Demirtaş: HDP'nin AKP ile İttifak Yaptığını Söylemek Alçaklıktır - Son Dakika
Güncel

Demirtaş: HDP'nin AKP ile İttifak Yaptığını Söylemek Alçaklıktır

Demirtaş: HDP\'nin AKP ile İttifak Yaptığını Söylemek Alçaklıktır

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, AK Parti ile işbirliği yaptıkları yönündeki iddiaları "alçaklık" olarak niteledi.

27.12.2014 17:38  Güncelleme: 18:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, AK Parti ile işbirliği yaptıkları yönündeki iddiaları değerlendirirken, "Hiç kimseyle seçim öncesi ucuz pazarlığımız yok, olmadı, olmayacak. Hele hele AKP gibi bir partiyle. Yarın buradan çıkıp Roboski'ye gideceğiz. Roboski'nin hesabını vermemiş bir partiyle oturup milletvekilliği pazarlığı yapıp, onlara milletvekilliği armağan edeceğimizi düşünenler kusura bakmasın alçaklık yapıyorlar. Tek kelimeyle alçaklık yapıyorlar" dedi.

İZDİHAM NEDENİYLE EZİLME TEHLİKESİ GEÇİRDİ

Tunceli'de partisinin 1'inci Olağan İl Kongresi'ne katılan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, salona girişte kalabalık bir partili grubu tarafından karşılanırken, izdiham nedeniyle ezilme tehlikesi geçirdi. Demirtaş, salonda yaklaşık 3 bin kişi tarafından ayakta karşılandı. Salon içinde Kobani'deki çatışmalarda hayatını kaybeden birçok kişinin yanı sıra Abdullah Öcalan posterinin de olduğu görüldü.

"BARAJIN DUVARLARI ÇATLAMAYA BAŞLADI"

Demirtaş,"Hırsız, 'yüzde 50 oy alacağız' diyor. Hırsızda bu özgüven var, sizde neden olmasın?" dedikten sonra, seçim barajı tartışmaları ile ilgili şöyle konuştu:

"Emin olun arkadaşlarım yüzde 10; zihinlerdeki psikolojik barajdır. Biz barajı tarumar edeceğimize inanalım. Bakın barajın duvarları daha şimdiden titremeye başladı. Daha seçime 6 ay var, barajın duvarları çöktü. Yeter ki özgüvenimiz olsun, bir birimize inanalım, güvenelim. Üstelik de daha önce de söyledim; hırsız, 'yüzde 50 oy alacağız' diyor. Hırsızda bu kadar güven varken sizde niye özgüven olmasın? Türkiye ve Kürdistan'ın bütün ezilen halkları; bu ülke hepimizin ortak vatanıysa, her karış toprağında bizim alın terimiz varsa, Çanakkale'de bu ülkeyi kuracak kurtuluş savaşını başlatanlar yan yana yatıyorsa, bu ülkeyi o halde bunlar yönetecekler. Hırsızlar, soyguncular, talancılar değil."

"AKP İLE GİZLİ BİR PLANIMIZ YOK"

Parti olarak seçime girmelerinin, bazı kesimler tarafından, "AKP ile gizli bir planları var" diye yorumlanmasına tepki gösteren Demirtaş, bütün bu mücadeleyi AKP'ye peşkeş çekecekleri iddialarını ortaya atanların asla bu geleneği tanımadığını ifade ederek şöyle dedi:

"Aklı başında olduğunu iddia eden bazı kalem ve kişiler bunu yazma cesaretini kendinde görüyorsa, kusura bakmasınlar onların demek ki gizli bir planları var. Bizim HDP olarak AKP'yle gizli bir planımız yok. Kapalı kapılar ardında, gizli hesap, pazarlıklara girmedik, girmeyeceğimizi de defalarca ispatladık. Nasıl bir mücadeleyi AKP'ye karşı yürüttüğümüzü defalarca ispatladık. Halen bu mücadeleyi sürdürüyor, yürütüyoruz. Ama buna rağmen halen bir kesim şunu yazıyor; HDP partiyle girip barajın altında kalacak, milletvekillerini böylece AKP'ye peşkeş çekmiş olacak. Biz bütün bu mücadele geleneklerinin, emeklerin, değerlerin ortak bileşkesi olarak bu mücadeleyi yürütüyoruz. Geleneğimizde ucuz pazarlık yoktur."

CHP'YE AK PARTİ ELEŞTİRİSİ

CHP'lilerin, AK Parti ile ittifak yapacağı söylentilerini sert dille eleştiren Demirtaş, CHP'li bir grubun kendileri için "Baraj altında kalıp 40-50 milletvekilini AKP'ye' verecekler" iddiasında bulunduğunu söyledi. HDP Eş Genel Başkanı şöyle devam etti:

"Bu oyun, bu tezgah eğer bizim tarafımızdan planlanmışsa, bu CHP'li kardeşlerime bu oyunu bozmaları konusunda çağrı yapıyorum. HDP'ye oy verin, oyunu bozun. Siz de gelin CHP'li kardeşlerim siz de gelin HDP'ye oy verin, barajı rahat aşalım bozalım oyunu. Formül ortada. Bu senaryoyu tutturamayanlar da başka bir şey yazıyorlar. Diyorlar ki; 'Bunlar barajı aşsa bile, barajı aştıktan sonra zaten AKP'yle pazarlık yapmış, anlaşmışlar birlikte anayasa yapıp başkanlık sistemini getirecekler.' Barajı aşsanız bir dert, aşmasanız bir dert. Bunları inandırmak mümkün değil. Kafaları tüccar kafası ya, pazarlığa alışmışlar. Bütün hayatları pazarlık ya. Bir kez daha açık net tekrarlıyorum HDP ve partimizle birlikte yürüyen dostlarımız; dost, kardeş partilerimiz ve toplumsal kesimler dışında hiç kimseyle ittifak arayışımız, ittifak görüşmemiz yok, olmayacak. Hiç kimseyle seçim öncesi ucuz pazarlığımız yok, olmadı, olmayacak.

"ALÇAKLIK YAPIYORLAR"

Hele hele AKP gibi bir partiyle. Yarın buradan çıkıp Roboski'ye gideceğiz. Roboski'nin hesabını vermemiş bir partiyle oturup milletvekilliği pazarlığı yapıp, onlara milletvekilliği armağan edeceğimizi düşünenler kusura bakmasın alçaklık yapıyorlar. Tek kelimeyle alçaklık yapıyorlar. Böyle muhalefet olmaz. Bu iktidar, bu kadar güçlüyse bu muhalefetin basiretsizliği yüzündendir. Onların defalarca sunduğu fırsatlar yüzündendir. Defalarca onların verdiği paslar yüzünden AKP bu kadar gol atabilmiştir."

"PARALEL YAPI YORGANIYLA MUHALEFETİN TALEPLERİNİ GÖRMEZDEN GELİYORLAR"

Güvenlik yasasını da sert dille eleştiren HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, hükümetin 'Paralel yapı' çarşafı ile sokağın meşru isteklerini örtmeye çalıştığını savunarak, şunları ekledi:

"Israrla çarpıtıp, güvenlik yasalarıyla muhtemel toplumsal muhalefet ve gösterileri sınırlamak ve polise infaz yetkisi vermek için bakın güvenlik yasasını halen dayatıyorlar. Başbakan, 'Biz bunu çıkaracağız, pazarlık konusu bile değil' diyor. İnfaz Yasası çıkararak yanlış yapıyorsunuz. Siz üniversite hocasısınız. Hadi öbürü anlamıyordu bu işlerden, tarih bilmiyordu. Öbürünün kafası sadece ticarete çalışıyordu. Siz profesörsünüz, kalın kalın kitaplar yazmışsınız bilmeniz lazım. Zulüm yasaları halk direnişini durduramaz. Meşru halk direnişlerini yasalarla durduramazsınız. Tarihte binlerce örneği var, okumadınız mı bunu profesör olarak? Sokağa şimdi kim çıksa artık üstünde, altında 'Paralel yapı' arayıp, sokağın o meşru taleplerin üstünü örtmeye çalışıyorlar. Paralel çarşafı, paralel yorganıyla sokaktaki muhalefetin taleplerini görünmez hale getirmeye çalışıyorlar. Evet bu ülkede bir paralel var ve sizin can yoldaşlarınızdı onlar. 11 yıl beraber 'paralel paralel', tıpış tıpış yürüdünüz. Onlar, bizimde değil, sizinle ilgilidir. Halkın içinde paralel yok. Hükümetin, devletin içinde 'paralel var."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Demirtaş: HDP'nin AKP ile İttifak Yaptığını Söylemek Alçaklıktır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (18)

  • Real mardin: Gooooolllll HDP öne geçti valla sılho başkan senden korkuyorlardı yalan yok 8 13 Yanıtla
  • Zonguldak: Baba adam demirtaş Kesin yüzde Onbeş alırsın Alah yardımcın olsun böyle temiz siyasetçi hayatımda görmedim 7 11 Yanıtla
  • dersimli zaza nın anılarından.: BEN DERSİM KÖKENLİ BİR ZAZA. . IRKCI KÜRTLERİN SİTESİNE İKİ GÜN ÖNCE KÜRTCE BİR YAZI YAZDIM. ORADA DA BİR ŞEKİLDE BABAMIN ZENGİNLİĞİ VE GALASARAY LİSESİ NDE OKUDUĞUMU BELİRTTİM. İKİ GÜN İÇİNDE KÜRT KIZLARINDAN ARKADAŞLIK TEKLİFİ FC MESAJLARI İNAN 500 Ü GEÇTİ. SALAKLAR YAAA BEN SİZİ ALIRMIYIM CIBIRLAR. AMA DALGA MI GEÇECEĞİMDİR. 4 12 Yanıtla
  • Murat can : esas alçak sensin AKP PKK çözüm sürecinde nere de siz neredeydiniz terörü desteklemek alçaklıktan başka bir şey varmı ben hümanist biri olarak Kürt halkına saygım sonsuz ama size gelince faşist faşist 6 9 Yanıtla
  • düşününce: valla doğruya doğru diğer muhalifler sizin gibi mücadele ebilseydiler şimdi akp diye birşey kalmamıştı ama hala burda fasa fiso oyunlarıyla gene hdp i karalıyorlar 5 5 Yanıtla
  • TUNCELİLİ: BUNLARA OY VERDİĞİNİZ SÜRECE BU ÜLKEDE BARIŞ FİLAN OLMAZ. . BUNLAR TÜRK BAYRAĞINDAN BİLE RAHATSIZ OLAN KESİM. TUNCELİ ALEVİ TÜRKMEN ŞEHRİ NORMALDE AMA GÖÇLERLE TUNCELİ BİLE NE HALE GELDİ BUNLAR YÜZÜNDEN. ASİMİLE OLANLARI SAYMIYORUM BİLE. 8 2 Yanıtla
  • SERKAN: AKP Olmasa sesiniz bile çıkmaz. Yatın Kalkın Akpye Şükredin. Bu sayfalrdaki yorum ve beğenileri ciddiye almayın pkk sempatizanları sayfaları paylaşıyor. 6 2 Yanıtla
  • Celal ipek: Say'ın demirtaş barajı tarumar etmek için büyük beyinler lazım ekonomiyi iyi bilen bir söz Verdiğiniz zaman kaynağı nerden olacak bunu açıklamanız gerekiyor eskisi gibi kısır döngülerle bu iş olmuyor yeni siyaset hizmet siyasetidir birbirine taş atma siyaseti değildir bunlarıda sizi Sevdiğim için yazdım. 4 4 Yanıtla
  • MUSTAFAHAN: VALLA HACI, DAHA ÖNCE DE PKK İLE GÖRÜŞEN ŞEREFSİZDİR! DİYENLER VARDI, ŞİMDİLERDE GÖRÜYORUZ KİMLERLE KİMLER GÖRÜŞÜYOR, KİMİN NE OLDUĞUNU DA ÖĞRENMİŞ OLDUK, KENDİ AĞIZLARIYLA SÖYLEDİLER KENDİLERİNİN NE OLDUĞUNU! HADİ İŞİNE BAK SEN, GİT KANDİLDEN GELECEK İCAZETLE İMRALIDAN GELECEK AFERİN İLE YETİN. . . 6 2 Yanıtla
  • hüseyin: millette yedi hasiz ha akp bu ülkeyi bölmek için içinizden kis kis gülüyorsunuz anlayanaaaaa 3 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Sincan Cezaevi'nde tahliye talepleri ve beraat isteği
    19:33 Sincan Cezaevi'nde tahliye talepleri ve beraat isteği

    Sincan Cezaevi'nde yargılanan sanık Ayhan Bora Kaplan ve diğer sanıklar, tahliye ve beraatlerini talep etti. Duruşma 18 Nisan Perşembe günü devam edecek. Sanık Kaplan, gizli tanıkların ifadesinin usule uygun alınmadığını iddia etti. Ayrıca, araç ve telefon konularında da kendini savundu. Diğer sanıklar da savunmalarını yaptı ve tahliye taleplerini dile getirdi. Mahkeme Başkanı ile sanık Kaplan arasında ilginç bir diyalog yaşandı.

  • Adana'da zincirleme trafik kazasında 3 kişi yaralandı
    19:33 Adana'da zincirleme trafik kazasında 3 kişi yaralandı

    Adana'nın Seyhan ilçesinde meydana gelen zincirleme trafik kazasında, Türkocağı Mahallesi Regülatör Köprüsü'nde 3 araç çarpıştı. Kazada 3 kişi yaralandı. İhbar üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sıkışan hafif ticari araç sürücüsü itfaiye ekiplerince kurtarıldı ve yaralılar ambulanslarla hastanelere sevk edildi.

  • Kütahya İl Genel Meclisi'nde yeni dönem heyecanı
    19:27 Kütahya İl Genel Meclisi'nde yeni dönem heyecanı

    Kütahya İl Genel Meclisi yeni dönemin ilk toplantısını gerçekleştirdi. Meclis başkanı, başkan vekilleri ve katip üyeleri seçildi.

  • TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Akar, Gürcistan İçişleri Bakanı Gomelauri ile bir araya geldi
    19:26 TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Akar, Gürcistan İçişleri Bakanı Gomelauri ile bir araya geldi

    TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, Gürcistan'da resmi ziyarette bulunarak Gürcistan İçişleri Bakanı Vakhtang Gomelauri ile bir araya geldi. Taraflar, Gürcistan ile Türkiye arasındaki yakın ilişkilerin önemini vurgulayarak, işbirliğinin derinleşeceği umudunu dile getirdi.

  • Dodurga Esnaf Odası Başkanı, Belediye Başkanını Kutlama Ziyaretinde Bulundu
    19:24 Dodurga Esnaf Odası Başkanı, Belediye Başkanını Kutlama Ziyaretinde Bulundu

    Dodurga Esnaf Odası Başkanı Cafer Türkoğlu, Dodurga Belediye Başkanı İsmail Çetinkaya'yı kutlama ziyaretinde bulundu. Türkoğlu, ziyarette Çetinkaya'yı tebrik ederek, çalışmalarında başarı dileklerini iletti. Ayrıca, Türkoğlu, esnaf olarak beklentilerini Çetinkaya'ya iletti. Çetinkaya da, esnafın taleplerine duyarlı olacağını belirtti.

  • Tekirdağ'da Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında yelken gösterisi düzenlendi
    19:23 Tekirdağ'da Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında yelken gösterisi düzenlendi

    Tekirdağ Yelken ve İhtisas Kulübü'nde gerçekleştirilen etkinlikte, yelkenciler Marmara Denizi açıklarında gösteri sundu. Römorkörlerin yelkencilerin arkasından su püskürtmesi izleyiciler tarafından ilgiyle karşılandı. Tekirdağ Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, etkinliklerin amacının kentin turizm potansiyeline dikkat çekmek olduğunu belirtti ve Tekirdağ'ın yelken sporunda önemli bir merkez olduğunu vurguladı.

  • Denizli'de 60 yaşındaki adam ofis olarak kullandığı evinde ölü bulundu
    19:20 Denizli'de 60 yaşındaki adam ofis olarak kullandığı evinde ölü bulundu

    Denizli'nin Merkezefendi ilçesinde, 60 yaşındaki Mehmet Fikrettin Koyuncu'nun evinde ölü bulundu. Yakınları tarafından haber alınamayan Koyuncu'nun evine giren polis ekipleri, yaşlı adamın cansız bedenini buldu. Olayın kesin ölüm sebebi otopsi sonucunda belirlenecek.

  • 5. TYBA Yacht Charter Show Fethiye'de düzenlenecek
    19:18 5. TYBA Yacht Charter Show Fethiye'de düzenlenecek

    Tüm Yat İşletmecileri, Yatırımcıları, Broker ve Acenteleri Derneği (TYBA) tarafından düzenlenen 5. TYBA Yacht Charter Show, Fethiye'de 3-7 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Etkinlikte, Türkiye'nin turkuaz kıyıları ve komşu sularda faaliyet gösteren lüks yatlar sergilenecek ve dünya genelinden 300'den fazla sektör profesyoneli katılacak.

  • Sivas'ta U15 Türkiye Güreş Şampiyonası Başladı
    19:13 Sivas'ta U15 Türkiye Güreş Şampiyonası Başladı

    Sivas'ta düzenlenen U15 Türkiye Güreş Şampiyonası başladı. Şampiyonanın açılış seremonisine Sivas Valisi, Belediye Başkan Vekili ve birçok ünlü güreşçi katıldı.

  • Gonca Vuslateri, Levent Bey ile evliliğini kutladı
    19:11 Gonca Vuslateri, Levent Bey ile evliliğini kutladı

    Geçen ay evlenen ve 8 aylık hamile olan Gonca Vuslateri, Instagram hesabından aşklarının birinci yılını kutladı. Vuslateri, kızının babasının devlet memuru olduğunu söylemişti.


Advertisement