Büyükşehir Olan Isparta'da Demirel'in Memleketi Köy Oluyor - Son Dakika
Güncel

Büyükşehir Olan Isparta'da Demirel'in Memleketi Köy Oluyor

Büyükşehir Olan Isparta\'da Demirel\'in Memleketi Köy Oluyor

Isparta'da büyükşehir belediyesi kanunu gereği kapanacak olan beldeler arasında Süleyman Demirel'in memleketi olan İslamköy de bulunuyor.

06.03.2014 15:09  Güncelleme: 15:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Isparta'da, büyükşehir belediyesi kanunu ile nüfusu 2 binin altında olan 29 belde belediyesi kapanacak. Bu belde belediyeleri arasında 1955 yılında Demokrat Parti döneminde belde olan, Türkiye'nin 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in memleketi İslamköy de bulunuyor.

BÜYÜKŞEHİR OLUNCA BELEDİYE SAYISI 22'YE DÜŞECEK

Büyükşehir yasanın yürürlüğe girmesiyle, yerel seçimlerle birlikte toplam 51 belediyesi bulunan Isparta'nın belediye sayısı 22'ye düşecek, 29 belde köye dönüşecek.

Buna göre; Isparta'nın ilçelerinden Aksu'nun 1, Atabey'in 1, Eğirdir'in 3, Gelendost'un 2, Keçiborlu'nun 3, Senirkent'in 2, Sütçüler'in 3, Şarkikaraağaç'ın 1, Yalvaç'ın 12 ve Merkez ilçenin 1 beldesi köy olacak.

KAPANACAK BELDELER ARASINDA SÜLEYMAN DEMİREL'İN DE KÖYÜ VAR

Kapatılacak belde belediyeleri arasında Demirel'in memleketi olan, Atabey İlçesi'ne bağlı İslamköy de bulunuyor. İslamköy'ün 2013 yılı sonu itibariyle nüfus sayısı 1005 olarak görünüyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Büyükşehir Olan Isparta'da Demirel'in Memleketi Köy Oluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement