Demirtaş: 9,5 Dolayında Oyumuz Var - Son Dakika
Politika

Demirtaş: 9,5 Dolayında Oyumuz Var

Konuk olduğu programda seçime parti olarak gireceklerini belirten HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş "Anketlere göre şu anda bile 9,5 dolayında oyumuz var" dedi.

14.01.2015 08:22  Güncelleme: 08:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Habertürk TV'de Türkiye'nin Nabzı programında Didem Arslan Yılmaz'ın sorularını yanıtladı. 2015 seçimlerine parti olarak gireceklerine ifade eden Demirtaş, partisinin oy oranına ilişkin rakamları da kamuoyu ile paylaştı.

"9,5 DOLAYINDA OYUMUZ VAR"

HDP'ye oy veren seçmenin "Ellerim kırılsaydı da vermeseydim" dediğine dikkat çeken Demirtaş "Anketlere göre şu anda bile 9,5 dolayında oyumuz var. Ki hiç bir çalışma yapmış değiliz henüz. Bütün il ve ilçe teşkilatlarımızla çalışmaya başlayacağız seçimler için. Türkiye aslında HDP ile yeni yeni tanışacak. Anketlerde çıkan çarpıcı bir detay da paylaşmak istiyorum. Seçmenler arasında oy verdiği partiden en memnun seçmen HDP seçmeni" şeklinde konuştu.

"BU KONUDA TARTIŞILACAK BİR ŞEY YOK"

Seçimlere parti olarak gireceklerini ve bu tartışmanın artık son bulduğunu belirten Demirtaş "Seçimlere parti olarak girmekte elbette kararlıyız. Bizim partimiz ilgili kurumlarda bu kararı vermiş durumda. Buna hazırlıklarımızı ve çalışmalarımızı yapıyoruz. Bizim açımızdan kesinleşmiş bir karar bu. Seçimlere parti olarak giriyoruz. Bu konuda tartışılacak bir şey yok artık. Sayın Abdullah Öcalan da siyasi tabloyu görüyor ve bu konudaki kararımızı destekliyor" şeklinde konuştu.

KADİR İNANIR BOMBASI

Kadir İnanır'ın HDP'den aday olup olmayacağı sorusuna da açıklık getiren Demirtaş şu ifadelere yer verdi: "Kadir İnanır tartışması bizim ve kendisinin dışında yürüyor. Kendisi de çok olgun bir tutuma sahip. Çok saygı duyuyorum bu açıklamalarına. Ama biz yine de kendisi ile görüşeceğiz ve ikna etmeye çalışacağız. Milletvekili adayımız olursa çok mutlu oluruz. Kendisine teklifimizi götüreceğiz. Kabul etmezse bile milletvekili olmanın dışında da katkı sunabileceğine inanıyoruz. Sadece Kadir Bey değil onun gibi sanat, medya, akedemi camiyasından bu projeye destek vermek isteyen herkese kapımız açıktır."

Demirtaş: 9,5 Dolayında Oyumuz Var
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Politika Demirtaş: 9,5 Dolayında Oyumuz Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (35)

  • Yasinim'in katili Demirtaş'tır: Yasinim'in katili Demirtaş'tır FAKİRLERE kurban eti dağıtırken PKK'lılarca linç edilerek öldürülen Diyarbakır Gaffar Okan Anadolu Lisesi 3. sınıf öğrencisi Yasin Börü'nün (16) gözü yaşlı annesi Hatice Börü, yaşadığı tarifsiz acıya rağmen bir yaşındaki kızı Meryem ve lise birinci sınıfa giden oğlu Furkan için dik duracağını belirterek, 'Benim iki elim her iki dünyada Selahattin Demirtaş'ın yakasında olacaktır. Oğlumun katili HDP'liler ve Selahattin Demirtaş'tır. Onun yargılanmasını istiyorum. Akan kanın sorumlusu odur. Ben ağlamayacağım onları sevindirmeyeceğim. Yasinim temiz, efendi, anne babasına saygılı başarılı bir çocuktu. Bir gün olsun oğlumdan bir şikayet almadım. Oğlumun hiç kimseye zararı yoktu. Oğlum eline taş sopa alarak kimseye saldırmadı. Kimse yardımlarına gitmedi ne polis nede asker. Çocuklarımız öldürüldükten saatler sonra geldiler' dedi. Arkadaşlarımın cesedini gördüm 'Aşağı indiğimizde binanın önünde arkadaşlarımın cansız bedenlerini gördüm 16 65 Yanıtla
  • Fatih karasu: Adamsın adam.... 35 39 Yanıtla
  • musa can: Manisa'da oyum sana unutma senin arkanda ki insanlar turşukcu değil sağlam oylar ? 63 7 Yanıtla
  • Adem kakoş: Ya niye adamı sevmiyorsunuz anlamadım adamın kafası çalışıyor bi deneyin arkadaşlar 47 21 Yanıtla
  • fb: Katil silho bu secimlerde oyunuz yuzde 5 i bile gecmiyecek. hic bir zamanda gecmiyecekti o kirsal alanda silah zoruylan almasaydiniz, erkekseniz kendinize guveniyorsaniz hickimseden silah zoruylan oy almayin bakalim yuzde kac aliyorsun 9 58 Yanıtla
  • DEVLET FABRİKA YAPAR YIKARSINIZ YOL YAPAR BOZARS: DEVLET FABRİKA YAPAR YIKARSINIZ YOL YAPAR BOZARSINIZ OKUL YAPAR YAKARSINIZ BARAJ YAPAR YIKARSINIZ VERGİ ELETRİK SU PARASI ÖDEMESSİNİZ ONDAN SONRA KEDİ GİBİMİYAVLARSINIZ SİZE HER İMKAN VERİLİYOR AMA SİZ ALIŞMIŞSINIZ BELEŞ GEÇİNMEYE BAŞKASININ HAKKINI YEMEYE ALIŞMIŞSINIZ. . İŞ MAKİNASI YAK. İŞSİZLİK VAR DE. :Molotof atar barış ister. -Pusu kurar barış ister. -Taş atar barış ister. -Provokasyon yapar barış ister. -Dağa çıkar barış ister. -20 çocuk yapar ekmek ister. -Hırsızlık yapar özgürlük ister. -Töre diyerek katliam yapar anlayış ister. -Elektriği kaçak kullanır devlet bize baksın ister. -Yapılan tesisleri bombalar iş ister. -Feodal yaşar demokrasi ister. -Öğretmen öldürür eğitim ister. YUNANİSTAN MAÇINDA BİLE YUNANLILAR İSTİKLAL MARŞIMIZI YUHALAMADI ISLIKLAMADI. YAZIKLAR OLSUN 12 51 Yanıtla
  • baybars: Türkiyede demek ki yüzde 9, 5 hain, kanı bozuk, hırsız, gasbçı, müslüman düşmanı, terörist varmış. . . 17 42 Yanıtla
  • KÜRTLER ZAZALARI ASİMİLE EDEMİYECEK: Zazaca diye bir dil yoksa Zazalar ile Kürtler niye anlaşamaz?Bir dil eğer lehçesiyle anlaşamıyorsa orda iş bitmiştir. Ne lehçesi. . ?Kürtçe ve Zazaca İrani dillerdir. Bir ZAZAda Kürtçe Zazacanın lehçesidir derse. . . Kaldı ki bir dilin lehçeleri bile zamanla birbirinden uzaklaşır birbirini anlamaz hale gelirse bağımsız dil olur. Kazakça artıkTürkçenin lehçesi değil. Çünkü birbirini anlamıyorlar. Ama Azerice Türkçenin lehçesi çünkü birbirini anlıyorlar . Ben söylemiyorum dilbilimi söylüyor. 21 35 Yanıtla
  • SELAMİ: türkiyeyi harita üzerinde farklı renkle hudutları belli olarak bölmek isteyenlerin oyununda oyuncak olmasan, hdp nin oyları 3'ü geçmez. 13 43 Yanıtla
  • dayı: hade lan zurna 12 43 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Macaristan Ankara Büyükelçisi Viktor Matis, Kütahya Valisi Musa Işın'ı ziyaret etti
    12:00 Macaristan Ankara Büyükelçisi Viktor Matis, Kütahya Valisi Musa Işın'ı ziyaret etti

    Macaristan Ankara Büyükelçisi Viktor Matis, Macaristan Kütahya Fahri Konsolosu İsmet Güral ile birlikte Kütahya Valisi Musa Işın'ı ziyaret etti. Vali Işın, Büyükelçi Matis'i Kütahya'da ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu belirtti.

  • Konyaaltı Belediye Başkanı Personelle Bir Araya Geldi
    12:00 Konyaaltı Belediye Başkanı Personelle Bir Araya Geldi

    Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan, merkez binada görev yapan personelle bir araya gelerek hizmetler hakkında görüş alışverişinde bulundu. Başkan Kotan, personelden işlerini layıkıyla yapmalarını istedi ve tasarruf tedbirleri alacaklarını belirtti.

  • Karabük'ün Ovacık ilçesinde eşinden görevi devralan muhtar
    11:57 Karabük'ün Ovacık ilçesinde eşinden görevi devralan muhtar

    Karabük'ün Ovacık ilçesinde yaşayan Kezban Şahin, tek aday olarak katıldığı seçimde 3 dönemdir muhtarlık yapan eşinden görevi devraldı. Şahin, köydeki eksiklikleri gidermek için çalışmalara başladı.

  • Afyonkarahisar'da Hükümlü Teslim Edildi, Yasa Dışı Haşhaş Ekimi Yapılan Alan Tespit Edildi
    11:54 Afyonkarahisar'da Hükümlü Teslim Edildi, Yasa Dışı Haşhaş Ekimi Yapılan Alan Tespit Edildi

    Afyonkarahisar'ın Çay ilçesinde kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir hükümlü, cezaevine götürüldü. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yakalanan hükümlü, savcılıktaki işlemlerin ardından cezaevine teslim edildi. Aynı zamanda Afyonkarahisar'da yasa dışı haşhaş ekimi yapılan alanlar da tespit edildi. Ekipler, 3 kişinin 8 bin 368 metrekarelik tarlaya izinsiz haşhaş ekimi yaptığını belirledi. Haşhaş bitlikleri sürülerek imha edilirken, 3 kişiye adli işlem uygulandı.

  • Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Belediye Başkanlarını Ağırladı
    11:53 Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Belediye Başkanlarını Ağırladı

    Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Cumhur İttifakı ortağı Milliyetçi Hareket Partisi'nin Özvatan, Bünyan ve Sarıoğlan belediye başkanlarını ağırladı. Başkan Büyükkılıç, birlik ve beraberlik mesajı vererek, "Rabbim birliğimizi ve beraberliğimizi daim etsin" dedi.

  • CHP, 1 Mayıs yasağının kaldırılması çağrısı yapıyor
    11:38 CHP, 1 Mayıs yasağının kaldırılması çağrısı yapıyor

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşçıer, 1 Mayıs yasağına ilişkin Anayasa Mahkemesi kararının uygulanması çağrısında bulundu. Taşçıer, emekçilerin düşük ücretler, aşırı çalışma ve sendikal örgütlenme hakkına saldırılarla karşıladığı 1 Mayıs'ın Taksim Meydanı'nda kutlanmasını istedi. CHP, meydanın milyonlara açılmasını ve hukuksuz yasak kararının kaldırılmasını talep ediyor.

  • AYM, uzman erbaşların sözleşmelerinin feshedilmesini öngören yasa hükmünü iptal etti
    11:35 AYM, uzman erbaşların sözleşmelerinin feshedilmesini öngören yasa hükmünü iptal etti

    Anayasa Mahkemesi, taksirli suçtan 6 ay veya daha fazla hapis cezası alan uzman erbaşların sözleşmelerinin feshedilmesini öngören yasa hükmünü iptal etti. Mahkeme, taksirli suçlar nedeniyle hapis cezası alan uzman erbaşların kamu görevinde bulunmalarına son verilmesinin anayasaya aykırı olduğunu belirtti.

  • Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya'ya Tebrik Ziyaretleri Devam Ediyor
    11:33 Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya'ya Tebrik Ziyaretleri Devam Ediyor

    31 Mart Mahalli İdareler Yerel Seçimleri'nden sonra başkanlık koltuğuna oturan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya'ya tebrik ziyaretleri yoğun bir şekilde devam ediyor. Başkan Kaya, sivil toplum örgütleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlarla görüşerek beklentileri ve talepleri dinliyor.

  • Ulaştırma ve Altyapı Bakanı, Orta Koridor'un Ticaret ve Lojistik Potansiyelini Artırmak İçin Çalışmaları Planlıyor
    11:30 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı, Orta Koridor'un Ticaret ve Lojistik Potansiyelini Artırmak İçin Çalışmaları Planlıyor

    Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Asya'dan ve Orta Doğu'dan gelecek yüklerin akışını sağlamak için Marmaray'dan sonra Gebze-Yavuz Sultan Selim Köprüsü-İstanbul Havalimanı-Çatalca Demiryolu Projesi'ni hayata geçirmeyi planladıklarını belirtti. Ayrıca, Basra Körfezi'ni Türkiye üzerinden Avrupa'ya ve Orta Asya'ya bağlayacak Kalkınma Yolu Projesi'nin de büyük önem taşıdığını söyledi.

  • Melih Gökçek'in yaptığı yorum cenaze sahiplerini kızdırdı
    11:24 Melih Gökçek'in yaptığı yorum cenaze sahiplerini kızdırdı

    Antalya Elmalı Akçaeniş'in Türkmen Alevi Tahtacı Köyü'nde yapılan bir cenaze töreni sazlar eşliğinde oldu. Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in yorumu ise cenaze yakınlarını kızdırdı.


Advertisement