Demirtaş: 7 Haziran'da Değil Balkona, Pencereye Çıkamayacaklar (2) - Son Dakika
Güncel

Demirtaş: 7 Haziran'da Değil Balkona, Pencereye Çıkamayacaklar (2)

Demirtaş: 7 Haziran\'da Değil Balkona, Pencereye Çıkamayacaklar (2)

Stajyer BAŞBAKANI O ZAMAN UYARDIK Hatay'da halka konuşan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, AK Parti'nin bilerek ve isteyerek, Türkiye'ye örnek olan Hatay'daki barış ortamını bozduğunu savundu.

28.05.2015 18:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Stajyer BAŞBAKANI O ZAMAN UYARDIK

Hatay'da halka konuşan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, AK Parti'nin bilerek ve isteyerek, Türkiye'ye örnek olan Hatay'daki barış ortamını bozduğunu savundu. Bu nedenle Hatay halkının büyük zulüm yaşadığını savunan Demirtaş, şöyle konuştu:

"Türkiye'nin stajyer başbakanı o zamanın Dışişleri Bakanı henüz staja başlamış, o dönemde onu uyardık. Suriye'de sakın hata yapmayın, mezhep, kimlik olarak taraf tutmayı, desteklemeyin. Orada yapılması gereken bütün Suriye'yi, hatta rejim dahil olarak bütün tarafları bir masanın çevresinde buluşturmak gerekiyordu. HDP, sizin vereceğiz kuvvetle güçlü bir şekilde iktidar olabilirse Suriye'de ateş kesi sağlamak için mücadele edecek. Herkes bir masanın etrafında olacak. Suriye'de barışı sağlamak ilk hedefimiz olacak. Onlar, heyecana kapıldılar, Suriye'yi bütün Ortadoğu'yu dizayna kapıldılar. 'Biz bölgenin düzenleyici gücüyüz' dediler. 'Yeni emperyalist güç biziz' dediler. İç savaş başladığında 'Ordumuz Şam'a kadar girer' dediler. Bu kadar öngörüsüz bu kadar ucuz politikayla Suriye'nin içine daldılar. Radikal grupları o andan itibaren desteklemeye başladılar. Ama Suriye'deki toplumu, medeniyetleri, bölgesel güçleri hesaba katmadılar. Hesap yaptılar yanlış yaptılar. Suriye'de üçüncü dünya savaşı yaşanıyor."

SIR ORTAYA ÇIKMASIN DİYE PANİK YAPIYORLAR

MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın AK Parti'den milletvekili aday adayı olmasına da değinen Demirtaş sözlerini şöyle sürdürdü:

"Erdoğan-Davutoğlu ikilisi bütün bunları yaparken sır küpü MİT Müsteşarı Hakan Fidan'dı. Siyasete atılmak isteyince AKP'den milletvekili adayı olmak isteyince Cumhurbaşkanı buna izin vermedi. 'Benim sır küpüm' dedi. MİT Müsteşarı, değişip yerine başka birisi, başka bir ekip gelirse bütün suçları ortaya çıkacaktı. Bombalar, füzeler, onların hepsi ortaya çıkacak. Hangi parayla alındı ortaya çıkacak. Uluslararası suç. Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde yargılanmayı gerektirecek suçlar. TIR'lar dolusu bombalar, füzeler hangi parayla alındı, kim taşıdı kime teslim edildi. Katar ne kadar para verdi, Erdoğan ne kadar para verdi. Bunlar ortaya çıkmasın diye bu kadar panik halinde. Nasıl ortaya çıkar HDP barajı aşarsa AKP düşerse bunlar ortaya çıkar başka yolu yok. Bütün bu yolsuzluklar bütün hırsızlıklar nasıl ortaya çıkar tek yolu var HDP'nin barajı aşması. İşi gücü bıraktılar AKP'nin seçim kazanması için uğraşmıyorlar HDP'nin barajın altında kalması için uğraşıyorlar. Biz daha fazla makam mevki kapmak için uğraşmıyoruz. Mevcut iktidar inanılmaz bir şekilde kontrolünü yitirmiş durumda. Türkiye'yi felakete sürüklüyor. HDP barajı aşamaz ise AKP Suriye'de savaşa girecek. Türk ordusu havadan karadan Suriye'ye girip rejimle savaşacak. Türkiye'yi felakete sürükleyecekler. Bunu önlemenin tek yolu HDP'nin barajı aşmasıdır. HDP'nin barajı aşması savaş yerine Suriye'de barışın sağlanmasının yoludur. Sizler hesabınızı iyi yapın."

'BALKONA DEĞİL PENCEREYE BİLE ÇIKAMAYACAKLAR'

Türkiye'nin ezilen partisi olarak Hataylıların huzuruna çıktıklarını da belirten Demirtaş, şöyle devam etti:

"Daha önce parti olarak seçimlere girmedik. Elbette seçim kaygımız, baraj kaygımız var. HDP bıçak sırtında ince bir matematik hesabıyla hırsızlık oyunlarıyla oy çalma ile baraj altında bırakılabiliriz. Daha yüksek oyla barajı rahatlıkla aşarsak hırsızlığa imkan vermeyiz. Bu da güçlü HDP ile sizlerin tek tek oylarınıza sahip çıkmasıyla olur. Tek bir oyun bile boşa gitmemesi lazım. Kime nasıl verdiğiniz mevzusu bir yana verdiğiniz oy işe yarayacak mı yaramayacak mı bunun hesabını iyi yapın. Gün taraftarlık yapma günü değil. Ezilen topluluklar olarak yan yana durmayı başarırsak Türkiye'de yeni bir umut yeşermiş olur. Kibirlerinden burnu büyümüş olanlara gece gündüz bizlere hakaret edenlere kendilerine oy vermeyen herkesi düşman görenler 7 Haziran'da balkona değil pencereye çıkamayacaklar. Bizim derdimiz Türkiye'nin üzerindeki korkuyu, karamsarlığı, kara bulutları dağıtmak. Bunlardan korkmayan kimse kalmadı. Herkesi korkutarak yıldırarak teslim almaya çalışıyorlar. İşçi de böyle asgari ücretli de böyle. Aynı korku ve kaygıyı yaşıyorlar. Biz birbirimizle ayrım yapmadan, Sünni, Alevi, Arap demeden büyük insanlık sınavında büyük insanlık şiarında buluştuk. Bu topraklarda yaşadığımız medeniyetler seralarda oluşturulmuş medeniyetler değil. Mezopotamya, Anadolu toprakları bütün dünyaya insanlık ihraç etti. Buradan yayılan insanlığı batıya Avrupa'ya Çin'e, Amerika'ya kadar ulaştı. Yeryüzünde insanlık yokken medeniyetler yokken buralarda insanlık vardı. İnsanlık tarihi buralarda başladı. Büyük insanlığı yeniden buradan ayağa kaldıracağız. İnsanlık tarihi her saat aylak altına alınıyor, kimliklerimiz utanç kaynağı değil gurur kaynağımızdır. Asla inkar etmedik gocunmadık. Milletçilik, ırkçılık gerekçesi yapmadık. Hepimiz Türk, Kürt, Alevi, Sünni, Arap olamayız ama büyük insanlık adı altında buluşabiliriz, hepimiz insanız. Bizi buluşturacak şey insan kimliğidir. AKP, bütün değerleri aşındırdı, yozlaştırdı, çürüttü. Mezhepçi politikalarla, dinci politikalarla din tüccarlığıyla kimlik tüccarlığıyla Türkiye'ye ilericilik safsatasını yutturmaya çalıştı. HDP'nin dik duruşu ile maskeleri düştü. Onların kibirli, çirkin iktidarlarının sonu geldi. Hiç kimsenin tahmin edemeyeceği, hiçbir anket şirketinin ölçemeyeceği bir sonuçla ortaya çıkacağız. Demokratik halk iktidarının temellerini atmış olacağız. Kapalı kapılar arkasındaki hesapların içinde olmadık, direne direne kazandık başka bir yöntemle asla yürümeyeceğiz. Türkiye'nin bütün direnenleri gümbür gümbür saraya doğru yürüyor. Geçlerin ayak sesleri sarayın pencerelerini zıngırdatıyor."

IŞİD'İ TEMİZLEMEMİZ GEREKİYOR

Hatay'da artık korkunun ve tedirginliğin yaşanmamasını istediklerini de anlatan Demirtaş sözlerini şöyle tamamladı:

"İktidara geldiğimizde Suriye'deki iç barışı sağlayacağız. Buraya gelen Suriyeli kardeşlerimizi geri dönmek isterlerse onları vatanlarına geri göndereceğiz. Kalmak istiyorlarsa vatandaşlık dahil Türkiye'nin neresinde isterlerse istesinler onlara sahip çıkacağız. Aramıza çekilmiş sınırları tanımak zorunda değiliz. Sınır ötesindeki köy de bizim akrabamızdır. Bizim görevimiz onlara da sahip çıkmak. Suriyeli mültecileri ortada bırakmayacağız. Orada da barışı sağlayacağız burada da barışı sağlayacağız. Korkacaksa Türkiye'nin halkları korkmasın AKP'nin bir avuç yöneticisi korksun. IŞİD korkabilir. Onların suyunu keseceğiz. Onların sonunu getirecek onları o topraklardan def edecek girişimleri HDP iktidarında yapacağız. Halk bize destek verirse IŞİD, Nusra, El Kaide gibi cihat ordusunun kökünü kurutacağız. Bize zulüm yapan cihatçı çetelere izin vermeyeceğiz. Ortadoğu'da IŞİD temizlenmediği takdirde hepimiz tehlikedeyiz. Her an Türkiye'nin eleğe çevrilmiş sınırlarını geçip Türkiye'ye karşı cihat saldırısına geçebilirler. Suriye'nin Irak'ın dört bir yanında yaşanan tecavüzler kapımıza gelmeden tedbirimizi almalıyız. HDP'ye terör örgütü diyenler, Berkin Elvan'a terörist diyenler, IŞİD'e terörist diyemiyor. IŞİD'ten söz ederken incitmeyecek sözler kullanıyorlar."

Selahattin Demirtaş, konuşmasının ardından Hatay adaylarını tanıttı.

TUNUSLU HAMMAMİ: DAYANIŞMA İÇİN GELDİM

Tunus İşçileri Komünist Partisi Genel Sekreteri Hamma Hammami de mitingde bir konuşma yaptı.

Yoldaşlarıyla halkla dayanışma için Hatay'a geldiğini belirten Hammami, Türkiye'nin diktatörlükten çok çektiğini ve hala çekmeye devam ettiğini söyledi. AK Parti'nin iç ve dış politikada sınıfta kaldığını anlatan Hammami, "İçerdeki politikaları başaramayan sınıfta kalan bu parti ne yazık ki komşu ülkelere hatta bizim ülkeye kadar müdahale etmeye çalışıyor. Şimdi ortaya HDP gibi bir parti çıktı. Eşitlik için sosyal adalet için halkların arasındaki kardeşlik için yaşanacak bir Türkiye için sizlerle birlikte. Ayın hedeflerle hareket eden Tunuslu kardeşleriniz olduğunu da bilmenizi istiyorum. Onlar da eşitlik için mücadele etmektedirler. Biz diktatörlükten kurtulduk ama devrimci yürüyüşümüz özgürlük ve sosyal eşitlik için mücadelemizi sürdürüyoruz" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Demirtaş: 7 Haziran'da Değil Balkona, Pencereye Çıkamayacaklar (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Mersin Devlet Opera ve Balesi, 'Evita Müzikali'ni prömiyerini gerçekleştirdi
    23:25 Mersin Devlet Opera ve Balesi, 'Evita Müzikali'ni prömiyerini gerçekleştirdi

    Mersin Devlet Opera ve Balesi, Tim Rice'ın librettosunu yazdığı, Andrew Lloyd Webber'in müzikleri ile hazırlanan 'Evita Müzikali'nin prömiyerini Mersin Kültür Merkezi'nde gerçekleştirdi. Müzikalin rejisörlüğünü Caner Akın üstlenirken, orkestra şefliğini Aytuğ Ülgen ve Orkhan Hashimov yaptı. Eserde dekor tasarımı Özlem Topuz, kostüm tasarımı Olcay Engin Kaymaz ve koreograf tasarımı Emre Karaca imzası taşıyor. Müzikalde, eski Arjantin devlet başkanlarından Juan Peron'un eşi Eva Peron'un hayatı anlatıldı. Prömiyere, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Tan Sağtürk de katıldı.

  • Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor
    23:25 Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor

    Karşıyaka taraftarı, yıllar önce yıkılan stadyumlarını geri istemek için Türkiye'nin ilk taraftar mitingini düzenledi. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı ve diğer sporcular, camia ve taraftarlar, yeni stadyum için destek istedi.

  • Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'a sıkılan kurşun Türkiye'ye, adalete ve hukuka sıkılan kurşundur
    23:24 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'a sıkılan kurşun Türkiye'ye, adalete ve hukuka sıkılan kurşundur

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'a sıkılan kurşunun Türkiye'ye, adalete ve hukuka sıkılan kurşun olduğunu belirterek, "Bundan sonraki hakim ve savcılarımız, yargı mensuplarımız şehidimizin emanetine sahip çıkma noktasında hep beraber mücadelemizi...

  • Kastamonu'da Camiye Giden Vatandaşlar Tarafından İnşaat Alanında Erkek Cesedi Bulundu
    23:24 Kastamonu'da Camiye Giden Vatandaşlar Tarafından İnşaat Alanında Erkek Cesedi Bulundu

    Kastamonu'nun Kuzeykent Mahallesi'nde yatsı namazı için camiye giden vatandaşlar, inşaat alanında bir erkek cesedi buldu. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yapılan incelemeler sonucunda cesedin İsmail Konukçu'ya ait olduğu ve baş bölgesinden darbe aldığı tespit edildi. İsmail Konukçu'nun intihar ettiği şüphesi üzerinde duruluyor.

  • Gaziantep'te kamyonetle çarpışan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti
    23:23 Gaziantep'te kamyonetle çarpışan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti

    Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde Cemal Sönmez (62) idaresindeki motosiklet ile Kadir K. (29) yönetimindeki kamyonet çarpıştı. Motosiklet sürücüsü olay yerinde hayatını kaybederken, kamyonet sürücüsü gözaltına alındı.

  • Diyarbakır'da Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamının Arttırılması Projesi Açıldı
    23:14 Diyarbakır'da Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamının Arttırılması Projesi Açıldı

    Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Bilim Eğitim Vakfı tarafından yürütülen AB destekli proje kapsamında, gençlerin dijital sektörlerde istihdamının arttırılması hedefleniyor. Projenin açılışı Diyarbakır Gastro İnovasyon Merkezi'nde gerçekleştirildi. DTSO Başkanı Mehmet Kaya, gençlerin ve kadınların işgücüne katılımının düşük olmasının önemli bir sorun olduğunu belirterek, projenin bu soruna çözüm üretmeyi hedeflediğini ifade etti. Proje kapsamında gençlere eğitimler ve işletmelerle eşleştirme çalışmaları yapılacak.

  • Gürcistan Başbakanı İrakli Kobakhidze Ramazan Ayı Vesilesiyle İftar Programı Düzenledi
    23:11 Gürcistan Başbakanı İrakli Kobakhidze Ramazan Ayı Vesilesiyle İftar Programı Düzenledi

    Gürcistan Başbakanı İrakli Kobakhidze, Müslüman diplomatlar ve siyasetçiler ile Tüm Gürcistan Müslümanlar İdaresi yetkililerine iftar verdi. Programda konuşan Kobakhidze, ülkesinde yaşayan Müslümanların, Gürcistan'ın gelişmesi ve kalkınmasına önemli katkı sağladıklarını ifade etti. Gürcistan'daki tüm Müslümanların kardeşlik ve barış içinde yaşadıklarını kaydeden Kobakhidze, devletin Müslüman toplumuna sağladığı desteklerin artacağını belirtti.


Advertisement