Demirtaş'ın Davutoğlu'na "Hakaret" Davası - Son Dakika
Güncel

Demirtaş'ın Davutoğlu'na "Hakaret" Davası

Demirtaş\'ın Davutoğlu\'na "Hakaret" Davası

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, Atatürk Havalimanı'nda yaptığı bir açıklamada, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'na hakaret ettiği iddiasıyla yargılanmasına devam edildi.

10.03.2017 15:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, Atatürk Havalimanı'nda yaptığı bir açıklamada, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'na hakaret ettiği iddiasıyla yargılanmasına devam edildi.

Bakırköy 7. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, başka suçtan tutuklu sanık Selahattin Demirtaş, Edirne'de kaldığı cezaevinden SEGBİS sistemiyle bağlandı. Duruşmada Demirtaş'ın avukatları da hazır bulundu.

Duruşmada savunma yapan Demirtaş, usule ilişkin itirazları bulunduğunu ifade ederek, iddianamenin, bir milletvekilini soruşturma şartları oluşmadan hazırlandığını savundu.

Milletvekili dokunulmazlıklarını kaldıran yasanın iptali için Anayasa Mahkemesine götürülmesini isteyen Demirtaş, "Dokunulmazlığım halen devam ediyor. Sorgu yapılması dokunulmazlığın ihlali anlamına gelir. Öncelikle Anayasa'ya aykırılık iddiası incelensin." diye konuştu.

Demirtaş'ın avukatı Kemal Aytaç da "Anayasa'nın ihlali konusunda ara karar verilmesi gerekir. İşlemler aksi halde usulsüz olur." dedi.

Hakim Vasfi Uğurer, anayasaya aykırılık iddiasının incelenmesi için duruşmayı erteledi.

İddianameden

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekili Kadir Yılmaz tarafından hazırlanan iddianamede, sanık Selahattin Demirtaş'ın 24 Aralık 2015'te Rusya ziyareti sonrasında Atatürk Havalimanında yaptığı açıklamada, eski Başbakanı Ahmet Davutoğlu'na hakaret ettiği kaydediliyor.

İddianamede, Demirtaş'ın eylemi nedeniyle Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığının fezlekesiyle dokunulmazlığının kaldırılmasının talep edildiği ve Türkiye Cumhuriyeti Anayasasında Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun kapsamında işlem yapılması üzerine soruşturmaya devam edildiği aktarılıyor.

Sanık Demirtaş'ın suçlamadan haberdar olması ve savunma, delillerinin bildirilmesi için adresine çıkartılan davetiyeye rağmen süresinde savunmasını ve suçlama ile ilgili delillerini savcılığa ulaştırmadığından savunma ile delillerinin tespit edilemediği aktarılıyor.

İddianamede, Demirtaş'ın "kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret" suçundan 1 yıldan 2 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Demirtaş'ın Davutoğlu'na 'Hakaret' Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement