Dell, Önce Güvenlik Diyor - Son Dakika
Teknoloji

Dell, Önce Güvenlik Diyor

Dell, Önce Güvenlik Diyor

Teksas (ABD) merkezli bilgisayar şirketi Dell, sunduğu çözümlerde önceliğinin güvenlik olduğunu vurguluyor.

19.09.2014 17:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
Hasan Genç - -

Belçika'nın başkenti Brüksel'de düzenlenen Dell Solutions Summit etkinliğinde şirketin kurucusu ve CEO'su Michael Dell önemli mesajlar verdi.


1984 yılında kurulan Dell, 30 Ocak 2013 tarihinde halka açık bir şirket statüsünü sonlandırmış ve borsadaki hisselerini geri çekmişti. Bu olay sonrası Dell'in nasıl bir yol izleyeceği merak konusuydu. Geride kalan 10 ayda şirketin kurucusu Michael Dell, Ar-Ge faaliyetlerine ağırlık vererek şirketini eski ihtişamlı günlere kavuşturmak için yeni yol haritasında ilerliyor.


Michael Dell, bulut bilişim, mobilite, büyük veri ve nesnelerin interneti ile şekillenmekte olan bilişim dünyasında en önemli konunun güvenlik olduğunu belirtiyor. Güvenlik, şirketin sunduğu çözümlerin değişmez unsuru olarak en üst sırada yer alırken geçmişte yapılan güvenlik şirketi satın almalarının devam edebileceği yönünde sinyaller de verildi.


Michael Dell, "yazılım tanımlı veri merkezleri bulut bilişime açılan önemli bir geçit görevini görüyor ve her geçen gün büyüyen bir pazarı temsil ediyor. Dell'in sahip olduğu en önemli avantaj hiçbir eski mimariye sahip olmayışıdır. Stratejimizin merkezinde işte bu standart tabanlı ve yazılım tanımlı veri merkezlerimiz yer alıyor. Tüm endüstriler 'değişmek ya da ölmek' zorunda, başka seçenekleri yok" dedi.


Dell, "Güvenlik konusu bulut ve veri merkezi stratejimizin kalbini oluşturuyor. CIO'lar için de en önemli konu güvenlik. Müşterilerimize gece uykularını kaçıran konuyu sorduğumuzda aldığımız cevap güvenlik oluyor. Bir günde yaklaşık 80 milyar güvenlik olayı görülüyor. Dell, kurumların veri güvenliğini sağlamak için servisler sunuyor. Bu kurumlardan birisi de bulut depolama servisi sunan Dropbox" açıklamasında bulundu.


Dell, bazı masaüstü bilgisayar üreticileri artık bu işin öldüğünü savunarak pazardan çıktıklarını ancak Dell'in halen masaüstü bilgisayar işine inandığını belirterek, masaüstü bilgisayar satışlarının %85'inin kurumsal müşterilere, %15'inin ise bireysel müşterilere satıldığını açıkladı.



Hasan Genç - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Dell, Önce Güvenlik Diyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement