Demirtaş'ın 'Kurşun' İncelemesi Yapılan Makam Aracı 15 Gün Önce Tahsis Edilmiş - Son Dakika
Güncel

Demirtaş'ın 'Kurşun' İncelemesi Yapılan Makam Aracı 15 Gün Önce Tahsis Edilmiş

Demirtaş\'ın \'Kurşun\' İncelemesi Yapılan Makam Aracı 15 Gün Önce Tahsis Edilmiş

Hdp Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Diyarbakır'da zırhlı ve kurşun geçirmez makam aracının arka camında dün tespit edilen ize Demirtaş 'mermi izi' derken, Valilik ise 'sert bir cisim' açıklaması yaptı.

23.11.2015 15:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hdp Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Diyarbakır'da zırhlı ve kurşun geçirmez makam aracının arka camında dün tespit edilen ize Demirtaş 'mermi izi' derken, Valilik ise 'sert bir cisim' açıklaması yaptı. Zırhlı makam aracının Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından Demirtaş'a 15 gün önce tahsis edildiği belirtildi. Demirtaş, sosyal medya hesabından makam aracının fotoğrafını paylaşarak, 'Makam aracının kurşun geçirmez arka camının kafa hizasında mermi izi tespit edildi' dedi, Kürtçe 'Ölüm Allah'ın emri' notunu yazdı.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır'da dün akşam saatlerinde, kendisine tahsis edilen zırhlı makam aracı ile bir ziyaretten evine doğru dönüşe geçti. Demirtaş'ı evine bırakan korumalar, bu sırada otomobilin arka camında bir hasar olduğunu farketti. Demirtaş'ın arka koltukta oturduğu taraftaki hasarın 'kurşun' olma ihtimali üzerine durum Emniyet Müdürlüğü'ne bildirildi. Emniyet Müdürlüğü otoparkına çekilen otomobil, geniş çaplı incelemeye alındı.

DEMİRTAŞ: MERMİ İZİ

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, olayın ardından Twitter hesabında Kürtçe yaptığı paylaşımda, 'Ölüm Allah'ın emri' anlamına gelen Kürtçe, 'Mirin bi emre Xwede ye' diye yazdı.

Demirtaş, dünkü olaydan sonra bugün de Facebook hesabından makam aracının fotoğrafını yayınlayıp, 'Makam aracının kurşun geçirmez arka camının kafa hizasında mermi izi tespit edildi. Mirin bi emre Xwede ye. (Ölüm Allah'ın emridir)' notu ile paylaştı.

Son dönemlerde kendi korumaları dışında Emniyet Koruma Şube Müdürlüğü tarafından da sıkı bir şekilde korunan Demirtaş'ın makam aracının arka camındaki izin ne zaman meydana geldiği de araştırılıyor. Daha önce korumaların araç kontrollerinde tesbit edilmeyen camdaki izin, dün gün içinde meydana gelmiş olabileceği de ileri sürüldü.

Diyarbakır Valiliği ise HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın makam aracının arka camındaki hasarla ilgili yapılan incelemede herhangi bir ateşli silah atış artığına rastlanılmadığını açıkladı. Valilik'ten dün gece yarısı yapılan açıklamada şöyle denildi:

"22.11.2015 günü akşam saatlerinde Halkların Demokratik Partisi Eş Başkanı Sayın Selahattin Demirtaş'ın ilimizde bulunduğu süre içerisinde kullanımına tahsis edilen, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne ait zırhlı araç park halinde ve içerisinde kimse yok iken koruma görevlileri tarafından aracın arka camı sağ tarafında bir hasar olduğu tespit edilmiştir. Konuyla ilgili Sayın Selahattin Demirtaş'ın talebi üzerine bahse konu araç Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü hizmet binasında gerekli kriminal incelemelere tabii tutulmuş, yapılan incelemelerde ilk belirlemelere göre aracın arka camı sağ tarafında 3×3 cm büyüklüğünde bir hasar olduğu gözlemlenmiştir. Yapılan kriminal inceleme sonucunda herhangi bir ateşli silah atış artığına rastlanılmamıştır. Hasarın sert bir cisim çarpmasından dolayı meydana geldiği değerlendirilmektedir. Sayın Selahattin Demirtaş'ın ilimizde bulunduğu süre içerisindeki programı Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü tarafından tahsis edilen koruma görevlilerince takip edilmiş olup, kendisine veya aracına yönelik herhangi bir saldırı olayı gerçekleşmemiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

ARAÇ 15 GÜN ÖNCE TAHSİS EDİLDİ

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın dün arka camında hasar tespit edilen 21 EL 114 plakalı zırhlı makam aracının, 15 gün önce kendisinin kullanması için tahsis edildiği belirtildi. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne ait olan ve Büyükşehir yasası ile lağvedilen İl Özel İdaresi'nden belediyeye devredilen zırlı makam aracının Demirtaş'a yönelik son aylarda artan tehdit ve suikast iddiaları nedeniyle verildiği öğrenildi. Aracın İl Özel İdaresi'nde iken, Valilik makam aracı olarak kullanılmış olabileceği belirtildi. - Diyarbakır

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Demirtaş'ın 'Kurşun' İncelemesi Yapılan Makam Aracı 15 Gün Önce Tahsis Edilmiş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement