Demirtaş, Cemaate Operasyona Karşıyız Ama… - Son Dakika
Güncel

Demirtaş, Cemaate Operasyona Karşıyız Ama…

Demirtaş, Cemaate Operasyona Karşıyız Ama…

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Bir cemaate, cemaat olduğu için operasyon yapılmasına karşıyız" dedi.

31.03.2014 15:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır'da seçim sonuçlarını değerlendirdi. 103 belediyede BDP'nin yetki kazandığını aktaran Demirtaş, "Birkaç ilde oy düşüklüğümüz var ama buralarda katılım da az oldu. Bu da bir mesajdır bizim için. Sorgulamamız lazımdır" dedi.

BDP ve HDP'nin seçimlerde başarılı olduğunu kaydeden Demirtaş, "Seçim öncesi BDP olarak yüzde 80'ine ulaştık. Çok daha büyük başarılar elde etme potansiyelimiz vardı. Medya desteği asla BDP'den yana değildi. Bariz bir ayrımcılık yaşadık. Anadolu Ajansı ve TRT özellikle ambargo uyguladı. 0 dakika BDP propagandası yaptılar. Sosyal medya ağır bir darbe aldı. Çok sayıda arkadaşımız da tutukluydu" diye konuştu.

Seçim değerlendirmesinin ardından Demirtaş, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin Başbakan'ın balkon konuşmasında operasyon sinyali verdiğini hatırlatan gazeteci, Demirtaş'a, Gülen cemaatine yönelik olası bir operasyonda tavrının ne olacağını sordu. Demirtaş şunları söyledi:

"Siz bir cemaate karşı cemaat olarak operasyon yapamazsınız. Biz buna karşıyız ama suçu kim işlemişse, kim suçlu ise ona karşı operasyon yapabilirsiniz. Bütün hepsini linç edemezsiniz. Bize yapıldığı için biliyoruz binlerce siyasetçimiz KCK'lı diye hala cezaevinde. Biz, Fettullah'ı seviyor veya Fettullah'ın yandaşı olduğunu için operasyon yapmanızı tasvip etmeyiz ama Türk Ceza Kanunu'na göre işlenmiş bir suç var ise bunu yapanların suç işlediği için yargılanmasına da karşı değiliz. Başbakan 'inlerine göreceğiz' diyerek kendini yargı yerine koyması hala demokratik bir kafa yapısı oluşmadığını ortaya koyuyor"

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Demirtaş, Cemaate Operasyona Karşıyız Ama… - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement