Demirci'nin "Hafızasını Tazeleyecek" Kampanya - Son Dakika
Güncel

Demirci'nin "Hafızasını Tazeleyecek" Kampanya

Manisa'nın Demirci ilçesinde eski yıllarda ev ve iş yerlerinde kullanılan, kültürel değeri bulunan eşyaların, yeni kurulacak kent müzesinde sergilenmesi amacıyla başlatılan kampanya, vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.

10.08.2015 15:39  Güncelleme: 16:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'nın Demirci ilçesinde eski yıllarda ev ve iş yerlerinde kullanılan, kültürel değeri bulunan eşyaların, yeni kurulacak kent müzesinde sergilenmesi amacıyla başlatılan kampanya, vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçenin hafızasını canlı tutmak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla 5 ay önce başlattıkları eski eşya bağışı kampanyasının sürdüğünü belirtti.

Toplanan eşyaların, belediye tarafından yapılacak tarihi kent müzesinde sergileneceğini bildiren Selçuk, "Göreve geldiğimizde, Demirci'nin geçmiş hayatını, gelecek nesillerin de tanıması için kent müzesi kurmayı arzu ettiğimizi söylemiştik. Kent müzesi için en uygun yeri, halihazırda kullanılan hükümet konağımız olarak belirledik. Yapımı süren yeni hükümet konağı bitince, eskisini kent müzesine dönüştüreceğiz" dedi.

"İlçenin hafızası tazelenecek"

Köy ve kentten vatandaşların, ellerindeki eski alet ile eşyaları belediyeye bedelsiz vermeye devam ettiğini anlatan Selçuk, şu ana kadar 120 vatandaşın müze için eski eşya bağışladığını kaydetti.Tarihi değeri bulunan eşyaların yanı sıra teknolojiye yenik düşen aletlerin getirildiğini söyleyen Selçuk, şu ifadeleri kullandı; "Belediyemize tarihi anlam taşıyan, çok eski yıllarda kullanılan eşyalar getirildi. Bir asrı geçen, bugünkü teknolojiye yenik düşmüş radyolar, hesap makineleri, eski yıllarda kullanılan antik el dokuma halılar, dedelerimiz ve atalarımızın eski yıllarda düşmana karşı kullandığı, yaptığı silahlar, eski ahşap testereler, eski gaz lambaları, 130 yıllık gelinlikler, 2 asra yakın dikiş makineleri var. Demirci, bir halıcılık şehri olduğundan, asırlık iplik sarma çıkrıkları bağışlandı. Kuracağımız kent müzesinde sergilenecek bu eşyalarla Demirci'mizin hafızası tazelenecek."

Demirci\'nin "Hafızasını Tazeleyecek" Kampanya
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Demirci'nin 'Hafızasını Tazeleyecek' Kampanya - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement