Demirtaş: Başkanlığa Değil Tek Adamlığa Karşıyız - Son Dakika
Güncel

Demirtaş: Başkanlığa Değil Tek Adamlığa Karşıyız

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, "Biz başkanlık sisteminin tartışılmasına karşı değil tek adam sistemine karşıyız." dedi.

21.11.2015 09:55  Güncelleme: 11:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, başkanlık sistemi tartışmaları ile ilgili yeni açıklamalarda bulundu. Başkanlık sisteminin tartışılmasına karşı olmadıklarını belirten Demirtaş, "Biz tek adam sistemine karşıyız." dedi.

BÜYÜKELÇİLERLE YEMEĞE KATILDI

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 40 ülkenin büyükelçi ve maslahatgüzarları ile akşam yemeğinde bir araya geldi. 3.5 saat süren toplantıdan alınan bilgiye göre, HDP'nin faaliyetlerine ilişkin bir sunum yapıldı. Yemeğe, davetli 40 ülkenin büyükelçi ve maslahatgüzarlarının yanı sıra Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Başkanı Kamuran Yüksek, DTK Eş Başkanı Selma Irmak ve bazı HDP milletvekilleri de katıldı.

BÜYÜKELÇİLER SORDU DEMİRTAŞ CEVAPLADI

Yemek öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtsız bırakan Demirtaş, üst solunum yollarında uzun süredir yaşadığı bir rahatsızlık nedeniyle 17 Kasım'da geçirdiği ameliyatın ardından, ilk kez bir toplantıya katıldı.

Milliyet gazetesinden Namık Durukan'ın haberine göre, görüşmede, büyükelçilik temsilcileri HDP'nin seçim öncesi ve sonrası gelişmeler, partinin yeni dönem politikaları, bölgede devam eden çatışmalı süreç, Suriye ve Irak'taki gelişmeler, yeni Anayasa çalışmaları, başkanlık sistemine dair tartışmalar ve çözüm süreci ve geleceğine yönelik sorular yöneltti. Demirtaş'a yeni anayasa ve başkanlık sistemine yönelik görüşleri de soruldu.

BAŞKANLIĞA DEĞİL TEK ADAM SİSTEMİNE KARŞIYIZ

Başkanlık sisteminin tartışılmasına karşı olmadıklarını, konunun birçok platformda tartışılmaya devam ettiğini belirten Demirtaş'ın, "Biz başkanlık sisteminin tartışılmasına değil tek adam sistemine karşıyız." dediği öğrenildi.

(Kaynak: Milliyet)

Demirtaş: Başkanlığa Değil Tek Adamlığa Karşıyız

Son Dakika Güncel Demirtaş: Başkanlığa Değil Tek Adamlığa Karşıyız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (32)

  • osmanlı: güzel kıvırmışşin demirtaş.asena bile kıskanır seni. 17 24 Yanıtla : Sen kendine bak ossman senin zihniyetin kıvırma dan gelmiş ossmannn 4 3
  • hakkı neyse o: siz tek ADAMlığa karşı olduğunuz icin erkekleriniz etek giyip geziyor. 19 19 Yanıtla
  • kral: istesende istemesende vatan hayinlerine inat reisi baskan yapacagiz 10 27 Yanıtla
  • diyarbakırli : Kürtler size dahatacak sonuna kadar sizin gibi Türklere laf anlatamiyoruz gelin seloyu başkan yaptırlalım yakışli selo sizkide hal kalmamiş 24 6 Yanıtla
  • Mardin molla: Biz kendimizi yönetmek istiyoruz 21 8 Yanıtla
  • ARDIÇ: Kıvırma kıvırma dansöz 18 11 Yanıtla
  • İnsan: Arkadaslar kurt ile pkk yi bir tutmayin diyarbakira gittik merkeze muthis misafirperverler elleri kollari bagli bir turk olarak sunu soyluyorum biz kardesiz hic kimse bizi ayiramayacak diyarbakir cinar li bi abim vardi veysi abim ne cok severdim 27 2 Yanıtla Kurdo: Ah kardesim ne guzel yazmissin kurt um ama pkkli degilim diyarbakir insani hakiki diyarbakir insani pkk li degil koylerden gelenler bozdu burayi cocuklarimizi kandirdilar allah sonumuzu hayir etsin bi keresinde diyarbakirli hocamiz nihat hatipogluna yuz yuze geldigim de konusmustuk pkk ya destek verenlerin hainlerin hepsinin muthis bir vebale girdikleri ni soylediydi 11 0
  • kürt türk kardeştir.ayrım yapan kalleştir.: vurdu sazın teline.özel harekat girdi inine,bıraktı sazı yerine,geçti asenanın yerine; dayamış sırtını kandile,benziyor kan içen vampire,secimlerde oy kaybedince,geçti asenanın yerine; halkların kardeşliğiymiş sözde,kürt kardeşlerim inanmayın bu yezide,işçinin yanında görünür heryerde,ama okutur çocuklarını en zengin kolejlerde.; türk kürt kardeştir anlayamadı,ırkçılığın kralını kendi yaptı kavrayamadı,bölücülükte bir adım dahi yol alamadı,şimdi karşı çıktığı davada başladı başkanlığı savunmayı. 21 8 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili tabela iddiaları yalanlandı
    07:38 Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili tabela iddiaları yalanlandı

    31 Mart seçimleri sonrasında akaryakıt fiyatlarının artarak 3 haneli rakamlara çıkacağı iddiasıyla dağıtım şirketlerinin yeni tabela talebinde bulunduğu haberleri yalanlandı. İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yapılan açıklamada, akaryakıt dağıtım şirketlerinin böyle bir talepte bulunmadığı belirtildi. Kamuoyunu manipüle etmek amacıyla üretilen dezenformasyonlara itibar edilmemesi gerektiği vurgulandı.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını
    07:20 Küçükçekmece'de fabrika yangını

    Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi Bahariye Caddesi'nde bulunan bir fabrikada bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İddiaya göre içeride mahsur kalan işçiler olabilir. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ediyor.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını! Mahsur kalan işçiler var
    07:00 Küçükçekmece'de fabrika yangını! Mahsur kalan işçiler var

    İstanbul Küçükçekmece'de iplik üretimi yapılan bir fabrikada yangın çıktı. Çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi bölgeye sevk edilirken, fabrikada mahsur kalan işçiler olduğu iddia ediliyor.


Advertisement