Demirtaş, Ağrı'daki Saldırıyı Değerlendirdi - Son Dakika
Politika

Demirtaş, Ağrı'daki Saldırıyı Değerlendirdi

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Ağrı’da güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmaya ilişkin, "Doğrusu detaylı bilgi alamadık.

11.04.2015 14:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Ağrı'da güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmaya ilişkin, "Doğrusu detaylı bilgi alamadık. Tabii ki üzücü, kaygı verici bir gelişme. Tam olarak nasıl gerçekleşmiş bunların iyi araştırılması, soruşturulması lazım. Nihayetinde barış süreci diye bir süreci hep birlikte sahipleniyorsak, 'silahlar sussun, kimse ölmesin, öldürülmesin, yaralanmasın' diyedir" dedi. Demirtaş, Genelkurmay Başkanlığı'nın 'Bölücü Terör Örgütü mensupları tarafından organize edilen ve Bahar Şenliği olarak isimlendirilen etkinlikte Bölücü Terör Örgütü'nün propagandasının yapılacağı' yönündeki açıklamasıyla ilgili ise, "Genelkurmay, AKP'ye çalışmaktan vazgeçse iyi olur artık. Bu ülkenin ordusudur, bir partinin ordusu değil" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, ODTÜ Mezunları Derneği tarafından Vişnelik Tesisleri'nde düzenlenen 'Seçim Süreci Tartışmaları' konulu sempozyum öncesi yaptığı konuşmada, mikrofonun azizliğine uğradı. Mikrofondan sesler gelmesi üzerine, 'TRT (mikrofon) altta kaldı' açıklamasında bulunan Demirtaş'ın konuşması salonda gülüşmelere neden oldu. Mikrofondaki aksaklığın giderilmesinin ardından konuşmasına devam eden Demirtaş, "Bizler seçim yarışı içinde olacağız. Yarından itibaren kampanyalarımız başlayacak ama büyük bir mücadele gereği, her biri kendi mecrasında aktığı nehirde yoğun bir mücadele yürütmüş fakat bir türlü tek bir denize dökülememiş, mücadele geleneklerini birleştirmiş parti olarak aslında büyük tarihi bir misyonla seçime gidiyoruz. Sadece partimizin seçim kazanması, çok sayıda milletvekili kazanması için çalışma yürütmüyoruz. Alacağımız oy, kazanacağımız milletvekili sayısı çok önemlidir ama bu ülkenin yakın geçmiş ve tarihinde zorlu büyük emeklerle oluşturulan değerlerin, sol, demokrasi, emek, özgürlük adına yaratılan değerlerin 2015 haziran seçimleri vesilesiyle bir zafere ihtiyacı var. Yani, 1980 darbesiyle birlikte bitti, olmaz, bir daha toparlanmaz denilen ama içimizde hep o umudu yaşattığımız büyük mücadelenin 2015 7 Haziran'ında kazanıldığını bütün ezilenler görmek istiyor. HDP böylesi bir misyonu bugün temsil ediyor" dedi.

"Biz eğer arzu ettiğimiz başarıyı ortaya çıkarırsak Türkiye'de yeni bir siyasi ana akım sol akıma, merkeze oturmuş olacak" diyen Demirtaş, "Bu açıdan önemlidir. Cumhuriyet tarihi boyunca Türkiye'nin bütün hakları büyük bedeller ödeyerek, büyük mücadelelerle çok önemli değerler yarattılar. Bu topraklarda, sol adına gelenekler o zaman da hiçbir zaman yok olmadı. Hiçbir zaman o umut, o heyecan kaybolmadı. Bizler de, yani bugün siyasette sorumluluk sahibi olmuş genç jenerasyon bizler de artık bu devraldığımız emaneti, bize bırakılan mirası bir zaferle taçlandırmak istiyoruz. Karla kapalı olan bu yolu kar makinesi yani HDP ile açmak istiyoruz. Açtığımız yoldan kimler yürüyebilir, o yolu koşarak gidebilir? Bu, tam olarak bizim karar verebileceğimiz durum değil ama biz Türkiye'nin ilericilerine bu yolu açmak istiyoruz. Bu dönemde bu misyonla. Şimdi o kayaların arasından bir çiçek filizleniyor, HDP'nin ağacı filizleniyor. Bu, hepimizde bir heyecan yaratıyor. Çok sayıda farklı siyasi geleneksel, demokrat, Kürt, inanç, çevre hareketi biraraya gelerek bu yolu açmaya karar verdik. HDP şahsında bunu başarırsa ortaya çıkacak sonuç artık hepimize daha fazla sorumluluk ve görev yükleyecek çünkü 7 Haziran demokratik siyasette muazzam bir hamle ve başlangıçtır. Artık AKP'in gemisi su almaya başlamıştır. Geminin batacağı kesinleşmiştir. 7 Haziran'da biz bunu tescillemek istiyoruz. Türkiye, AKP'den kurtulacak ama yerine neyi getireceğimizin de bilinmesi lazım. Yerine kaos, AKP tarzı alternatiflere izin vermeyeceğimizi halklarımızın bilmesi lazım" ifadelerini kullandı.

Demirtaş, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Asıl alternatif 7 Haziran'dan sonra güçlenecektir. 7 Haziran akşamı HDP tek başına iktidar olmayacak, bunun keşke mümkün olacağını söyleyebilsek ama HDP iktidar alternatifi olacak artık. 2015 içinde erken genel seçimler ama en kötü ihtimal 2019 genel seçimlerinde artık halklarımızın bir alternatifi oluşmuş olacak. .Biz, bu tekçi anlayışlara, ya devletin bütün egemenlik ve iktidar olanaklarını ve iktidar olanaklarını kullanarak toplumu hegemonya altına alan maharet sanan bu anlayışına dur deyip, hep birlikte ülkemizi yerelden genele Ankara'ya kadar hep birlikte yönetebiliriz umudunu HDP'yle birlikte iktidara taşırız ya da büyüttüğümüz bu heyecan bir kez daha halklarımızın nezdinde hayal kırıklığına dönüşür. Bu bize bağlı."

SEMPOZYUM ÖNCESİ GAZETECİLERİN SORULARINI CEVAPLADI

Demirtaş, sempozyum öncesi gazetecilerin sorularını cevapladı. Ağrı'daki saldırı sonucu 4 askerin yaralanmasına ilişkin soruya Demirtaş, "Doğrusu detaylı bilgi alamadık. Tabii ki üzücü, kaygı verici bir gelişme. Tam olarak nasıl gerçekleşmiş bunların iyi araştırılması, soruşturulması lazım. Nihayetinde barış süreci diye bir süreci hep birlikte sahipleniyorsak, 'silahlar sussun, kimse ölmesin, öldürülmesin, yaralanmasın' diyedir. Bence herkesin buna dikkat etmesi lazım. Oradaki çatışma nasıl gelişmiş, nasıl gerçekleşmiş bence iki tarafında tatmin edici bir değerlendirme ve açıklama yapması lazım" cevabını verdi.

"SIRRI BEY'İN SÖYLEDİKLERİ DOĞRUDUR"

Bir gazetecinin, " Sırrı Süreyya Önder'in 'İmralı'da mutabakat sağlanan maddelerde adım atılsa, KCK kongreyi toplar dedi. Örnek olarak da İzleme Heyeti'ni verdi, 'Yerinde yeller esiyor' şeklinde açıklaması oldu. Sizin değerlendirmeniz ne olacak" sorusunu Demirtaş, "Açıkladı zaten İmralı Heyeti'nin sözcüsü, gelişmeleri takip ediyor. 'Silahlar tümden sussun ve bırakılsın' diye bir çaba içerisindeyiz. 10 Madde müzakere edilsin' diye bir çaba içerisindeyiz. İmralı Heyeti de buna katkı sunmaya çalışıyor, Sırrı Bey'in söyledikleri doğrudur" şeklinde cevapladı.

KAYNAĞI BELİRSİZ BİR PARANIN TÜRKİYE'YE GİRİŞ YAPTIĞI İDDİALARI

Faiz tartışmalarının yaşandığı dönemde kaynağı belirsiz bir paranın Türkiye'ye giriş yaptığı iddialarının sorulması üzerine Demirtaş, "İddia dediğiniz gibi. Bunu bizim ispatlama şansımız yok. Piyasaların, Merkez Bankası'nın, Hazine Müsteşarlığı'nın bu konuda güven verici ve herkesi de ikna edici şekilde bence bilgilendirme yapması lazım. Bizim bunu spekülasyon olmaktan çıkarma şansımız yok. Biz, bu bilgilere hakim değiliz. Bu konuda yetkili, sorumlu ve görevli de değiliz dolayısıyla Maliye ile ilgili kurumların bu tür spekülasyon ve iddiaları ciddiyetle araştırması ve ikna edici açıklamalar yapması lazım" diye konuştu.

"GENELKURMAY, AKP'YE ÇALIŞMAKTAN VAZGEÇSE İYİ OLUR ARTIK"

Başka bir gazetecinin, "(Ağrı'daki saldırı) Genelkurmay'dan yapılan açıklamada, bir etkinlik düzenleyeceği, terör örgütünün oy verilmesini istedikleri adaylara karşı baskı yapacağı var. Neler söyleyeceksiniz" sorusuna Demirtaş, "Genelkurmay, AKP'ye çalışmaktan vazgeçse iyi olur artık. Bu ülkenin ordusudur, bir partinin ordusu değil. Kendileri de seçime giren bir parti değildir. Bu tür seçime endeksli açıklamalar veya adaylıklarla ilgili spekülasyon yapacak açıklamalar yapmasalar iyi olur tabii ki" karşılığını verdi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Demirtaş, Ağrı'daki Saldırıyı Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı
    03:53 Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından düzenlenen Küresel Görünüm Forumu'nda yaptığı konuşmada, piyasaların ve yatırımcıların genel olarak enflasyonun düşeceği ve Orta Vadeli Program'ın (OVP) sonuç vereceğine inanmaya başladığını ifade etti. Şimşek, OVP'nin güçlü ve güvenilir bir çerçeveye sahip olduğunu belirtirken, enflasyonun düşürülmesinin öncelikli hedefleri arasında olduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin politika önceliklerini anlatan Şimşek, OVP'nin fiyat istikrarını sağlamayı, rekabetçiliği artırmayı ve yapısal reformları gerçekleştirmeyi amaçladığını söyledi.

  • BBC, Rusya'nın Ukrayna'daki kayıplarının 50 bini aştığını tespit etti
    03:52 BBC, Rusya'nın Ukrayna'daki kayıplarının 50 bini aştığını tespit etti

    Rusya-Ukrayna savaşının ikinci yılında ölü sayısında ilk yıla göre yaklaşık yüzde 25 artış kaydedildi.

  • BBC, Rusya'nın Ukrayna'daki kayıplarının 50 bini aştığını tespit etti
    03:37 BBC, Rusya'nın Ukrayna'daki kayıplarının 50 bini aştığını tespit etti

    Rusya-Ukrayna savaşının ikinci yılında ölü sayısında ilk yıla göre yaklaşık yüzde 25 artış kaydedildi.

  • Afyonkarahisar Belediyesi'nde böcek skandalı: Prizlerin altına bile koymuşlar
    00:48 Afyonkarahisar Belediyesi'nde böcek skandalı: Prizlerin altına bile koymuşlar

    Yerel seçimlerde AK Parti'den CHP'ye geçen Afyonkarahisar'da çiçeği burnunda Belediye Başkanı Burcu Köksal, belediye binasının pek çok yerinde gizli kamera ve böcek bulunduğunu söyledi.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Fransa'da yoğun temaslarda bulundu
    00:24 CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Fransa'da yoğun temaslarda bulundu

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Sosyalistler, Yeşiller ve Demokratlar (SOC) Grubu Başkanı Frank Schwabe'nin davetiyle Fransa'nın Strazburg kentine gitti. Özel, grup toplantısına katıldı, üyelerle görüştü ve eski Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile bir araya geldi.

  • ABD Başkanı Biden: Amcamı yamyamlar yedi
    00:23 ABD Başkanı Biden: Amcamı yamyamlar yedi

    ABD Başkanı Joe Biden, Pensilvanya'nın Scranton kentine yaptığı ziyarette İkinci Dünya Savaşı sırasında Pasifik harekâtında görev yapan amcasının savaş anıtını ziyaret etti. Biden, amcasının uçağının düşmesinin ardından Yeni Gine'de yamyamlar tarafından yenildiğini ima etti. Askeri kayıtlar ise uçağın Pasifik üzerinde kaybolduğunu gösteriyor.

  • İstanbul'da Helikopter Destekli Huzur Uygulaması
    23:38 İstanbul'da Helikopter Destekli Huzur Uygulaması

    İstanbul'da polis ekipleri tarafından helikopter destekli olarak kent genelinde huzur uygulaması gerçekleştirildi. Kadıköy, Fatih ve Beyoğlu başta olmak üzere birçok ilçede yapılan denetimlere, farklı şube müdürlüklerinden ekipler katıldı. Deniz polisi de Balat'tan botla denize açılarak uygulamaya destek verdi. Uygulama noktalarında araçlar detaylı arandı ve sürücü ve yolcuların GBT kontrolleri yapıldı. Narkotik köpeği ve polis helikopteri de uygulamaya katıldı.

  • Alanya Belediye Başkanı borç listesi ve gelir gider dengesi afişi astı
    23:17 Alanya Belediye Başkanı borç listesi ve gelir gider dengesi afişi astı

    Alanya'da CHP'den seçilen belediye başkanı Osman Tarık Özçelik, belediye binasına borç listesi ve aylık gelir gider dengesi afişi astı. MHP ise cevap olarak aylık gelir gider dengesi afişini teşkilat binasına astı.

  • AA Genel Müdürü: Gazze'de 2,3 milyon kişi yerinden edildi, 140 meslektaşımız hayatını kaybetti
    23:13 AA Genel Müdürü: Gazze'de 2,3 milyon kişi yerinden edildi, 140 meslektaşımız hayatını kaybetti

    Anadolu Ajansı (AA) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Serdar Karagöz, İsrail'in Gazze'de işlediği savaş suçlarını ortaya koyan 'Kanıt' belgeselinin gala gösteriminde yaptığı konuşmada, Gazze'de 2,3 milyon kişinin yerinden edildiğini ve 140 meslektaşın hayatını kaybettiğini söyledi.


Advertisement