Demireli'in Koruma Müdürü Çukurlu: O Benim Babam Gibiydi - Son Dakika
Güncel

Demireli'in Koruma Müdürü Çukurlu: O Benim Babam Gibiydi

Demireli\'in Koruma Müdürü Çukurlu: O Benim Babam Gibiydi

Tedavi gördüğü hastanede bu sabaha karşı 91 yaşında yaşamını yitiren 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in 35 yıl yanında görev yapan koruma müdürü Şükrü Çukurlu, "Bir insan ailesiyle bile bu kadar süre bir arada zor olurken ben onunla senelerini geçirdim. O benim babam gibiydi.

17.06.2015 15:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tedavi gördüğü hastanede bu sabaha karşı 91 yaşında yaşamını yitiren 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in 35 yıl yanında görev yapan koruma müdürü Şükrü Çukurlu, "Bir insan ailesiyle bile bu kadar süre bir arada zor olurken ben onunla senelerini geçirdim. O benim babam gibiydi. Onun gölgesi gibiydim. Ondan çok şey öğrendim. Acım, büyük Allah, rahmet eylesin" dedi.

1976 yılında dönemin Başbakanı Süleyman Demirel'in koruma müdürlüğü görevine getirilen Şükrü Çukurlu, bu tarihten sonra onun gölgesi gibi oldu. 35 yıl boyunca Demirel'in koruma müdürlüğünü yaptıktan sonra 2011 yılında emekli olup, eşi ve iki çocuğu ile Ayvalık'ın Altınova Mahallesi'ndeki Polis Sitesi'nde yaşamını sürdüren Çukurlu, bu sabah aldığı acı haberle büyük üzüntü yaşadı. "Babam" dediği Demirel'in ölüm haberini alan Çukurlu, "Bir insan ailesiyle bile bu kadar süre bir arada zor olurken ben onunla senelerini geçirdim. O benim babam gibiydi. Onun gölgesi gibiydim. Ondan çok şey öğrendim. Acım, büyük Allah, rahmet eylesin" dedi. Çukurlu, cenaze törenine katılmak için Ankara'ya hareket etti.

DEMİREL'İ SUİKASTEN KORUMUŞTU

Trabzon eski Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun da ağabeyi olan İbrahim Gümrükçüoğlu, 18 Mayıs 1996 tarihinde İzmit'te bir alışveriş merkezinin temel atma töreni sırasında dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'e suikast girişiminde bulunmuştu. Süleyman Demirel konuşmasını tamamladıktan hemen sonra yanına yaklaşan İbrahim Gümrükçüoğlu, tabancasını çıkardığı anda, ilk müdahaleyi Koruma Müdürü Şükrü Çukurlu yapmıştı. Gümrükçüoğlu'nun elindeki tabancayı almaya çalışırken Çukurlu kolundan yaralanmış, mermi daha sonra gazeteci İhsan Yılmaz'ın ayağına saplanmıştı.

Çukurlu, İstanbul Silivri'de bir sendika toplantısında kürsüden inerken dengesini kaybedip, yüzüstü düşeceğini sırada kendini yere atarak Demirel'i yara almadan kurtarmıştı. Çukurlu'nun bu müdalesi dünya koruma literatürüne 'yumuşak müdahale' olarak geçmişti. - Balıkesir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Demireli'in Koruma Müdürü Çukurlu: O Benim Babam Gibiydi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement