Demir Yolları'nın Ceo'luğundan Başbakanlık Koltuğuna Oturdu - Son Dakika
Güncel

Demir Yolları'nın Ceo'luğundan Başbakanlık Koltuğuna Oturdu

Demir Yolları\'nın Ceo\'luğundan Başbakanlık Koltuğuna Oturdu

Avusturya'nın 50 yaşındaki yeni Başbakanı Christian Kern, Avusturya Demir Yolları'nın CEO'luğundan başbakanlık koltuğuna oturdu.

19.05.2016 10:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avusturya'nın 50 yaşındaki yeni Başbakanı Christian Kern, Avusturya Demir Yolları'nın CEO'luğundan başbakanlık koltuğuna oturdu. Ancak ülke genelinde karamsar ve kötü bir hava hakim. Orta tabakaya kadar halkın büyük çoğunluğu gelecekten kuşkulu. Ekonomide ilerleme yok. Mülteci krizi çözüme kavuşmamış. Eğitim tökezliyor. ve aşırı sağ eğilimli Özgürlükler Partisi yükselişte. Bunlar yeni Başbakan için acil çözüm bekleyen bir çok sorundan birkaçı.

Avusturya'da Sosyal Demokrat Parti (SPÖ) ile muhafazakar Halk Partisi (ÖVP) koalisyonu iktidarda. Ama iki parti de oldukça yıpranmış durumda.

Cumhurbaşkanlığı ilk tur seçimlerinde iki büyük partinin adayları ikinci tura bile kalamadı. İki büyük partinin oyları eriyor ve bu gidişle siyaset sahnesinden silinme tehlikesi yaşıyor.

Pazar günü Avusturya'da ikinci tur cumhurbaşkanlığı seçimleri var. Aşırı sağ eğilimli FPÖ'nün adayı Norbert Hofer'in Yeşillerli ekonomi Profesörü Alexander Van der Bellen'e karşı seçimi kazanma şansı yüksek. Hofer kazanırsa, ülkeyi erken seçime götürmek istiyor. Böylece FPÖ'nün seçimden birinci parti çıkması hedefleniyor.

Hükümet ortağı iki büyük parti SPÖ ve ÖVP ise cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçiminde seçmenlerine aday tavsiye etmekten kaçınıyor. Çünkü bunun ters tepeceği, seçmenleri Hofner'e yönlendireceğinden korkuyorlar.

AVUSTURYA ZOR BİR DÖNEMDEN GEÇİYOR

Böyle bir ortamda Başbakanlık görevini devralan Kern, özellikle SPÖ'nün son umudu ve 'Kızıl Hızır' olarak görülüyor. Yeni Başbakan yemin töreninden sonra hedefini 'siyasette yeni bir tarz' olarak niteledi.

"Halkın güvenini tam kaybetmemek için önümüzde sadece birkaç ay var" diyen Kern, FPÖ'yle koalisyon sorusuna da sosyal demokrat eski başbakan Vranitzky'nin sözlerini alıntı yaparak verdi: "Biz, insanları kışkırtan partiyle çalışmayız."

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel Demir Yolları'nın Ceo'luğundan Başbakanlık Koltuğuna Oturdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement