Demirkazık Dağı'nda Darbe Girişimini Protesto Ettiler - Son Dakika
Güncel

Demirkazık Dağı'nda Darbe Girişimini Protesto Ettiler

Demirkazık Dağı\'nda Darbe Girişimini Protesto Ettiler

Niğde'nin Çamardı İlçesi'nde bulunan 3 bin 756 rakımlı Demirkazık Dağına kaya tırmanışı gerçekleştiren 3 dağcı, darbe girişimini dağın zirvesine bayrak dikip pankart açarak protesto etti.

27.07.2016 14:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Niğde'nin Çamardı İlçesi'nde bulunan 3 bin 756  rakımlı Demirkazık Dağına kaya tırmanışı gerçekleştiren 3 dağcı, darbe girişimini dağın zirvesine bayrak dikip pankart açarak protesto etti.

Ankara'dan Tarık Bünyamin Kaya, Kayseri'den Gül Soydan ve Hakkari'den Naci Ertunç adlı 3 dağcı, Niğde'nin Çamardı İlçesine bağlı 3 bin 756 rakımlı Demirkazık Dağına ipli kaya tırmanışı gerçekleştirdi.

Zirveye tırmanan 3 dağcı, Türk bayrağı dikip, darbe girişimini kınayan yazıların yer aldığı pankartı açarak darbecileri protesto etti. Ankaralı dağcı Tarık Bünyamin Kaya, Türkiye'de yaşayan halkın sayesinde bir uçurumun eşiğinden dönüldüğünü belirterek, "Darbe girişimine karşı kazanan demokrasi olmuştur. Bugünden itibaren ülkemiz için yapacağımız en iyi şey, barış ve kardeşliğin kazanacağına her daim olan inancımızla  çalışmaya devam etmek ve üretmektir. Geleceğe sağlıkla yürümemiz ancak toplumun tüm kesimlerinin barışçıl dayanışması ve hukukun üstünlüğüyle mümkün olacaktır. Ülkemizin geleceğine yönelik bu tehditi betaraf ederken hayatını kaybeden tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına sabırlar ve yaralılara acil şifalar diliyoruz. Askeri darbe girişimiyle demokrasiye hiç bir müdahale kabul edilemez. Tüm kesimler ve kurumlar olarak demokrasimize ve demokratik kurumlarımıza sahip çıkmalıyız" dedi.

Hakkarili dağcı Naci Ertunç ise, demokrasiye yapılan her türlü müdahaleyi kabul edilemez olarak değerlendirdiklerini, halkın idaresiyle seçilmiş meşru hükümete ve devlete karşı yapılan bu girişimin karşısında olduklarını belirtti.

- Hakkari

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Demirkazık Dağı'nda Darbe Girişimini Protesto Ettiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement