Demirci İlçesinde Kiraz Hasadı - Son Dakika
Güncel

Demirci İlçesinde Kiraz Hasadı

Türkiye'de en geç kiraz hasadı yapılan bölgelerden olan Manisa'nın Demirci ilçesinde hasat başladı.

10.06.2016 15:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'de en geç kiraz hasadı yapılan bölgelerden olan Manisa'nın Demirci ilçesinde hasat başladı.

Demirci Ziraat Odası Başkanı Mehmet Karakaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kiraz bahçelerinde 0900 Demirci Kirazı olarak ta tescillenen yeni mahsul ürünlerin toplanmasına başlandığını kaydetti.

İlçe merkeziyle kırsal mahallelerde kiraz üretimi yapıldığını aktaran Karakaya, "Demirci'de, kiraz bahçeleri hasat ediliyor. Bahar aylarında yaşanan yağmur ve dolu hadiseleri nedeniyle ürünün zarar görmesi rekolteyi etkilese de kalitesi ile bu yıl ki kiraz fiyatı çiftçinin yüzünü güldürdü. Kiraz bahçelerinden toplanan kirazlar Demirci Ziraat Odası Yaş Meyve Alım Merkezi ve Menderes Bulvarı üzerinde bulunan ihracatçı firmalarla buluştuğu ilçede, bu yıl ki ürün kalibresine göre 8 -10 liradan alıcı buluyor." dedi.

Karakaya, çiftçilerin bilinçli üretim yapabilmeleri için yıl boyunca eğitimler verdiklerini ifade ederek, bunların devam edeceğini söyledi.

Kiraz toplamada çalışan Nezahat Aldemir ise 40 lira yevmiye aldıklarını belirterek, hasadın ramazan ayına denk gelmesinin kendilerini biraz zorladığını söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Demirci İlçesinde Kiraz Hasadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement