Demirtaş, Hdp Grup Toplantısında Konuştu - Son Dakika
Politika

Demirtaş, Hdp Grup Toplantısında Konuştu

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın grup toplantısının yapılacağı salona girişi Grup toplantısına katılanlardan detaylar Demirtaş'ın konuşması HDP TBMM Grup Toplantısı "(Bazı belediyelere kayyum atanması tartışmaları) Böyle bir saygısızlığa, ahlaksızlığa boyun eğmeyeceğimizi her yerde haykırmalıyız" HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, bazı belediyelere kayyum atanması tartışmalarına ilişkin, "Böyle bir saygısızlığa, ahlaksızlığa boyun eğmeyeceğimizi her yerde haykırmalıyız." dedi.

21.06.2016 15:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın grup toplantısının yapılacağı salona girişi

Grup toplantısına katılanlardan detaylar

Demirtaş'ın konuşması HDP TBMM Grup Toplantısı

"(Bazı belediyelere kayyum atanması tartışmaları) Böyle bir saygısızlığa, ahlaksızlığa boyun eğmeyeceğimizi her yerde haykırmalıyız"

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, bazı belediyelere kayyum atanması tartışmalarına ilişkin, "Böyle bir saygısızlığa, ahlaksızlığa boyun eğmeyeceğimizi her yerde haykırmalıyız." dedi.

Demirtaş, partisinin TBMM Grup Toplantısında gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Konuşmasında Dünya Mülteciler Günü'ne değinen Demirtaş, Türkiye'nin doğusundan veya güneyinden gelenlerin mülteci statüsünde olamadığını sadece batısından gelenlerin olabildiğini iddia etti. Demirtaş, mülteci hakkı ve hukukunun daha sağlam güvenceye alınması ve Türkiye'nin bu konudaki çekincelerini kaldırmasını istedi.

Demirtaş, Türkiye'de gazetecilik faaliyetleri nedeniyle cezaevinde 39 gazetecinin bulunduğunu ileri sürerek, Özgür Gündem Gazetesi ile dayanışmak amacıyla sembolik olarak genel yayın yönetmenliği yapan Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, Ahmet Nesin ve Erol Önderoğlu'nun tutuklandığını bildirdi.

Selahattin Demirtaş, şöyle devam etti:

"Ellerindeki yargı gücü şu haliyle onlara yetmiyor olacak ki halen tedirginler, korku içindeler. Geçen hafta HSYK, 3 bin 726 hakim ve savcının yerini bir gecede değiştirdi. Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en yüksek rakamıdır. Kendilerinin talimatına uymayan ne kadar hakim varsa tek tek hepsini çalışmışlar. Bu yeni taze bıyıklı bizim Adalet Bakanı, işi gücü bırakmış bununla uğraşmış. Bunların yeri neye göre değişecek? Dokunulmazlık dosyasından özellikle yargılanacak milletvekillerinin dosya dağılımına göredir. Düzenleme bunun için yapıldı.

Şimdi, Danıştay ve Yargıtayda yeni düzenleme yapmak üzere kanun tasarısını Meclise sundular. Kendi düşüncelerine yakın hakim ve savcıları, Yargıtay'a mümkün olduğunca kaydırdılar. Orada belli bir oranın yakalandığını düşünmüş olacaklar ki şimdi sayıyı tekrar indirme kararı aldılar."

Demirtaş, Cumhurbaşkanlığı örtülü ödeneğinden yapılan harcamalara ilişkin bazı verileri paylaşarak, harcamaların seçim dönemlerinde arttığını ileri sürdü. Bazı belediyelere kayyum atanmasının tartışıldığını, yıllardır müfettişlerin belediyelerden çıkmadığını ve özellikle Diyarbakır ile Mardin'de belediyelerde müfettişlerin kesintisiz bir yıldır inceleme yaptığını ifade eden Demirtaş, bu incelemelere rağmen bir şeyin bulamadığını dile getirdi.

"Belediyelerinize sahip çıkmalısınız"

Bazı belediyelere kayyum atanması tartışmalarına değinen Demirtaş, şunları ifade etti:

"Ankara Büyükşehir Belediyesinin bütçesi Van'ın 15 katıdır. Sadece resmi bütçeleri, öz gelirleri falan hesaplandığında Van'ın belediyesi gecekondu gibi kalıyor. O para personel maaşını ödemeye doğru dürüst yetmiyor, bir de 'dağa gönderiyorsunuz' diye suçlayıp belediyelere el koymaya çalışıyorlar. Bunların hepsi yalan ve iftiradır.

Ben buradan çağrı yapıyorum: O belediyeleri seçmiş olan insanlar, o belediye meclisini, belediye başkanlarını seçmiş olanlar, siz ne pahasına olursa olsun, bedeli ne olursa olsun belediyelerinize sahip çıkmalısınız. Mesele iradenizdir. Ne olursa olsun geri adım atmayın. Sanayi odası başkanları, esnaf odası başkanları, muhtarlar, belediye başkanı alınıp yerine memur atandığında onu tanıyacak mısınız? Onunla hiçbir şey yokmuş gibi çalışmaya devam mı edeceksiniz? Etmeyecekseniz çıkın iradenizi beyan edin. Böyle bir saygısızlığa, ahlaksızlığa boyun eğmeyeceğimizi her yerde haykırmalıyız. Eğer bir yerde hırsızlık var, 'teröre yardım var' diye kayyum atanacaksa saraya atanması lazım."

Dış politikada yaşanan gelişmeleri eleştiren Demirtaş, "İsrail ile şimdi anlaşma imzalıyorlar. Hani, Mavi Marmara'dan sonra İsrail ile görüşmek vatana, millete ihanetti. Dün İsrail düşmanlığı üzerinde meydanlarda oy topladınız, bugün gizli kapalı kapılar ardında, İsrail hükümeti ile her türlü ahlaksız ikili anlaşmalar imzalıyorsunuz." diye konuştu.

Demirtaş, Hdp Grup Toplantısında Konuştu
Kaynak: AA

Son Dakika Politika Demirtaş, Hdp Grup Toplantısında Konuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi
    01:24 Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi

    Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda çeşitli suçlardan aranan 9 kişi yakalandı. Operasyonlarda çok sayıda silah ve mühimmat da ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli makamlara sevk edilirken, bazıları adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı
    00:28 İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı

    İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 5 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimlere gireceği 55 kişilik aday kadrosunu duyurdu. Başkan adayı Dr. Ahmet Erçek, daha etkin bir İstanbul Tabip Odası için değişim istediklerini belirtirken, yönetim kurulu adayı Dr. Nedim Uzun ise odanın daha güçlü ve etkin bir kurumsal kimlik kazanmasını hedeflediklerini ifade etti. Değişim Grubu, tüm hekimleri seçimlerde kendilerine oy vermeye çağırdı.

  • Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı
    00:25 Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kuşadası'nda çıkan kavga sonrası bir işletmeye ateş açan 6 şüphelinin yakalandığını 2 kişinin ise tutuklandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, olayla ilgili çeşitli suçlardan suç kayıtları olan B.S. ve Ö.K.'nin tutuklandığını belirtti.

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • DEM Parti'den İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya
    23:42 DEM Parti'den İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya "müfettiş" yanıtı: Kamu kaynaklarını beyhude çabalar için harcamayın

    Yerel seçimlerin ardından Diyarbakır Belediye Meclisi salonundan Türk bayrağının kaldırılması ve Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına' ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. DEM Parti'den ise konuya ilişkin yanıt geldi. DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan "Kamu kaynaklarını beyhude çabalar için harcamamanızı öneriyoruz" ifadelerini kullandı.

  • CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek
    23:19 CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek

    CHP Genel Merkezi, 31 Mart yerel seçimlerinde parti aleyhine açık veya gizli çalışma yürüten üyelerle ilgili ihraç istemiyle disiplin sürecinin başlatılacağını duyurdu. Parti, il, ilçe örgütleri ve başkan adaylarına gönderdiği yazıda, bu üyelerin isim ve görevleri ile aleyhe yaptıkları çalışmalara ilişkin delillerin bildirilmesini istedi.

  • Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu
    23:16 Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu

    Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği Olağan Genel Kurulu'nda yapılan seçimle Ozan Özçelik derneğin yeni başkanı oldu. Seçim sonuçlarına göre 14 oy alan Özçelik, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte derneği yönetecek.


Advertisement