Demirci'den Bayırbucak Türkmenlerine 3 Tır Yardım Malzemesi - Son Dakika
Yerel

Demirci'den Bayırbucak Türkmenlerine 3 Tır Yardım Malzemesi

Demirci\'den Bayırbucak Türkmenlerine 3 Tır Yardım Malzemesi

Manisa’nın Demirci ilçesinde, Demirci Belediyesi ile İnsani Yardim Vakfı (İHH) Manisa Şubesi ve sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiği kampanyada, Bayırbucak bölgesindeki Türkmenlere gönderilmek üzere 3 TIR yardım malzemesi gönderildi.

06.01.2016 21:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'nın Demirci ilçesinde, Demirci Belediyesi ile İnsani Yardim Vakfı (İHH) Manisa Şubesi ve sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiği kampanyada, Bayırbucak bölgesindeki Türkmenlere gönderilmek üzere 3 TIR yardım malzemesi gönderildi.

"Siz Üşürken Biz Uyuyamayız" adı altında başlatılan kampanyada ilçe halkı Bayırbucak bölgesindeki Türkmenlere gönderilmek üzere gıda ve giyim yardımında bulundu. Toplanan yardımlar Ticaret ve Kültür Merkezi önünde törende dualarla gönderildi. Yapılan törene Demirci Kaymakamı Atila Kantay, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Ali Alka Ersoy, Belediye Başkanı Selami Selçuk, İlçe Emniyet Müdürü Cenk Gedik, Manisa İHH Başkanı Necmettin Okumuş, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Manisa İHH Başkanı Necmettin Okumuş, Demirci'nin insanlık adına örnek bir davranış sergilediğini ifade ederek, " Suriye'de yaşanan durum çok acı ve üzüntü vericidir. Şu an Suriye'nin üzerinde 14 farklı ülkenin bayrağı olan uçak uçuyor. Bu uçaklar her gün çocukları, kadınları, pazara giden anneleri, babaları bombalıyorlar. Orada hem Türk kardeşlerimiz hem de din kardeşlerimiz öldürülüyor. Bu 14 tane ülkenin hiçbiri Suriye'deki meselenin ne olduğunu bilmiyor. Bu konuda tek bilgi sahibi ülke Türkiye ve bu işi çözecek olan Türkiye'dir.

Demirci bugün Suriye'deki Bayırbucak Türkmen kardeşlerinin yanında olmuştur. Yaşlısından gencine Demirci'de herkes bugün yardımlaşmanın ne kadar önemli olduğuna vurgu yapmıştır. Emeği geçen başta Demirci Kaymakamı Atila Kantay'a, kampanyanın düzenlenmesinde, yardımların toplanmasında kısacası bu işin her noktasında destek veren Belediye Başkanı Selami Selçuk'a ve ekibine ve tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu yardım tırları inşallah sağ salim kardeşlerimize bu kış gününde ulaştırılacaktır" dedi.

Konuşmanın ardından Demirci İlçe Müftü İdris Başkıran tarafından Suriye'de yaşan Bayırbucak Türkmenleri için dua edilerek yardım tırlar uğurlandı. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Demirci'den Bayırbucak Türkmenlerine 3 Tır Yardım Malzemesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement