Demirtaş: Hdp'siz Bir Seçim Hükümeti Kurup Anayasayı İhlal Edip Anayasa Suçu İşlerlerse Şaşmamak... - Son Dakika
Güncel

Demirtaş: Hdp'siz Bir Seçim Hükümeti Kurup Anayasayı İhlal Edip Anayasa Suçu İşlerlerse Şaşmamak...

Demirtaş: Hdp\'siz Bir Seçim Hükümeti Kurup Anayasayı İhlal Edip Anayasa Suçu İşlerlerse Şaşmamak...

Dha ANKARA- Demirtaş: HDP'siz bir seçim hükümeti kurup anayasayı ihlal edip anayasa suçu işlerlerse şaşmamak lazım "Seçim hükümeti bir AKP hükümeti veya AKP ile bir koalisyon değildir" "Kandil'in Müzakereye dönmeye, karşılıklı ateşkes ilan etmeye hazırız mesajını Türkiye kamuoyu duymalı" "Davutoğlu'na çağrım oluşturacağınız seçim hükümetinin yarısı da kadınlardan oluşmalı" HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş MYK öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı.

25.08.2015 11:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dha ANKARA- Demirtaş: HDP'siz bir seçim hükümeti kurup anayasayı ihlal edip anayasa suçu işlerlerse şaşmamak lazım

"Seçim hükümeti bir AKP hükümeti veya AKP ile bir koalisyon değildir"

"Kandil'in Müzakereye dönmeye, karşılıklı ateşkes ilan etmeye hazırız mesajını Türkiye kamuoyu duymalı"

"Davutoğlu'na çağrım oluşturacağınız seçim hükümetinin yarısı da kadınlardan oluşmalı"

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş MYK öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı. HDP'siz seçim hükümeti kurulacak iddialarını değerlendirmesi istenen Demirtaş, "Anayasa askıda. Saray darbesi yürürlükte. Bir kez daha darbeyi ilerletirlerse buna şaşmamak gerekir. HDP'siz bir seçim hükümeti kurup anayasayı ihlal edip anayasa suçu işlerlerse şaşmamak lazım. Her saat anayasal suç işleniyor. Ama bunun vebali ağır olur. Anayasa Mahkemesi'nden hızlı bir şekilde döner böyle bir yaklaşım" dedi.

Artvin Hopa'da meydana gelen sel felaketinden duyduğu üzüntüyü dile getiren Demirtaş, "Sel felaketini tetikleyen bazı iddialar var. Doğa ile oynayan bu tür girişimlerin sonucunda mı bu tür felaketlerin meydana geldiği konusu iyi araştırılmalı. Doğa kendi intikamını bir kez daha insanlardan almasın diye Karadeniz halkı ayaktayken onların sesine ses vermek gerekir" diye konuştu.

"SEÇİM HÜKÜMETİ BİR AKP HÜKÜMETİ VEYA AKP İLE BİR KOALİSYON DEĞİLDİR"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün Başbakan Ahmet Davutoğlu'na seçim hükümeti için vereceği görevi değerlendirmesi istenen Demirtaş, "Anayasa'dan doğan yetkimiz, sorumluluğumuz gereği, seçim hükümetinde tereddütsüz yer alacağımızı belirttik. Bu AKP hükümeti değildir. AKP ile bir koalisyon değildir. Seçim hükümeti kurulana kadar görevli geçici bir yürütme yetkisidir. Eş başkanlar dışında 78 milletvekilimizin tamamı bakanlık yapabilecek düzeye sahiptir. Hangi bakanlığın, ismin olacağı bizim için tartışma konusu bile değildir" ifadelerini kullandı.

"DAVUTOĞLU'NA ÇAĞRIM OLUŞTURACAĞINIZ SEÇİM HÜKÜMETİNİN YARISI DA KADINLARDAN OLUŞMALI"

Demirtaş, "Sayın Davutoğlu'na çağrım şudur. Türkiye'nin, seçmenin yarısı kadındır. Oluşturacağınız seçim hükümetinin yarısı da kadınlardan oluşmalıdır" dedi.

"KANDİL'İN MÜZAKEREYE DÖNMEYE, KARŞILIKLI ATEŞKES İLAN ETMEYE HAZIRIZ MESAJINI TÜRKİYE KAMUOYU DUYMALI"

Kandil'in "Tek taraflı silahları bırakmamızı kimse beklemesin" şeklindeki açıklamalarını değerlendirmesi istenen Demirtaş, "Kandil'den yapılan açıklama bizim çağrımız üzerine yapılan bir çağrı değil. Kandil'in şu şekilde mesajların Türkiye kamuoyu duymalıdır. Müzakereye dönmeye hazırız. Karşılıklı ateşkes ilan etmeye hazırız. Bu konuda defalarca açıklama yaptılar. Çağrılara kulak tıkayan hükümetin kendisi. Sayın cumhurbaşkanının kendisi. Sadece HDP değil Türkiye barış istiyor. Şehit yakınlarının feryadını duyuyor, görüyoruz. Birilerinin çıkarları için bu duruma sessiz kalmayacağımızı belirtmeliyiz" diye konuştu.

"HÜKÜMET BU ÇILGINCA ÜLKEYİ FELAKETE SÜRÜKLEYEN POLİTİKALARDAN DERHAL VAZGEÇMELİ"

Demirtaş, "Çözüm ile diyalog ile çözülebilecek bir durumda kimse savaşmadan, silahtan yana tavır koyamaz. Diyalogda iyi bir noktaya gelinmişken sırf HDP'yi baraj altında bırakmak, savaştan beslenmek bir kez dha iktidar olama hırsı ile ülkeyi adım adım felakete sürükleme hakkının kimsede olmadığını göstermememiz lazım. Hükümet bu çılgınca ülkeyi felakete sürükleyen politikalardan derhal vazgeçmeli" açıklamasında bulundu.

"HEMEN ŞİMDİ BARIŞ İSTİYORUZ"

Demirtaş, "Tabii bunun hesabını verecekler. Seçimde de, sonrasında da verecekler. Toplum çatışma, savaş tabut görmek istemiyor. Hükümet bundan büyük bir rant elde etmeyi düşünüyor olabilir. O tabutlarından altında bugüne kadar bütün savaş hükümetleri kalmıştır. Onlar da kalacaktır. Hemen şimdi barış istiyoruz" dedi.

"TEK BAŞIMIZA SEÇİM HÜKÜMETİNDE OLSAK DA HDP'Yİ KAYIRAN BİR POLİTİKA İZLEMEYİZ"

Demirtaş, "Partimizin tüzüğünde ne varsa onu işletiriz sorun yok. Biz bu ülkemizi bunlardan çok daha iyi yönetiriz, tek başımıza seçim hükümetinde olsak da HDP'yi kayıran bir politika izlemeyiz. Adil, eşitlikçi bir siyaseti savunacak arkadaşlarımızdır. HDP'nin adının konuşulmasını doğru bulmuyoruz. Biz görev alacağız bu hükümette arkadaşlar, toplumun hakkını teslim edeceğiz. 3 bakanlık hakkımız var, seçmenin hakkı var, hakkı teslim edeceğiz" ifadelerine yer verdi.

"KADINLARDAN OLUŞURSA İYİ BİR İŞ YAPMIŞ OLUR İSİMLERİ TARTIŞACAK HALİMİZ YOK"

"Davutoğlu'nun size getireceği isimleri kabul edecek misiniz?" sorusuna Demirtaş, "Kadınlardan oluşursa iyi bir iş yapmış olur Davutoğlu, olmazsa kendi bilir, isimleri tartışacak halimiz yok, bütün arkadaşlarımız aynıdır. HDP'nin bütün bakanları da kadın olabilir ve ben genel geçici hükümetten bahsediyorum" diye yanıt verdi.

"HDP'SİZ BİR SEÇİM HÜKÜMETİ KURUP ANAYASAYI İHLAL EDİP ANAYASA SUÇU İŞLERLERSE ŞAŞMAMAK LAZIM"

HDP'siz seçim hükümeti kurulacak iddialarını değerlendirmesi istenen Demirtaş, "Anayasa askıda. Saray darbesi yürürlükte. Bir kez daha darbeyi ilerletirlerse buna şaşmamak gerekir. HDP'siz bir seçim hükümeti kurup anayasayı ihlal edip anayasa suçu işlerlerse şaşmamak lazım. Her saat anayasal suç işleniyor. Ama bunun vebali ağır olur. Anayasa Mahkemesi'nden hızlı bir şekilde döner böyle bir yaklaşım" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Demirtaş: Hdp'siz Bir Seçim Hükümeti Kurup Anayasayı İhlal Edip Anayasa Suçu İşlerlerse Şaşmamak... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bandırma'da Hırsızlık Zanlısı Çatı Katında Yakalandı
    16:31 Bandırma'da Hırsızlık Zanlısı Çatı Katında Yakalandı

    Balıkesir'in Bandırma ilçesinde bir ikametten hırsızlık ihbarı üzerine polis ekipleri harekete geçti. Titiz bir çalışma sonucunda hırsızlık zanlısı, yan binanın çatısında saklanırken yakalandı. Yakalanan şüpheli üzerinde yapılan aramada çalıntı para ve banka kartları ele geçirildi. 28 yaşındaki şüpheli gözaltına alınarak adli makamlara sevk edildi ve tutuklandı.

  • Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali 27. yılında sinemaseverlerle buluşuyor
    16:30 Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali 27. yılında sinemaseverlerle buluşuyor

    Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, 9-16 Mayıs tarihleri arasında Ankara'da düzenlenecek. Festivalde, Onur, Bilge Olgaç Başarı ve Genç Cadı ödülleri sahiplerini bulacak. Festivalin teması bu yıl 'Daha Fazlası, Daha Azı Değil: Sen Uçuşu Hatırla' olarak belirlendi. Festivalin film seçkisi ve programı ise yakın zamanda açıklanacak. Açılış töreninde ödüller sahiplerine takdim edilecek.

  • Adana'da Mahalli İdareler Seçimleri İçin Tedbirler Değerlendirildi
    16:29 Adana'da Mahalli İdareler Seçimleri İçin Tedbirler Değerlendirildi

    Adana'da 31 Mart 2024 Pazar günü gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Seçimleri için alınacak tedbirlerin değerlendirildiği toplantıda, seçim öncesinde, seçim anında ve sonrasında herhangi bir aksaklığa mahal vermemek için alınması gereken önlemler ele alındı. Vali Yavuz Selim Köşger, toplam seçmen sayısının 1 milyon 629 bin 959 kişi olduğunu ve güvenlik personeli, araç ve ekipman sayısını açıkladı. Toplantı sonunda yapılan değerlendirmelerin ardından toplantı sona erdi.

  • Cumhur İttifakı'nın Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Aydın Ayaydın, Ortaca'da pazar yeri ziyaretlerinde bulundu
    16:27 Cumhur İttifakı'nın Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Aydın Ayaydın, Ortaca'da pazar yeri ziyaretlerinde bulundu

    Aydın Ayaydın, Ortaca ilçesinde kurulan pazarda esnaf ve vatandaşlarla sohbet ederek taleplerini dinledi. Halkın hizmete susadığını ifade eden Ayaydın, seçimlerde destek istedi ve yürütecekleri çalışmalar hakkında bilgi verdi.

  • Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: İstanbullu sandıkta hesabını soracak
    16:27 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: İstanbullu sandıkta hesabını soracak

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Bakın o karanlık, daracık odalarda neler çevriliyor görüyor musunuz? Deste deste paraları yığıyorlar.

  • Brezilya'da 33 Katlı Bir Binada Yangın Çıktı
    16:26 Brezilya'da 33 Katlı Bir Binada Yangın Çıktı

    Brezilya'nın Recife kentinde inşaat halindeki 33 katlı bir binada çıkan yangın kontrol altına alındı. Yangının binanın en üst katında başladığı ve tüm binayı sardığı belirtilirken, çevredeki binaların alevlerin yayılma riski nedeniyle tahliye edildiği bildirildi. Yangının kısa devre nedeniyle çıktığı düşünülüyor.

  • Anavatan Partisi, Antalya'da AK Parti adaylarını destekleyecek
    16:25 Anavatan Partisi, Antalya'da AK Parti adaylarını destekleyecek

    Anavatan Partisi, pazar günü yapılacak yerel seçimlerde, AK Parti'nin Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hakan Tütüncü ile Kepez Belediye Başkan adayı Rıza Sümer'i destekleme kararı aldı. Anavatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Semih Narlı, kararın Antalya'nın geleceğine yönelik büyük bir adım olduğunu ve tamamen halkın ihtiyaçları ve talepleri doğrultusunda alındığını belirtti. Narlı, Hakan Tütüncü'nün liderlik becerileri ve tecrübesi ile Rıza Sümer'in vizyonunun Antalya'nın gelişimi için büyük önem taşıdığını vurguladı.

  • İstanbul'un gözde kıyılarından Yenikapı sahilinde çöp birikintileri oluştu
    16:24 İstanbul'un gözde kıyılarından Yenikapı sahilinde çöp birikintileri oluştu

    İstanbul'un gözde kıyılarından Yenikapı Sahili'nde, denizin bir kısmı çöp birikintileriyle kaplandı. Pet şişe, poşet ve diğer çöplerin suyun üzerinde kaldığı görüldü. Vatandaşların yürüyüş yaptığı ve bisiklet sürdüğü sahildeki çöp birikintisi cep telefonu kamerasına yansıdı.


Advertisement