Selahattin Demirtaş'tan Kamuoyuna "Duyarlı Olun" Çağrısı - Son Dakika
Güncel

Selahattin Demirtaş'tan Kamuoyuna "Duyarlı Olun" Çağrısı

Selahattin Demirtaş\'tan Kamuoyuna "Duyarlı Olun" Çağrısı

Ağrı'da AK Parti'nin BDP'li Sakık'a mazbata verilmesinin önüne geçmeye çalıştığını belirten Demirtaş, "Halkımızı duyarlı olmaya çağırıyoruz." dedi.

03.04.2014 15:08  Güncelleme: 15:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Ağrı'da AK Parti'nin BDP'li Sırrı Sakık'a mazbata verilmesinin önüne geçmeye çalıştığını belirterek, "Halkımızı Ağrı'yla dayanışmaya, demokratik kamuoyunu Ağrı konusunda duyarlı olmaya çağırıyoruz" dedi.

"SAKIK'AENGEL OLUYORLAR"

Demirtaş, yaptığı yazılı açıklamada, Ağrı merkez yerel yönetim seçimlerine ilişkin AK Parti'nin yaptığı itirazların reddedildiğini; buna rağmen yeni itirazlar yapılarak Sakık'a mazbata verilmesinin önüne geçilmeye çalışıldığını kaydetti.

"KENTTE SIKIYÖNETİM HAZIRLIĞI YAPILDI"

Son olarak YSK'ya yapılan itirazın da reddedilerek, dosyanın tekrar Ağrı İl Seçim Kurulu'na iade edildiğini vurgulayan Demirtaş, şu ifadeleri kullandı: "Ancak her ne hikmetse Ağrı İl Seçim Kurulu'nda AKP'nin haksız itirazlarını reddeden hakim aniden 6 günlük izne ayrılmıştır. Bu arada çevre illerden yüzlerce polis Ağrı'ya sevk edilerek bütün şehir ablukaya alınmış ve AKP'nin yapacağı yeni itiraz sonucunda seçimin AKP lehine sonuçlanmasının alt yapısı ve hazırlığı tamamlanmıştır. Bütün hazırlıklardan anlaşıldığı üzere İl Seçim Kurulu seçimi AKP lehine çevirmek üzere bir plan içine girmiş, emniyet ve valilik de olası halk tepkisini sert bir şekilde bastırmak üzere kentte sıkıyönetim hazırlığı yapmıştır.

"AKP'NİN GÜCÜ YETMEYECEKTİR"

Partimiz üst düzeyde bir Genel Merkez heyetini daha Ağrı'ya gönderecektir. Umut ediyor ve diliyoruz ki Ağrı'da bir kez daha küçük hesaplar içerisine girilmez ve halkın iradesine saygı duyulur. Aksi durumda halkımızın öz gücüyle ve bütün meşru yollarla her yerde geliştireceği direnişi durdurmaya AKP'in gücü yetmeyecektir. Halkımızı Ağrı'yla dayanışmaya, demokratik kamuoyunu Ağrı konusunda duyarlı olmaya çağırıyoruz."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Selahattin Demirtaş'tan Kamuoyuna 'Duyarlı Olun' Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (46)

  • AĞRILI02: Ağrıyı Umarım akp alır okuduğm haberlere göre ölmüş kişilere oy kullandırmşlar bdpliler 24 18 Yanıtla VATANDAS: ADINI YALANDAN AGRILI YAZMA SEN AGRIDA YASAN BOYLE KISKIRTICI YORUM YAZMAZDIN, BU OYUNLARLA AGRIDA ATESLE OYNANIYOR HERKES BILSIN. 0 0 VATANDAS: SERHAT ELINDEN GELENI ARDINA KOYMA. SENIN DEDIKLERIN OLSAYDI AGRI MHP NIN KALESI KALIRDI. ALAHTAN ELINI VIDANINA KOYAN AGRILILAR SENIN GIBILERE SECIMI KAZANDIRMADILAR. BU NEDIR ARKADAS ADAMA YORUM YAZSIYORUM BANA BASKA ISIMLE CEVAP VERIYOR. 0 0 SERHAT: Vatandaş ağrıda dünya kadar akpli var bence ateşle oynayan sensin gaza geliyorsun aklını başına al uçar gidersin.Adam olmaya bak adam ederiz. 0 0
  • ÖZGÜRLÜĞÜ KENDİSİNE LAYIK GÖRMEYEN KÜRTLER: ey zavallı kürtler 40 milyon nufusunuz var onunbunun arkasındasınız onun bunun(akp chp sadet partisi vs)koltuğunda yaşıyorsunuz yazıklar olsun 40 milyonsunuz dünyada söz sahibi olacağınız bir sütatünüz yok devlet yada fedarosyon yada özerklik dünya sizi tanımıyor bile ya arap olarak ya fars olarak yada türk olarak biliyor sizi oysa sizde bir arya gelip tıpkı türkler gibi farslar gibi arpalar gibi birliğinizi sağlayıp özgür iradesi olan dünyada söz sahibi olan onurlu bir halk olabilirsiniz akp chp ve spiçin oy deposu olarak görüldüğünüz yetmedimi.....galiba siz özgürlüğü hak etmiyorsunuz.. 31 11 Yanıtla
  • turanda öksüz bir vatan:Doğu türkistan: Kahpe Çinin kalbine bir mızraksın sen Gökbayrağım dalgalan, yok artık sincan Korksun artık soysuz, bizim adımız Türkistan Gök mavi, Ayyıldız, her yerde varız biz ……… Bosnadan, Anadoluya, Kafkaslardan Türkistana Ayyıldızın çocukları, aynı milletin evlatlarıyız Korkmayız namertten,soykırımcı zalim Çinden Hep mazlumun yanında, İslamın bayraktarıyız ……….. Otuzbeş milyon şehit verdik bu kutlu davaya Kızıl Çinin işgalinden bu yana Kurtuluş yolunda su gibi aktı kanımız Feda olsun sana ey şanlı bayrağımız ………….. Uygur Türkü dirilip, yeniden şahlanacak Dökülen şehidin kanı yerde kalmayacak Doğu Türkistan için varız biz Bağımsız olana kadar sürecek davamız… 11 17 Yanıtla dare kar: hiç durma cesaretin varsa git de çin sana ne yapıyor gör. 0 0
  • Mızıkçılığında bir sınırı olmalı: Ucuz ve basit numaralarınızdan bıktık usandık artık. Adamlar 15 kez itiraz ettiler hepsinde de BDP kazandı ama yeter artık yeter. Halkın iradesine saygı duyun lütfen... 22 5 Yanıtla
  • KENAN: Ölülere oy kullandılarsa akp sonuna kadar haklıdır 3 23 Yanıtla
  • AKP BDP elele DİYENLERE: KARDEŞLERİM YAŞIM 28..ÖĞRENDİĞİM İLK ŞEY KÜRTLER HAKKINDA SÖYLENEN KÖTÜ ŞEYLERDİ. O KADAR KÖTÜKİ, DAHA ESKİDEN BİZ KUTUPLAŞTIRMIŞLRDI. DEVLET YATIRIM YAPMIYORDU PKK VAR DİYE.ÖĞRETMEN DOKTOR HİZMET GİTMİYORDU. DÜŞÜNÜN Bİ KERE, İSTEDİĞİ ZAMAN HÜKÜMET DEVİREBİLEN ORDU 500 KİŞİLİK PKK YI BİTİREMİYORDU??? O KADAR ŞEHİT VERDİ HALKIMIZ AMA HİÇBİRİ İÇİN BİR GEZİ OLAYINDA ÖLEN ADAM KADAR AYAKLANMADINIZ. BUNDAN DOLAYI SAMİMİYETİNE GÜVENMEDİM MHP CHP İTTİFAKINA.ESKİ DEVLET ADAMLARIMIZ KENDİ ELLERİ İLE BİLEREK DOĞUDA BİR DÜŞMAN YETİŞTİRDİ.AKP NİN PAROLASU TEK MİLLET TEK DEVLETTİR ANLAMAK İSTEYENE.ZAMAN EL ELE VERME ZAMANIDIR... ONLARDA İNSAN.ZAMANINDA EĞİTİM GÖTÜRMEMİŞİZ,EĞİTİMSİZ OLMALARI, ONLARIN DEĞİL BİZLERİN AYIBI.ZAMAN EL SIKMA ZAMANI. TOPLUMU GERME ZAMANI DEĞİL.ALLAH YOLUMUZU AÇIK ETSİN.SADECE GEÇMİŞTE HÜKÜMET HATALARININ CEREMESİNİ ŞU AN BİZLER ÇEKMEKTEYİZ.AKP HÜKÜMETİNİ 12 YILDA 11 KEZ NEDEN YIKMAK İSTESİN MUHALEFET? KAN İLE SİYASET YAPAN PARTİLERDEN UZAK DURALIM. 19 6 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri için basın merkezi kuracak
    12:30 Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri için basın merkezi kuracak

    Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ni takip etmek isteyen ulusal ve uluslararası basın mensuplarına yönelik Ankara ve İstanbul'da 'basın merkezi' kuracak. Basın merkezleri, seçime ilişkin gelişmeleri takip etmek isteyen basın mensuplarına hizmet verecek ve seçim sonuçlarına dair verileri sağlayacak. Ayrıca, basın merkezlerinde sergi ve röportajlar da gerçekleştirilecek.

  • Bolu Mengen'de çıkan yangında samanlık ve traktör kullanılamaz hale geldi
    12:30 Bolu Mengen'de çıkan yangında samanlık ve traktör kullanılamaz hale geldi

    Bolu'nun Mengen ilçesinde çıkan yangında samanlık ve traktör kullanılamaz hale geldi. Düzağaç köyünde Hasan K'ye ait samanlıkta bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Hızla yükselen alevler bitişikteki traktöre de sıçradı. İhbar üzerine bölgeye Mengen Belediyesi itfaiyesi ile Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Ekiplerce evlere sıçramadan söndürülen yangında, samanlık ve traktör kullanılamaz hale geldi.

  • Elazığ'da arama yapılan otomobilde Afganistan uyruklu 3 göçmen yakalandı
    12:29 Elazığ'da arama yapılan otomobilde Afganistan uyruklu 3 göçmen yakalandı

    Elazığ'da polis ekipleri tarafından arama yapılan bir otomobilin bagajında Afganistan uyruklu 3 göçmen yakalandı. Göçmen kaçakçılığı yapan şüpheli ise gözaltına alındı ve tutuklanarak cezaevine gönderildi. Düzensiz göçmenler ise İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • Şanlıurfa'da dere suyuna kapılan çocuğun arama çalışmaları devam ediyor
    12:27 Şanlıurfa'da dere suyuna kapılan çocuğun arama çalışmaları devam ediyor

    Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde dere suyunun akıntısına kapılarak kaybolan 11 yaşındaki çocuğu arama çalışmaları 7'nci gününde de devam ediyor. Ekipler, çocuğu bulmak için Suriye sınırına kadar ilerledi. Sualtı arama ve kurtarma ekipleri, henüz herhangi bir sonuç elde edemedi.

  • Osmaniye'de uyuşturucu operasyonunda 12 kişi tutuklandı
    12:26 Osmaniye'de uyuşturucu operasyonunda 12 kişi tutuklandı

    Osmaniye'de polisin son bir haftada düzenlediği operasyonlarda uyuşturucu satıcılarına yönelik yapılan aramalarda, 1025 gram bonzai, 350,87 gram fubinica, 200,19 gram kubar esrar ve diğer uyuşturucu maddeler ele geçirildi. Operasyonlarda tutuklanan 12 kişi cezaevine gönderildi.

  • İzmir'de Sünger Kent projesi yayılıyor
    12:26 İzmir'de Sünger Kent projesi yayılıyor

    İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Bornova Çamdibi Mahallesi'ndeki Mediha Mahmut Bey Ortaokulu'nda uygulanan Sünger Kent projesini yerinde inceledi. Başkan Soyer, projenin hayatı dönüştürecek büyük bir adım olduğunu belirtti.

  • 19 Yaş Altı Kadın Milli Futbol Takımı, Avrupa Şampiyonası 2. tur maçları öncesi Antalya'da bir araya geldi
    12:25 19 Yaş Altı Kadın Milli Futbol Takımı, Avrupa Şampiyonası 2. tur maçları öncesi Antalya'da bir araya geldi

    Türkiye Futbol Federasyonu'nun internet sitesine açıklamalarda bulunan milli takımın teknik direktörü Aytürk Kıyıcı, 19 Yaş Altı Kadın Milli Futbol Takımı'nın Avrupa Şampiyonası 2. tur maçları öncesi Antalya'da kamp yaptığını ve hazırlıklarını tamamladıklarını belirtti. Takımın hedefinin Faroe Adaları ve Ermenistan maçlarını kazanarak A Ligi'nde mücadele etmek olduğunu vurgulayan Kıyıcı, oyuncuların son durumlarını görmek ve birlikte oynama alışkanlığı kazandırmak için kampın önemli olduğunu ifade etti. Ay-yıldızlılar, 3 Nisan'da Faroe Adaları ve 9 Nisan'da Ermenistan ile karşılaşacak.

  • Toz Taşınımı İnsan Sağlığını Olumsuz Etkiliyor
    12:25 Toz Taşınımı İnsan Sağlığını Olumsuz Etkiliyor

    ANKA Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. İlker Özsaraç, toz taşınımının insan sağlığını olumsuz yönde etkilediğine dikkat çekerek, astım ve KOAH gibi nefes darlığı hastalığı olanların dışarı çıkmamaları konusunda uyardı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü ise toz taşınımı beklendiğini belirterek tedbirli olunması çağrısında bulundu.

  • Gaziantep'te okul servisi çarpması sonucu bir kişi hayatını kaybetti
    12:25 Gaziantep'te okul servisi çarpması sonucu bir kişi hayatını kaybetti

    Gaziantep'in Şehitkamil ilçesinde, kimliği henüz belirlenemeyen bir okul servisi, Karşıyaka Mahallesi'nde İbrahim Taş'a çarptı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, Taş'ın hayatını kaybettiğini tespit etti. Okul servisi sürücüsü gözaltına alındı.


Advertisement