'Deli Dumrul" Oyunu Erdemli'de Sahnelendi - Son Dakika
Güncel

'Deli Dumrul" Oyunu Erdemli'de Sahnelendi

Mersin'in Erdemli Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncuları tarafından "Deli Dumrul" oyunu sahnelendi.

06.02.2016 14:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in Erdemli Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncuları tarafından "Deli Dumrul" oyunu sahnelendi.

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Belediye Kültür Merkezi'nde sahnelenen oyunun ardından yaptığı konuşmada, daha önce kültürel aktivitelerin yapılacağı yerin olmaması nedeniyle bu tür sanatsal etkinliklerin yapılamadığını söyledi.

Belediye tarafından yeni yaptırılan kültür merkezinde bin kişilik konferans ve tiyatro gibi etkinliklerin yapılabileceği bir salon, 2 tane de sinema salonunun faaliyete geçmesiyle kültürel etkinliklerin yapılmaya başladığını anlatan Tollu, şunları kaydetti:

"Görüyoruz ki salon olunca vatandaşımız kültürel etkinliklere akın ediyor. Belediyemiz Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde açılan şehir tiyatrosu ekibi ilk oyunlarını "Deli Dumrul" oyunuyla açtı. İlk kez sahneye çıkmalarına rağmen oyuncular amatör ruhla oyunlarını eksiksiz sahnelediler. Bu ekibi izleyince ben profesyonel tiyatro ekiplerinin getirilmesi yerine genç yeteneklerimizi sahneye çıkartmanın daha verimli olacağı kanaatine vardım. Belediyemiz Şehir Tiyatrosu ilk sınavından başarıyla çıktı ve izleyiciden tam not aldı."

Tollu, artık her Cuma akşamı tiyatro ekibinin sanatseverlerle buluşacağını, cumartesi günleri de çocuklar için oyunlar sahneleneceğini aktardı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Deli Dumrul' Oyunu Erdemli'de Sahnelendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement