şehrimize hayırlı olur. Şu anda yapılacak olan seçimlerde de bizim listemizin çok rahat önde olduğu söylenebilir. Meslektaşlarımızın teveccühlerine, ilgilerine layık olmaya çalışacağız. Bu vesileyle seçimlerin hayırlı olmasını dilerim."

DELEBE İLE SEÇİME GİREN YÖNETİM LİSTESİ:

Yönetim kurulu listesi: Devrim Polat, Eyüp Sabri Tinaş, Murat Yıldızsoy, Serpil Kılıç Yıldırım, Ronayi Paydaş, Selim Hartavi, Barış Ata, Serdar Kaplan, Kemal Ağar, Ayit Karakeçili.

Türkiye Barolar Birliği Delegasyon listesi: Eyüp Sabri Çepik, Fuat Necati Öncel, Abdulkadir Badıllı.

Delebe, diğer listelerin henüz tamamlanmadığını ve üzerinde çalıştıklarını kaydetti.

Bu arada baro seçimine hazırlanan diğer başkan adayı İrfan Güven ise, açıklamayı daha sonra yapacağını belirtti.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Delebe: Özgürlükten Yana Bir Baro Hedefliyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement