Demirören: Havuzdan Kimse Çıkamaz - Son Dakika
Spor

Demirören: Havuzdan Kimse Çıkamaz

Demirören: Havuzdan Kimse Çıkamaz

TFF Başkanı Yıldırım Demirören, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

10.02.2015 15:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Lig TV'de katıldığı programda soruları yanıtladı ve açıklamalarda bulundu. İşte Demirören'in açıklamaları...

"BEŞİKTAŞ'I BORÇLA BIRAKTIM"

"Konumum olarak Beşiktaş'ı borca batırıp TFF'yi nasıl yöneteceğimle ilgili soruya uzun bir cevap veremem. Ama vermek isterdim. Ancak bir gerçek var ki ben Beşiktaş'ı bırakırken 400-500 milyon TL borçla bıraktım. Şu an 1 milyara gelmiş durumda. Herkes borçlanarak büyümeye çalışıyor. Gelirler giderleri karşılamıyor. Biz TFF olarak artık mali fair playi getirmek istiyoruz. UEFA Avrupa'ya gidecek kulüplere bu dayatmaları uyguluyor. Biz tüm kulüpleri bu disiplin altına almak istiyoruz. Kimseyi kulüpleri borçlandırdığı için suçlayamam. Ben de yaptım aynı şeyi. TFF'yi yönetimimiz olarak iyi yönettiğimizi düşünüyoruz. Herkesin fikirlerine açığız. Ama futbolu biz idare ediyoruz. Kimse bizim rolümüzü almaya çalışmasın."

"MARKA DEĞERİNİ KORUMALIYIZ"

"Sert demeçlerin önüne geçmek için öncelikle yöneticilerin bilinçli olması gerekiyor. Biz elimizdeki kurallar neticesinde stada girmeme cezası verebiliyoruz. Beyanatlar konusunda 6222 kanunu uygulanmalı. Savcılarımız göreve gelmeli. E-Bilet sayesinde küfürlü tezahürat ve saha olayları büyük ölçüde azaldı. Yöneticler de 6222 çerçevesinde hareket ederse bu sorunları da aşacağız. Bu sezon Süleyman Seba sezonu olarak ilan ettik. Orada medyanın hepsi kötü demeçleri yayınlamayacağına dair imza attı. Ama yüzde 90'ı bunu yayınlamaya devam ediyor. Hepimiz aynı gemideyiz. Futbolumuzu artık kirletmemeliyiz. Marka değerini korumalıyız."

Seyirci sayısının azalması ile ilgili olarak da Demirören "E-Bilet'ten dolayı seyirci azalmadı. Bizim istemediğimiz taraftarlar artık tribüne gelmiyor. Biz bu durumdan memnunuz. Artık bedava bilet dağıtılamıyor. 11500 ortalamadan 6500'e düşüldü. Şimdi 8500'lere çıkıldı. Anadolu takımları 4500 kişi ortalamaya oynuyor. Bu sisteme devam edeceğiz." diye konuştu.

"BU KURAL BİR DEVRİM"

Demirören, yabancı sayısının beş yabancıdan 14'e çıkartılması ile ilgili olarak "Biz yabancı kuralı ile ilgili ne karar aldıysak kulüplerle beraber aldık. Ben de yabancı sayısının azalmasından yanaydım. Ama bu durum bazı hataları ortaya çıkarttı. Fatih terim bu konu hakkında 9 ay 1 sene bir çalışma yaparak bunu düzeltmeye çalıştı. Yabancı sayısını azaltınca yerli oyuncuların fiyatı arttı. Rekabet azaldı oyuncularımız gelişimlerini yapamamaya başladı. Hocamızın yaptığı çalışmayla da mali kriterlerle 14 yabancıya kadar izin verdik. Biz borçlarda yapılandırılmış borçları saymıyoruz. Bu yabancı kuralı bir devrim niteliğindedir. Bazı aksaklıklar olacaktır. Bunu da düzeltiriz. 4 yıl kesin olarak bu uygulanacak. Bazı küçük ayarlamalar yapabiliriz. Kulüpler her yabancı oyuncu için federasyona bir ücret ödeyecek. Bu kademeli olarak artacak. Gelen paranın yüzde 85'i yerli oyuncu oynatan takımlara dağıtılacak. Bir kulüp yerli oyunculara ağırlık verirse 3-4 milyon dolara yakın para kazanacak. İkinci lig kulüplerinin yabancı oyuncu sayısını da 10'a çıkarttık. 5'ini sahada oynatabilecekler." dedi.

"KİMSE HAVUZDAN ÇIKAMAZ"

"Hiçbir kulüp havuzdan çıkamaz. Bir şekilde çıksa bile ihale süresi doluncaya kadar maçlarnı yayınlatamaz. TFF yayın gelirlerinden aldığı yüzde 12'lerle bu tesisleri yapıyor. Daha da tesis yapacağız. Ancak bu hamleler sona erince bu payı ikinci üçüncü liglerde mücadele eden bu paraya gerçekten ihtiyacı olan kulüplere dağıtacağız. Kulüpler aralarında anlaşıp gelirlerse yayıncı kuruluş paralarının dağıtımı konusunda değişikliğe gidebiliriz."

Demirören, Türkiye Kupası ile ilgili olarak da "Burada kulüpler oyuncular sözleşme imzalarken oyuncuların maç başı paralarını kupa maçlarında düşürebilir. Burada bir statü değişikliği yapabiliriz. Bunu yayıncı kuruluşla konuşarak yapacağız. Ayrıca biz yayıncı kuruluş haricinde TFF olarak finale 5 milyon TL ödül koyduk. Kazanan bu paranın yüzde altmışını alacak. Kaybeden yüzde 40'ını alacak." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Goal.Com

Son Dakika Spor Demirören: Havuzdan Kimse Çıkamaz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement