Demirhan Şerefhan: "Siyasi Baskı, Yıldırma ve İtibarsızlaştırma Politikası Var" - Son Dakika
Güncel

Demirhan Şerefhan: "Siyasi Baskı, Yıldırma ve İtibarsızlaştırma Politikası Var"

Demirhan Şerefhan: "Siyasi Baskı, Yıldırma ve İtibarsızlaştırma Politikası Var"

Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Demirhan Şerefhan, Spor Genel Müdürlüğü'nün uzun süredir ödenek ayırmadığını ve "ibra ol da gel" denildiğini belirterek; "Tamamen muhalafetin federasyonu seçime götürmek için yaptığı bir eylem neticesinde bir takım usülsüzlüklerden dolayı maalesef ibra olmadık" "Ben biliyorum hangi federasyona ödenek verdiklerini !.." "Bizi rahat bırakmayacaklar ama pes etmeyeceğiz" "2000 yılından beri gelen tüm spor bakanları ve genel müdürler, bu paralimpik bıranşlarıyla, başarılarımızla övündüler" "Keşke olmasaydı ama spora siyaset tamamen bulaşmış durumda" 22 kasım 2014 tarihinde mali genel kurulunda ibra olmayan bedensel engelliler spor federasyonunda öncesi ve sonrasında yaşananları Başkan Demirhan Şerefhan DHA'ya açıklayarak; "Siyasi baskı, yıldırma ve itibarsızlaştırma politikası var" dedi.

28.01.2015 14:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Demirhan Şerefhan, Spor Genel Müdürlüğü'nün uzun süredir ödenek ayırmadığını ve "ibra ol da gel" denildiğini belirterek; "Tamamen muhalafetin federasyonu seçime götürmek için yaptığı bir eylem neticesinde bir takım usülsüzlüklerden dolayı maalesef ibra olmadık"

"Ben biliyorum hangi federasyona ödenek verdiklerini !.."

"Bizi rahat bırakmayacaklar ama pes etmeyeceğiz"

"2000 yılından beri gelen tüm spor bakanları ve genel müdürler, bu paralimpik bıranşlarıyla, başarılarımızla övündüler"

"Keşke olmasaydı ama spora siyaset tamamen bulaşmış durumda"

22 kasım 2014 tarihinde mali genel kurulunda ibra olmayan bedensel engelliler spor federasyonunda öncesi ve sonrasında yaşananları Başkan Demirhan Şerefhan DHA'ya açıklayarak; "Siyasi baskı, yıldırma ve itibarsızlaştırma politikası var" dedi.

Öncelikle Mali Genel Kurul'da yaşanan "ibra edilmeme" olayını anlatan Şerefhan, "Mali Genel kurul öncesinde bizim bütçesel sıkıntılarımızın olduğu belliydi. Ben bunu her defasında dile getiriyorum. Ama maalesef Spor Genel Müdürlüğü bu konuyu mali genel kurula bağlıyor. Bu konunun mali genel kurul ile ilgisinin pek olduğunu zannetmiyorum. 2012 yılında yapılan genel kurulda başlayan bir süreçtir bu. Federasyonumuz üzerinde her zaman bir baskı hissedilmiştir. Her zaman yıldırma politikası izlenimi bende oluşmuştur. Yanlışta hissetmiş olabilirim ama 2012 seçimlerinden önce dönemin siyasi parti milletvekillerinin dönemin bakanını, bakan yardımcısını ve genel müdürünü ziyaret ettiğini ve karşımdaki adayın desteklenmesinin gerektiğini söylediklerini biliyorum. Valiliklerin arandığı ve il müdürlükleriyle kulüplere o dönem baskılar yapıldığını ben iyi biliyorum. Ben bunları birebir yaşamış bir federasyon başkanıyım. Her yerde söylüyorum, o zamanki seçimi maalesef "siyaset" kazanamadı sevgi kazandı diyorum. Ama, rahat bırakmayacaklarını ben zaten biliyordum. Gerek muhalefet olsun, gerek spor genel müdürlüğü olsun, her dayim şikayet konuları ile federasyonumuzu hedef aldı. İki yıldır onlarca belki daha fazla federasyonumuza müfettişler geldi ve bütün hesaplarımız kontrol edildi. Kaldı ki bu ödenek sıkıntısı ile ilgili, bir önceki dönemi teftiş eden müfettişlerin raporlarında aynen şu ifadelerin yer aldığını bana kendileri söylediler. Bu federasyonun bütçesinin en az 10 milyon lira olmasının ve 10 personelin de federasyona verilmesinin gerektiğini bana kendileri söylediler. Kaldı ki 2013 senesinin tamamını biz genel sekretersiz geçirdik. Kaç kere istememize ve konuşmamıza rağmen federasyonumuza bir yıl boyunca genel sekreter atanmadı. Elimiz kolumuz her dahim bağlandı. Genel kurul öncesinde yaşananlar bunlar ve siyasi baskının olduğu her zaman biliniyordu. Biz o dönem seçimi kazandık ama rahat bırakılmayacağımızı biliyorduk. Federasyonu üç branştan 17 branşa çıkardık. 2000 yılından beri gelen tüm spor bakanları ve genel müdürler, bu paralimpik branşlarıyla övündüler. 2004'te ilk madalyamızı kazandık, 2008 de madalya sayımızı arttırdık ve 2012 yılında görme engellilerle birlikte on madalya kazandık. Bunların hiç biri tesadüfü değildir. Bunu yapan Türkiye'deki iki üç kişiden biriyim" dedi.

"Benle ilgili bir şey çıkarırlarsa ben de benden öncesi dönemi deşifre ederim"

Mali genel kurulda yaşananlara değinmeye devam eden Başkan Demirhan Şerefhan, şunları söyledi:

"Mali genel kurula çok iyi hazırlandık. Hem idare ve hem de sportif olarak kendimizi başarılı buluyorduk. Biz kimseyi arayarak bizi ibra edin demedik. Alkışlanırız diye düşünüyorduk. Tamamen muhalefetin federasyonu seçime götürmek için yaptığı bir eylem neticesinde bir takım usulsüzlüklerden dolayı maalesef ibra olmadık. Bu usulsüzlüklerden dolayı Ankara 6. Asliye hukuk mahkemesi bizim mali genel kurulumuzu iptal etti ve alınan tüm kararları mahkeme yok hükmünde saydı. Bu süreçten sonra spor genel müdürlüğü ödeneklerimizi vermemeye devam etti. Hukuk baş müşaviri ile görüştüm. Benim yanımda durmaları gerektiğini belirttim ve engelli sporlarının mağdur olacağını söyledim. Bana aynen şunu söylediler? Biz sizin aldırmış olduğunuz mahkeme kararına "saygı" duymuyoruz dediler. Kararın üzerinde ne yazar diye sordum, Yüce Türk Milleti adına karar verilmiştir diye yazar. Siz bu karara nasıl saygı duymuyorsunuz dedim. Hukuk baş müşaviri bana hayır, siz diğer federasyonların önünü açacaksınız bu konu ile ilgili. Biz hakimle ilgili hakimler ve savcılar yüksek kuruluna gideceğiz dedi ve yargılamanın tekrar olmasını isteyeceğiz dedi. Ben size mali genel kurulda yaşananların görüntülerini gönderdim, keşke izleseydiniz dedim. Bana vermediğiniz gözlemci raporunda da benzer şeyler yazılı diye belirttim. Maalesef mahkeme kararını kendilerine alınmış bir karar olarak saydılar ve bunun karşılığında bize tavır almaya devam ettiler. Kaldı ki bu dönemden önce de yıpratma ve yıldırma politikası her daim vardı. Düşünsenize; özerk bir federasyonsunuz, babanızdan dahi para istemiyorsunuz ama her seferinde sıkıştığınızda genel müdürden randevu almaya uğraşıyorsunuz, bakan dan randevu almaya uğraşıyorsunuz. Para istemeye gidiyorsunuz ancak kapılar yüzünüze kapanıyor. Şimdi sırası değil, ödenek açılmadı şu olmadı bu olmadı. Ama ben biliyorum hangi federasyona ödenek verdiklerini. Ben 97 yılından beri bu camianın içerisindeyim. Ha, beni tehdit edecekler? Bundan sonra daha fazla müfettiş gönderecekler. Yanlışımı bulmaya çalışacaklar. Farklı lekeler atmaya çalışacaklar ama sadece ve sadece kendilerini kurtarmaya çalışacaklar. Ama Allah izin verirse bu olmayacak. Çünkü, biz elimizden geldiği sürece dürüst bir şekilde burayı yönetmeye çalıştık. Benden önceki dönemin bende 26 sayfalık raporu var. Benle ilgili bir şey çıkarırlarsa ben de benden öncesi dönemi deşifre ederim"

"Ben Haluk Ulusoy'un indirilmesi için neden imza vereyim ki. vermedim o dönem"

"Bugün ampute futbolu bir yerde ise, bu Haluk Ulusoy sayesindedir"

Spor Genel Müdürlüğü'nün iddia ettiği gibi bu konunun mali genel kurulla ilgisi yok diyen Başkan Şerefhan; "ben belgeleri hazırladım ve bize 26 Ağustos 2014 tarihinden beri herhangi bir ödenek verilmemiş. Bugün 5. Ay ve faaliyetleriniz devam ediyor. Biz bu durumu 26-9-2014 tarihinde genel müdürlüğe yazdık. 28-11-2014 de yazdık. 29-12-2014 de genel müdürlüğe yazdık. En son 22-01-2015 tarihinde hem bakanlığa hem de genel müdürlüğe yazılı olarak sıkıntıları dile getirdik. Bırakın ödenek aktarmayı, yazılarımıza bir cevap bile verilmedi. Burada sekiz buçuk engellinin yapmış olduğu branştan bahsediyoruz. Herşey siyaset değil? Bana diyecekler ki siyaseti karıştırıyor. Ben her zaman sporu spor için yaptım. Siyaset yapacak isem gider ilgili yerde yaparım. Ama bu kurumda asla siyaset yapmam. Ama her daim benim ve bizim önümüze siyaseti getirdiler. Bundan önceki dönemde Gürsel Tekin, Muzaffer Eryılmaz ve A. Ali Haydar bey benim yönetimimdeydiler vay efendim bunları neden yönetime almışım. Yahu arkadaşlar ben bu insanları iş yapsınlar, topluma faydalı olsunlar diye yönetimime aldım. Dinine, ırkına, siyasi görüşüne göre almamışım ki. Kaldı ki Gürsel Tekin, engellilere ücretsiz taksi uygulaması yaptı. Buraya gelen herkes elini taşın altına koydu. Ama maalesef ve maalesef bugüne kadar devamlı bir yıldırma politikası, devamlı bir yıpratma politikası ile bugünlere kadar geldik. Bunu söylemek istemiyordum ama? Haluk Ulusoy TFF başkanı iken imza toplandı. İmza vermeyen tek kişi bendim. O zaman TFF delegesi olduğum için. Bana karşı çok büyük bir tavır alındı. İmza vermememin doğru olduğunu arayan herkes söyledi. Ben Haluk Ulusoy'un indirilmesi için neden imza vereyim ki. Bugün ampute futbolu bir yerde ise, bu Haluk Ulusoy sayesindedir" diye konuştu

"Keşke olmasaydı ama spora siyaset tamamen bulaşmış durumda"

"Spor Genel Müdürlüğü'nün Mali Genel Kurulda ibra olunması halinde ödenek verir mi '" sorusuna Demirhan Şerefhan, bizim genel kurulu iptal ettirmemizin nedeni buydu diyerek konuşmalarına şu şekilde devam etti: "Oynatmış olsaydık ligleri biz devamlı 200 bin TL borçlanıyorduk. Zaten bir baskı var ve 5 aydır para verilmiyordu. Bu sefer niye borçlandınız diyeceklerdi. Biz önümüzü göremediğimiz ve ne zaman ödenek verileceğini bilmediğimiz için tüm ligleri iptal ettik. Kaldı ki geçen yıldan 1 milyon 100 bin lira mali genel kurul iptal edildiği için verilmedi. Ben bunu sayın genel müdürümüze de söyledim. Bize ödenek aktarmıyorsunuz, sporcularımız ve kulüplerimiz mağdur, firmalar mağdur ayrıca İcralar gelmeye başladı. Bana mali genel kurulda ibra edilmeyen federasyonlara prensip olarak ödenek çıkarmıyoruz dedi. Şimdi mali genel kurulda önceki dönemde oy kullananların hepsinin iptal edildiği duyumlarımız var. Kim aradı kim baskı yaptı bilemiyorum ama, önceki delegelerin tamamı değiştirilmiş. Bu saatten sonra da bizim bu mali genel kurulda ibra edileceğimizi ben zannetmiyorum' Kamu oyu şunu bilsin bizim çaldığımız, usulsüz yaptığımız herhangi bir şey yok. Spor genel müdürlüğünün atadığı denetleme kurulu üyeleri sizi ibra ediyor raporların altına her şey düzgündür diye imzasını çakıyor, gel gelelim onları gönderen genel müdürlük size tavır alıyor. İbra edileceğimize kesinlikle inanmıyorum. Çünkü dehşet bir baskı var. Delegeler aranıp aynen şu söyleniyor, muhalefeti destekleyin deniliyor. Senelerdir uğraşıyorlar. Gönderemediler beni. Şimdi ellerine bu şekilde bir fırsat geçmişken bunu değerlendirmek istiyorlar. Ben "biat" eden bir federasyon başkanı olmadım hiçbir zaman. Ben sporu spor için yaptım. Maalesef pes dedirtecek yere getiriyorlar. Zaten 5 aydır ödenek vermemek bir itibarsızlaştırma politikasıdır. Şimdi ise son seçimde bana destek verdiklerini söylüyorlar, tamamen külliyen yalan. Keşke olmasaydı ama spora siyaset tamamen bulaşmış durumda. Sen benim üzerimden ne diye bu camiayı cezalandırıyorsun"

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Demirhan Şerefhan: 'Siyasi Baskı, Yıldırma ve İtibarsızlaştırma Politikası Var' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement