Demirtaş, Arınç'a Yanıt Verdi: 1,5 Ay Nerede Olduğumu Partim Bilir - Son Dakika
Güncel

Demirtaş, Arınç'a Yanıt Verdi: 1,5 Ay Nerede Olduğumu Partim Bilir

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Bülent Arınç'ın "1.5 ay boyunca nerede idi?" sorusunu, "Bir buçuk aydır nerede olduğumu partim bilir." şeklinde cevapladı.

28.11.2014 00:52  Güncelleme: 01:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, CNN TÜRK'te "Ne Oluyor?" programında Şirin Payzın'ın sorularını yanıtladı. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç'ın "Demirtaş'a sorun bakalım, 1.5 ay boyunca nerede idi?" sorusuna yanıt veren Demirtaş, "Bir buçuk aydır nerede olduğumu partim bilir. Bir grup toplantımız 29 Ekim nedeniyle zaten olmadı, benim sıram geldiğinde de rahatsızdım. Bunun dışında tüm parti çalışmalarındaydım" dedi. Demirtaş, "ABD ziyaretim 6 ay önceden planlanmış bir konferanstı. Ne Pensilvanya ne de Pentagon'da görüşmem oldu." şeklinde konuştu.

İşte Demirtaş'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar...

4 ESKİ BAKAN HAKKINDA SORUŞTURMA KOMİSYONU

Dört bakan hakkındaki komisyon son derece önemli. Dört ay önce kuruldu ama usul nedeniyle iki ay çalıştırılmadı. Biz dört bakan hakkındaki komisyona üye verirken kamuoyundan bir şey gizlensin diye değil, kamuoyuna açık olsun diye üye verdik.

Biz dört bakan hakkındaki komisyonda kalarak, doğru düzgün çalışıyormuş gibi davranarak o işe payanda olamazdık. Aklama faaliyetlerini meşrulaştırmaktan öteye gidemeyeceğini gördük. Bu, komisyonda olacakların bizi ilgilendirmediği anlamında değildir.

Komisyon yayın yasağı için karar alırken, savcılık gibi davranırken neden dinlenmesi gerekenleri çağırmıyor?Anlatılan ne olabilir ki halkımızdan gizlenen? Ben olsam canlı yayında anlatmak isterm. Bir şey çalmamışsam rüşvet yememişsem komisyona vereceğim ifade canlı yayınlansın isterim.

Komisyon üyelerine dosya örnekleri verilmedi, bu büyük bir sorun. Dosya ancak tek nüsha Bakın sanıklar o dosyayı alabiliyor, savcılıkta var ama milletvekillerinde yok! Komisyon başkanı bazı milletvekillerinin bilgi sızdırdığını söylüyor da, milletvekilinin işi budur!

DEVLET SIRRI MI?

Vekil bilecek de millet bilmeyecek mi? O belgelerdekiler devlet sırrı mı?!

Cumhurbaşkanlığı seçiminde de ortaya çıktı ki yolsuzluklar, hırsızlıklar konusunda ciddi bir sıkıntı var. Ancak AKP seçmeni AKP'nin yolsuzluk nedeniyle düşmesini de içine sindiremiyor.

Oy vermesi seçmen yolsuzluğu içine sindirdi demek olmuyor. Halkı suçlamak yerine durumu anlamaya çalışan bir açıyla bakıyoruz. Dört bakanı, bürokratları ciddi şekilde rüşvet yolsuzluk suçlamaları karşısında olan ve bunun hesabını vermemiş bir hükümet var.

Bu Hükümet seçmen karşısında zor durumda olacaktır. Önümüzdeki seçimin temel konularından biri elbette bu olacaktır. Davutoğlu Hükümetinin yolsuzluk hırsızlık meselesine daha ciddi yaklaşacağına dair bir belirti yok elimizde. Bizzat yapmamış olsa da tüm AKP'liler ve medyadaki destekçileri sessiz kaldıkları için yolsuzluktan, hırsızlıktan sorumludur.

ARINÇ'A SORUN BAKALIM 1,5 AY BOYUNCA NEREDEYDİ SORUSUNU

Sayın Bülent Arınç tüm gazetecilerin olduğu bir yerde benim nerede olduğumu bildiğini söyledi, keşke bir gazeteci de sorsaydı. Bir buçuk aydır nerede olduğumu partim bilir. Bir grup toplantımız 29 Ekim nedeniyle zaten olmadı, benim sıram geldiğinde de rahatsızdım. Bunun dışında tüm parti çalışmalarındaydım. Sayın Arınç'ın bildiği bir şey varsa açıklasın, şaibe yaratmaya gerek yok.

"NE PENSİLVANYA NE DE PENTAGON'DA GÖRÜŞMEM OLDU"

ABD ziyaretim 6 ay önceden planlanmış bir konferanstı. Ne Pensilvanya ne de Pentagon'da görüşmem oldu. Sayın Davutoğlu'nun endirekt görüşme mesajı da gelince ziyaretimizi kısa kesip Türkiye'ye döndüm ve kendisiyle görüştüm.

"HATİP DİCLE HEYETTE YER ALACAK"

Hatip Dicle, İmralı Heyetinde olacak. Ancak başvurumuz DÖKH Sözcüsü Ceylan Bağrıyanık'ın da heyette olması şeklindeydi. Hükümet bize Ceylan Bağrıyanık için somut bir yanıt vermedi. Çözümü bulamadığımız her gün, her ay, her yıl iş daha da zorlaşıyor. Hükümet bizim olmamış şeyleri söylediğimiz iddiasında ama biz İmralı'da konuşulanlardan farklı bir şey söylemiyoruz. Sayın Öcalan örgütünden ve halktan yetkiyi almış, müzakereyi yürüten kişidir. Hükümet de buna itiraz etmemiştir başından bu yana.

"YENİ TUTUKLULARIN ADAYA SEVK EDİLMESİ GEREKİYOR"

Kendisi, "Diyalog aşamasını geçtik, müzakere noktasına geldik" diyor. Ama aylardır bu moddayız. Heyetimizin genişletilmesi ve siyasi olarak güçlendirilmesi gerek. Sayın Öcalan'ın yanındaki tutukluların değişerek kendisine sekreteya desteği verecek yeni tutukluların adaya sevk edilmesi gerekyor. Üçüncüsü de, tüm görüşmeleri izleyecek bir gözlemci güç. Bütün bunlar İmralı'da konuşuldu, yetkililer bunlara "Olmaz, olamaz" demedi.

"HER ŞEYİ PARALELE BAĞLAMAK KOLAYCILIKTIR"

Bingöl olayı ve sokak çatışmalarında bazı polis memurlarının yanlış ve eksik istihbarat vererek şiddeti tırmandırdığı iddiası üzerine Demirtaş şunları söyledi:

" Van'da bir görüntü ortaya çıktı. Polis panzeri, yanan bir aracı sürükleyerek olayların büyümesini sağlıyorlar. Oradaki polisler, bizim atadağımız, paralel yapının ya da Cemaat'in atadığı polisler değil, devletin, valinin, İçişleri Bakanlığı'nın atadığı insanlar.. Bunlar kimdir bilemeyiz. Bütün bunları belgesiyle ispatlamak gerekir. Yoksa herşeyi Paralel'e bağlamak kolaycılıktır."

CHP'NİN SÜRECE KATKISI

CHP'nin iki şekilde sürece dahil olabilme şekli var: 1-İmralı'ya milletvekili, 2-İzleme Kurulu'na katılım. CHP'nin katılımı müzakerenin çok taraflı yürümesini ve şeffaflaşmasını sağlar. Sürece eleştirilerini sağlıklı bir şekilde yapar. Bu önemli, süreçten her ne çıkarsa parlamentoya gelecek. CHP'ye bir kere daha çağrı yapmak istiyorum, önerimizi elinin tersiyle itmesinler. Erdemli bir şey yapıyoruz. Eğer süreçte yanlış giden bir şeyler varsa dışında kalarak değil, içinde olup müdahale ederek düzeltebilir CHP.

Demirtaş, Arınç\'a Yanıt Verdi: 1,5 Ay Nerede Olduğumu Partim Bilir
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Demirtaş, Arınç'a Yanıt Verdi: 1,5 Ay Nerede Olduğumu Partim Bilir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (11)

  • CEVHER: BUNU ADAM YERİNE KOYUP PROGRAMA ÇAĞIRIYORLAR. 11 12 Yanıtla
  • son: demirtaş baş taçısın seni kötüliyenler menfatlerine ulaşamayacaklar. oyum yine sana . sana gonul verenlerın oyu şaşmaz. 11 9 Yanıtla
  • Mirza: Aslanım demirtaş sen boş ver onları.sıkıştılarmı senin gibi dürüst adama çatacaklar.kendi açıklarını böyle kapatıyorlar.seviyoruz seni başkanım 10 9 Yanıtla
  • Küt kökenli türk: Partisi bilirmiş cevap veremediki nerde olucak pkk oluşumu ile bunların patronlarının toplantısında 6 12 Yanıtla
  • turan: Öğrendim mi sayin arinc saygilar 12 5 Yanıtla
  • metin: 1, 5 aydır neredeydin. . . bu niye 2 gözün var, niye elinin üstünde değilde ayaklarının üstünde yürüyorsun gibi. saçma bir sorudur. 9 5 Yanıtla
  • reza kara: Arınç son dönemde rezil oluyor. 8 6 Yanıtla
  • DOĞAN: Bir şeyi çok merak ediyorum ahiret te ilk sorgulanacak kişiler dinimize göre devlet başkanları ve Bakanlar yani ülke yönetenler eğer yerim cehennem bile olsa şu AKP iktidarı ve ekibini sorgulanır ken görmek istiyorum 7000 euro luk saattin yanıtını nasıl verecek evler de binler ce euro çıkmasının cevabını nasıl verecekler 10 2 Yanıtla
  • kaya: arkadaslar neyı anlamıyorsunuz ya reza zarrab ambargoyu delıp altın karsılıgında petrol ve gaz aldık bunu devlet saklamaya calısıyor slm berlınden 7 3 Yanıtla
  • tatar: bir suç işlediyse gereğini yapın yok eğer çamur atmak zan altında bırakmaksa maksadınız ayıp derim adam açıkla diyor neredeysem madem çok iyi biliyorsunuz açıklaa daha nedesin dik dur selahatin ismine yakışır bir duruşun var salahattini eyübi kadar dik dur ismin kadar büyük olki arkandakiler gururlansın büyük adamın dostlarıda düşmanlarıda büyük olur her neredeysen kiminleysen görülüyorki sölemeye bile cesaret edemiyorlarr 7 3 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti
    05:34 Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti

    Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne tahsis ettiği 5 arazözün Makine ve İkmal Şube Müdürlüğünce teslim alındığını bildirdi. 2024 model ve 4 ton sutaşıma kapasitesine sahip olan arazözler, orman yangınlarına daha hızlı ve etkili müdahale edebilmek amacıyla ekipler tarafından kullanılacak. Arazözlerin teslim alınması programında Bölge Müdürü Erdal Dingil, Makine ve İkmal Şube Müdürü Tuncay Yakın, Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Ahmet Yavuz Helvacı ve Kütahya Orman İşletme Müdürü Mustafa Doğan gibi yetkililer hazır bulundu. Bölge Müdürü Erdal Dingil, arazözlerin bölgedeki orman yangınlarında güçlerine güç katacağını belirterek, arazözlerin bir an önce İşletme Müdürlüklerine dağıtılması talimatı verdi.

  • Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı
    04:22 Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı

    Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin Londra'nın Finsbury Park bölgesinde yaptığı son eser, yeşil badana gibi görünüyor. Eserin Banksy'ye ait olup olmadığı tartışmaları başladı. Eserin fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. İngiltere İşçi Partisi'nin eski lideri Jeremy Corbyn de eseri ziyaret etti. Eserin nasıl korunacağı henüz bilinmiyor.

  • AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak
    03:23 AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak

    Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere karşı yaptırım uygulanması konusunda anlaşmaya vardı. Yaptırımlar çerçevesinde şiddet yanlısı yerleşimcilerin AB ülkelerine girişi yasaklanacak ve mal varlıkları dondurulacak. Ayrıca Hamas için de ek yaptırım kararı alındı.

  • Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı
    03:01 Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı

    Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir açıklama yayınladı. Parti Sözcüsü Yunus Ekşi, zaferin milletimizin bağımsızlık direnişinin en önemli göstergelerinden biri olduğunu belirtti. Açıklamada, Çanakkale Zaferi'nde şehit düşenlerin anıldığı ve ekonomik bağımsızlığın korunması için dışa bağımlı ekonomi modelinin değiştirilmesi gerektiği vurgulandı.

  • Düzce'de 1 haftada 8 bin araç denetlendi, bin 417 araca 671 bin lira ceza
    02:49 Düzce'de 1 haftada 8 bin araç denetlendi, bin 417 araca 671 bin lira ceza

    Düzce'de polis ekipleri Ramazan ayında da kural tanımayan sürücülere yönelik denetimlerini sürdürürken, denetlenen 8 bin 96 araçtan bin 417'sine cezai işlem uygulandı. Yapılan kontrollerde toplamda 671 bin 159 lira cezai işlem uygulanırken, 16 bin 587 kişi sorgulandı ve 30 aranan şahıs gözaltına alındı. Ayrıca 110 araç trafikten men edildi.


Advertisement