Demirtaş'tan Erdoğan'a: 2 Saat Benimle Canlı Yayında Tartış - Son Dakika
Güncel

Demirtaş'tan Erdoğan'a: 2 Saat Benimle Canlı Yayında Tartış

Demirtaş\'tan Erdoğan\'a: 2 Saat Benimle Canlı Yayında Tartış

Köşk adayı Selahattin Demirtaş, "Devlet imkanları sana kurban olsun, Para pul senin olsun Cesaretin varsa 2 saat canlı yayına baş başa çıkalım tartışalım." dedi.

22.07.2014 15:51  Güncelleme: 16:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı adayı ve HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, İstanbul'da Doğu ve Güneydoğu Dernekleri Federasyonu temsilcileriyle toplantı yaptı.

Toplantıda konuşan Selahattin Demirtaş, "Tek bir şey istiyorum senden; canlı yayında, baş başa, halkın huzurunda tartışalım. Tek bir program, 2 saat canlı yayına çıkalım beraber ve gazeteciler soru sorsun bize, biz konuşalım." dedi.

"NASIL MİLLET ADAYI AYAĞI TOPRAĞA DEĞMİYOR"

Demirtaş, bazı adayların arkasında devlet olduğunu belirterek, "'Ben milletin adayıyım' diyerek devletin bütün imkanlarını kullanan adaylar var, görüyorsunuz, izliyorsunuz. Ben merak ediyorum; 'milletin adayıyım' diyor ya, milletin kaçının altında özel uçak, özel helikopter var. Bu nasıl millet adayıdır ki ayağı toprağa değmiyor" dedi.

"BİR ANA UÇAĞINDA, BİR ATA UÇAĞINDA"

Demirtaş, "Bir Ana uçağında, bir Ata uçağında. Devletin helikopteriyle, uçağıyla, il il şehir şehir gezip miting yapıyor. Milletin helikopteri yok benim bildiğim, milletin özel uçağı yok. Milletin altında valiler, kaymakamların imkanları yok. Sen resmen devletin adayısın. Bütün devlet imkanlarını fütursuzca, çirkince kullanıyorsun. Merak ediyorum; bu nasıl bir millet adayıdır ki gittiği her yerde mitinglerin bütün masraflarını devlet karşılıyor, valilikler imkanlarını seferber ediyor. Milletin böyle imkanları yok" diye konuştu.

Selahattin Demirtaş, "Sen TRT'yi kendi özel televizyonun gibi kullanıyorsun. TRT devlet kanalı, halkın kanalıdır ama sana hizmet ediyor. Sen bütün bunları yaparak milletin adayıyım diyemezsin" dedi.

"SENDEN TEK BİR İSTEĞİM VAR..."

Selahattin Demirtaş, "Farz edelim sen bizden daha fazla halkçısın, hakikisin. O halde uçaklar, helikopterler, valiler senin olsun. Para, pul senin olsun. Bütün imkanlar sana kurban olsun. Tek bir şey istiyorum senden; canlı yayında, baş başa, halkın huzurunda tartışalım. Tek bir program, 2 saat canlı yayına çıkalım beraber ve gazeteciler soru sorsun bize. Ondan sonra hiç bir televizyon kanalı beni yayınlamasın. TRT, 24 saat seni yayınlasın. Devletin imkanları sana kurban olsun, feda olsun. O 2 saat benim karşıma çık yeter. Madem milletin adayısın, seçim yarışından adaylarla tartışmaktan, konuşmaktan neden korkuyorsun, çekindiğin ne var. Cumhurun başkanlığını adaylığını koymuşsun ama bir adayla bile konuşmaya cesaret edemiyorsun, halkla nasıl konuşacaksın" şeklinde konuştu.

"EN İYİ HALKÇI LİDER TAKLİDİ YAPAN BAŞBAKANDIR"

Demirtaş, "Bunun en büyük avantajı devlet imkanları değil, rol yeteneği büyük. Bugüne kadar en iyi halkçı lider taklidi yapan başbakandır. Yeteneği budur, çok iyi taklit yapabilir, gerçekmiş gibi taklit yapabilir. En büyük yeteneği bu. Bu anlayışın şimdi süslü pullarını tek tek dökmeye başladık" ifadesini kullandı.

"KAFALARI BASMIYOR"

"AKP'liler, 'CHP projesinin adayıdır' diyor. CHP ve MHP'lilerde 'yok AKP projesinin adayıdır' diyor" diyen Demirtaş, "İkisi de meseleyi anlamış değiller. İki kesimde halkın içinden hakiki bir adayın çıkabileceğine imkan vermiyorlar. Olmamış çünkü cumhuriyet tarihinde görmedikleri bir şey. Biri çıkıp, bir Kürt, Kürt siyasal mücadelesinden çıkmış bir Kürt, öyle Kürt kökenli falan değil, hakiki bir Kürt cumhurbaşkanlığına aday olacak. Buna inanamıyorlar. Kafaları buna basmıyor. Bir Kürt'ün çıkıp, Türk'ün hakkını savunabileceğine akılları ermiyor. Bir Kürt'ün çıkıp işçinin, emekçinin hakkını savunacağına kafaları basmıyor. Bir Kürt'ün çıkıp; kadınların, Alevilerin, Ermenilerin, çiftçinin, köylünün, esnafın hakkını savunabileceğine kafaları basmıyor. Tarihlerinde görmemişler. Siyasi geçmişlerinde böyle bir anlayış olmamış. Bir Kürt çıkıp hem Müslümanların, hem Yahudi'nin aynı zamanda hakkını savunabileceğini; asla, rüyalarında görseler kabul edemezler. Bu yüzden paniklemişler, felekleri şaşmış durumda. Çünkü istiyorlar ki çıkarsa sadece kendi kimliğini savunsun. Kim çıkarsa siyaset meydanına, kendin yana olanları savunsun. geri kalanları düşman ilan etsin, geri kalanlarla savaş ilan etsin, Geri kalanları devletin baskısı, zulmü altında ezsin istiyorlar. Yıllardır siyaset böyle şekillenmiş." diye konuştu.

"KEMALİZM ADI ALTINDA..."

Demirtaş, "Yıllarca Kemalizm adı altında, Müslümanlara, Kürtlere, Alevilere, solculara bu ülkede haksızlıklar, hakaretler yapıldı. Devlet imkanlarını kendi çıkarları için kullandılar. Sağcılar geldiler kendinden yana olmayanları tamamen ezdiler, devletin zulmü altında inlettiler. Şimdi kendine muhafazakar diyen bir iktidar var. 12 yıldır onlar yönetiyorlar. kendinden yana olmayanları aynı şekilde ezerek 12 yıllarını geçirdiler. Biz bütün bu çarpık siyasi anlayışa, bu kimlik ve kendi etrafında, bir güç yaratarak, geri kalanları ezme siyaseti anlayışına son vermek için yeni bir yaşam öneriyoruz. Bizim yaşam önerimizde, ezilen kim varsa, hepsinin hakkını, hukukunu savunma gibi bir görevimiz vardır." dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Demirtaş'tan Erdoğan'a: 2 Saat Benimle Canlı Yayında Tartış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (28)

  • MISAFIR: SEN YAT KALK ERDOGANA DUA ET YOKSA O MIKROFONU ANCA RUYANDA GORURDUN. . . 9 19 Yanıtla
  • halil: kürtler kadar kaba insan görmedim 4 9 Yanıtla m k: sensin kaba. lafını bil öyle konuş. saray çocuğusun ya. 0 0
  • öğretmen: Merhaba bazıları yorum yaparken çok haksız ve haddini aşan terimler kullanıyor öğretmenim trabzonluyum ve güneydoğuda bir ilçede 7 yıl görev yaptım inanın kürtler kadar misafir perver sözüne sadık dindar ve hoşgörülü bir miilet daha tanımadım birileri pkk yı bahane edip şunu bahane edip bunu bahane edip kimseye laf atmasın lütfen bence bu klişe laflar ve devletçi senaryolara herkes doydu kimin ne olduğu çok açık isteyen istediğine oyunu versin ama kimse haksızca kimseyi karalamassın lütfen 12 0 Yanıtla İLYAS DİYOR Kİ: senin allahına kurban sayın öğretmenim keşke herkes senin gibi düşünse inanın ortada hiçbir sorun kalmaz istediği kadar oyun yapsalar dahi. . . 0 0
  • ARTVİNLİ: oyum demirtaşa ula habu adam hepsunden daha delikanli haram yemi yalan söylemi tek kusuri pkk ya yakın olması başbakan yolsuzluğun üstuni örtmeye çalışı savciyi hakimi değiştiri polisi görevden ali ula ne oliy memlekette oda terör ögütüne yardım edi işid daha kötü insanların kafalaruni kesi daha allahtan korkmayiler hiç dinsiz kafir hepsi inşallah demirtaş kazanur 10 2 Yanıtla
  • dadaş: ADAM GİBİ ADAMSIN SN DEMİRTAŞ BUNLARIN HEPSİ HIRSIZ HAİN DİN İSTİSMARI YAPIP MİLLETİ KANDIRIYOR DEVLETİN İMKANLARINI KULLANIP ADALETTTEN SÖZ EDİYORSUN BENCE HAKSIZLIK BAK ADAM SİZE MEYDAN OKUYOR BENCE BU DAVETE İCABET ETMEMEN ÇOK ŞAİBELİ VE DÜŞÜNDÜRÜCÜ 9 3 Yanıtla
  • emre: sende başbakan olsan sende aynısını yaparsın neyin kafasını yaşıyorsun adam #BüyükUsta 4 7 Yanıtla
  • izmirli: Helal olsun bu adam eklemedini bile geçti bıktık yaa astığım astık kestiğim kestik dediğim dedik dikta yöneticilerden pkk ile arasına biraz mesafe koysa yemin ediyorum hepsinden fazla oy alır çünkü çok mütevazi ve dürüst bir insan ben CHP bir seçmen olarak sn demirtaşı destekliyor ve oyumu ona veriyorum 7 4 Yanıtla
  • DADAŞ: ADAM GİBİ ADAMSIN SN DEMİRTAŞ BUNLARIN HEPSİ HIRSIZ HAİN DİN İSTİSMARI YAPIP MİLLETİ KANDIRIYOR DEVLETİN İMKANLARINI KULLANIP ADALETTTEN SÖZ EDİYORSUN BENCE HAKSIZLIK BAK ADAM SİZE MEYDAN OKUYOR BENCE BU DAVETE İCABET ETMEMEN ÇOK ŞAİBELİ VE DÜŞÜNDÜRÜCÜ 7 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement