Demirtaş Ağrı'da - Son Dakika
Politika

Demirtaş Ağrı'da

Demirtaş Ağrı\'da

Cumhurbaşkanı adayı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, birikim ve deneyimleriyle Türkiye'yi değiştirmeye hazır olduklarını belirterek, “Demokratik gelecek için hazırız. Kardeşçe, eşit bir toplum oluşturmaya hazırız. Bu duygularla 10 Ağustos'ta sandığa gidip, tercihimizi yapacağız" dedi.

04.08.2014 19:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı adayı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, birikim ve deneyimleriyle Türkiye'yi değiştirmeye hazır olduklarını belirterek, "Demokratik gelecek için hazırız. Kardeşçe, eşit bir toplum oluşturmaya hazırız. Bu duygularla 10 Ağustos'ta sandığa gidip, tercihimizi yapacağız" dedi.

Dörtyol Kavşağı'nda halka hitap eden cumhurbaşkanı adayı ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, seçilmeleri halinde halkın cumhurbaşkanı olacaklarını dile getirdi. Halk iktidarını kuracaklarını ifade eden Demirtaş, "Bütün Türkiye halkları dürüstlüğü onurlandırmalı, ödüllendirmeli, yanlış yapanı cezalandırmalıdır. Ağrı'da yanlış yapanı cezalandırdınız. Halka yanlış yapanı affetmeyin. Halkın iradesini tanımayanı tanımayın. Eğer Filistin, Suriye ve Irak'taki halklar bizim söylediğimiz gibi yan yana durabilselerdi, aynı meydanda durup aynı kardeşlik hayali ile mücadele etseydi, bu felaketler yaşanır mıydı? IŞİD'in barbarlığı Şengal'e dayanmış. Dünya üzerinde bir avuç kalmış Yezidileri katletmek istiyorlar. Ama biz dayanışma içinde olacağız. Karadeniz, Akdeniz, Trakya her yerde aynı tablo. Bizler yeni bir yaşamla yeni çözümü üretmek istiyoruz. Burada bize de AKP'ye de oy verenler var. Baş göz üstüne. Bütün ezilen kesimlerin ortak siyasetini yapmaya karar verdik. Bizi mezhep, ırk ırk, Gürcü, Laz, Çerkez, Kürt, Arap diye ayırmaya çalışanlar bu işin sadece kaymağını yiyenlerdir. Bizler de Kürtler olarak tüm ezilenler el ele vermeliyiz. Yeni bir yaşam, yeni bir siyaset anlayışı ile birlikte hareket etmeliyiz. Karadeniz'den, Ege'den, Trakya'dan bize büyük bir destek var. Onlar bizim düşmanımız değil biz de onların düşmanı değiliz. Biz kendi anadilimizle yaşayamazken kardeşlik olmaz. Kalıcı eşit kardeşliği kurmak istiyoruz. Kimse birbirini dışlamadan, tehdit olarak görmeden, ortak vatanda demokratik ulus anlayışı ile birlikte yönetim anlayışını yüreklerinde tutuyorlar" dedi.

Küçük bir çocuk sahneye çıkarak Demirtaş'a buğday ve kumbara verdi. Çocuğa teşekkür eden Demirtaş, kısa bir süre sohbet etti.

HDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan, HDP Kars Milletvekili Mülkiye Birtane, Ağrı Belediyesi eş başkanları Sırrı Sakık ve Mukaddes Kubilay ile HDP yöneticileri de mitingde hazır bulundu. - AĞRI

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te Uyuşturucu Operasyonunda 2 Şüpheli Tutuklandı
    21:13 Karabük'te Uyuşturucu Operasyonunda 2 Şüpheli Tutuklandı

    Karabük'te gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonlarında gözaltına alınan 2 şüpheli tutuklandı. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yapılan aramalarda uyuşturucu madde ve silah ele geçirdi. Şüpheliler, çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklandı veya adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Muğla Heyeti İspanya'ya Erasmus+ Projesi İçin Gitti
    21:12 Muğla Heyeti İspanya'ya Erasmus+ Projesi İçin Gitti

    Muğla Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından kabul edilen 'Bağımlı Geçmiş Bağımsız Gelecek' isimli Erasmus+ projesini gerçekleştirmek üzere Muğla heyeti İspanya'ya gitti. Muğla Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez, Muğla Adalet Komisyonu Başkanı Ercan Arslan ve Muğla Denetimli Serbestlik Müdürlüğü yetkilileri proje kapsamında İspanya'nın Albacete Belediyesi'ne ziyaret gerçekleştirdi.

  • Gölcük Platformu Üyeleri Bolu Belediyesi Meclisi'ni Protesto Etti
    21:02 Gölcük Platformu Üyeleri Bolu Belediyesi Meclisi'ni Protesto Etti

    Bolu'da Gölcük Tabiat Parkı sınırları içerisinde yapılan bungalovların kiraya verilmesi kararına karşı çıkan Gölcük Platformu üyeleri, Bolu Belediyesi Meclisi'nde protesto eylemi gerçekleştirdi.

  • Karesi Belediyesi'nin 474 Milyon TL Borcu Açıklandı
    20:24 Karesi Belediyesi'nin 474 Milyon TL Borcu Açıklandı

    Balıkesir'de AK Parti'den CHP'ye geçen Karesi Belediyesi'nin yeni başkanı Mesut Akbıyık, belediyenin devam eden işler hariç 474 milyon 465 bin 117 lira 43 kuruş borcu olduğunu açıkladı.

  • Çin BM Daimi Temsilcisi: İsrail Refah'a saldırı planından vazgeçmelidir
    20:22 Çin BM Daimi Temsilcisi: İsrail Refah'a saldırı planından vazgeçmelidir

    Çin'in BM Daimi Temsilcisi Zhang Jun, BM Güvenlik Konseyi'nde yaptığı açıklamada, İsrail'in Refah'a saldırı planından vazgeçmesi gerektiğini belirtti. Zhang, nüfuz sahibi ülkelerin ateşkes için somut çaba göstermesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, İsrail'in Gazze'ye daha fazla yardım girmesi için geçişleri açması gerektiğini vurguladı. Zhang, Orta Doğu sorununun çözümünün iki devletli çözüm olduğunu söyledi.

  • Türkiye ve Tanzanya arasında 6 önemli anlaşma imzalandı
    20:20 Türkiye ve Tanzanya arasında 6 önemli anlaşma imzalandı

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Tanzanya Birleşik Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Samia Suluhu Hassan huzurunda, Türkiye ve Tanzanya arasında farklı alanlarda önemli iş birliklerini içeren 6 anlaşma imzalandı. Anlaşmalar, yatırımların teşviki, yükseköğretim bursları, diaspora siyasası, evrak ve arşiv yönetimi, ve yükseköğretim alanında işbirliği konularını kapsamaktadır.

  • Osmancık Belediye Başkanı Ahmet Gelgör, Dodurga Belediye Başkanı İsmail Çetinkaya'yı ziyaret etti
    20:14 Osmancık Belediye Başkanı Ahmet Gelgör, Dodurga Belediye Başkanı İsmail Çetinkaya'yı ziyaret etti

    Osmancık Belediye Başkanı Ahmet Gelgör, Dodurga Belediye Başkanı İsmail Çetinkaya'yı 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde MHP'den seçilmesi dolayısıyla ziyaret etti. Gelgör, ziyarette Çetinkaya'yı tebrik ederek başarı dileklerini iletti. Çetinkaya da ziyaretten memnuniyetini dile getirerek Gelgör'e teşekkür etti. Ziyarete Osmancık Belediye Meclis Üyesi Fatih Eren de katıldı.

  • AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, İzmir'de Aliağa ve Menemen Belediye Başkanlarını ziyaret etti
    20:14 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, İzmir'de Aliağa ve Menemen Belediye Başkanlarını ziyaret etti

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin ardından İzmir'de Aliağa ve Menemen Belediye Başkanlarını ziyaret etti. Dağ, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ve Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan'a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu ve başarılar diledi.

  • Afyonkarahisar'da yakalanan firari FETÖ hükümlüsü, cezaevine gönderildi
    20:13 Afyonkarahisar'da yakalanan firari FETÖ hükümlüsü, cezaevine gönderildi

    Afyonkarahisar'da FETÖ'ye üye olmak suçundan hüküm giyen Ş.E, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yakalandı. Örgütün kadın yapılanmasında yer aldığı ve kamudan ihraç edildiği öğrenilen hükümlü, işlemlerinin ardından cezaevine gönderildi.


Advertisement