Demirtaş'tan Dokunulmazlık Resti: Kellemiz Gitse Kabul Etmeyiz - Son Dakika
Güncel

Demirtaş'tan Dokunulmazlık Resti: Kellemiz Gitse Kabul Etmeyiz

Selahattin Demirtaş Muş'ta dokunulmazlıklarla ilgili bir kez daha rest çekti: Bizi içeri atacaklarmış, kellemiz gitse biz böyle ahlaksızlığı kabul etmeyiz.

18.04.2016 14:26  Güncelleme: 15:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Bizi içeri atacaklarmış, kellemiz gitse biz böyle ahlaksızlığı kabul etmeyiz" dedi.

"ZORLU BİR DÖNEMDEN GEÇİYORUZ"

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP Muş İl Başkanlığı 1. Olağanüstü Kongresine katılmak üzere Muş'a geldi. Muş Şato Düğün ve Konferans Salonunda yapılan kongreye katılan Demirtaş'a, HDP Bingöl Milletvekili Hişyar Aksoy, HDP Muş milletvekilleri Ahmet Yıldırım, Burcu Çelik, Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık da eşlik etti. Fazla ilginin gösterilmediği kongrede bir konuşma yapan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Hakikaten çok zorlu, sıkıntılı, zahmetli bir siyasi dönemde kongreyi gerçekleştiriyoruz. Sadece Muş için değil, bütün Türkiye için, hatta belki bütün Ortadoğu için, muazzam bir baskı, muazzam bir otoriterizm, diktatörlük sevdalısı ve yanlılarının, özgürlük ve demokrasi isteyenlere karşı yürüttüğü amansız bir savaş ortamından geçiyoruz. Dikkat ederseniz kanın aktığı bütün İslam coğrafyasında yaşananlar aşağı yukarı aynıdır" dedi.


"BİZİ İÇERİ ATACAKLARMIŞ, KELLEMİZ GİTSE BÖYLE AHLAKSIZLIĞI KABUL ETMEYİZ"

Milletvekili dokunulmazlığı ile ilgili açıklama yapan Demirtaş, şunları söyledi:

"Bunların anlayışına bakar mısın? Bunun neyini kabul edeceğiz? Bizi içeri atacaklarmış, kellemiz gitse biz böyle ahlaksızlığı kabul etmeyiz. Siz bize neyi dayatıyorsunuz? Böyle bir ilkelliği, böyle bir ahlaksızlığı, bedeli ne olursa olsun, net söylüyorum, bize diyorlar ya dokunulmazlığı kaldırırız içeri atarız, şunu yaparız bunu yaparız. Aklınıza ne kadar büyük bedel ödetmek geliyorsa, elinizden geleni ardınıza koymayın, ama biz ahlaksızlığı kabul etmeyeceğiz. Sizin dayattığınız bu insanlık dışı onursuzluğu kabul etmeyeceğiz. Halkımız rahat olsun, öyle dokunulmazlık tehditlerine pabuç bırakacak bir parti değiliz biz, rahat olun ve göreceksiniz bize bedel ödetmek isteyenler siyaseten en ağır bedeli ödeyecekler. Asıl onlar en ağır bedeli ödeyecekler. Bunlar hayatlarında cezaevinin yanından geçmemişler. Bunlar mezarlığın yanından geçerken korkudan türkü söyleyen tiplerdir. Benim temsil ettiğim meclis grubumun yarısı ömrünün yarısını hapiste geçirmiş, bizi cezaeviyle korkutuyorlar, var mı böyle bir şey? Kendileri korkudan tir tir titriyor, bulunduğumuz koltuğu, makamı, mevkiyi kaybederiz diye ödleri kopuyor, zannediyorlar ki bizde öyleyiz."

"AKP KALDIRDI, DEMEYECEKLER CHP KALDIRDI DİYECEKLER"

Koltuk sevdalısı olmadıklarını anlatan Demirtaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz halkımızın özgürlük davasının sevdalısıyız. Bu nedenle sizlerin de içinin rahat olması lazım, hiç korkacak bir şey yok, psikolojik savaş yürütüyorlar, dokunulmazlık kalksa kıyamet mi kopar? Kalksın kendileri bilir. Parmak onların isterse kaldırsınlar, bu suça günaha ortak olmak isteyende kendileri bilir. Ana muhalefet partisi, tarihe şöyle geçer unutmasın, dokunulmazlığımız kalkarsa 'AKP kaldırdı demeyecekler, CHP kaldırdı' diyecekler. Çünkü CHP'nin oyları olmadan AKP'nin MHP'nin oyları yetmiyor, böyle bir gerçek var."


"KALDIRALIM HEPSİNİ BİZ HAZIRIZ"

Demirtaş, AKP'nin bu günahı da CHP'nin üstüne, omuzlarına yıkmaya çalıştığını belirterek şunları söyledi:

"İzleyeceğiz bakalım kaç CHP milletvekili bu suça, günaha ortak olacak, bakacağız. Çünkü dertleri HDP'li vekillerdir, eğer dertleri gerçekten dokunulmazlıkların tümden kaldırılması ise HDP'nin teklifi var, buyurun beraber evet diyelim, kaldıralım hepsini biz hazırız. Diyoruz ki sadece kürsü dokunulmazlığı kalsın, yani konuşmalarından dolayı milletvekili tutuklanmasın. Çünkü milletvekilinin elindeki tek gücü dilidir, onu da engellersen vekillik kalmaz, buna karışmayalım, bunu koruyalım ve bu dokunulmazlık hepimizin olsun ama trafik kazası, trafik suçu ne benim dokunulmazlığım olsun ne sizin. Yaralama suçu, adam mı döveceğiz, milletvekilinin böyle bir yetkisi olmaz. Sen birini dövdüğünde nasıl soruşturma açılıyorsa bana da açılsın benim senden ne farkım var? Hırsızlık mı yaptım, sen bir küçük çocuk ekmek çaldığında yakasına yapışıp götürüp hapse atıyorsun, milletvekili trilyonları götürdüğünde bir şey yapamıyorsun."

BİNGÖL'E GEÇTİ

Yapılan konuşmalardan sonra HDP Muş İl Başkanlığı 1. Olağanüstü Kongresine geçildi. Ardından HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, beraberindeki milletvekilleri ile Bingöl'e hareket etti.

Demirtaş'ın ayrılmasından sonra 43 delegenin oy kullandığı kongrede Avukat Mensur Işık ve Ayşegül Söylemez tek listeyle seçime gitti.

Demirtaş\'tan Dokunulmazlık Resti: Kellemiz Gitse Kabul Etmeyiz
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Demirtaş'tan Dokunulmazlık Resti: Kellemiz Gitse Kabul Etmeyiz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (44)

  • Özgürvatan: Seni asınlar o günü kutlayacam 73 44 Yanıtla
  • cizre geclik: Hirsizlara boyuneymedik eydirmeyiz herkese inad HDP diyecez 16 73 Yanıtla
  • osman doğan: YEMİN EDECEKSİN VATANIN BÜTÜNLÜĞÜ DİYE SONRA PKK NIN SÖZCÜLÜĞÜNÜ YAPACAKSIN VE DE ÜSTÜNE MAAŞ ALACAKSIN, EE SONRA AHLAKTAN BAHSEDECEKSİN. NEYİN KAFASINI YAŞIYON SİLHO, NE ÇEKİYORSAN SÖYLE 75 5 Yanıtla
  • levent göktürk: Senin neyi kabul ettiğinin önemi mi var zannediyorsun.bu ülkede seni konusturuyorlarda susturmasınıda bilirler. . 43 23 Yanıtla
  • kurt: inşallah kellen de gider 50 9 Yanıtla
  • cansin can: Adam senin gibi olur. keşke herkes senin gibi yurekli ve doğruları soylese 29 28 Yanıtla Hainlik etmeyeceksin: Ne diyon len sen? Bu da kandildeki abisi gibi vatan haini!!!! 16 10 Yavuz: Canın çıkacak canın ha o kelle de gövdeden ayrılacak niye merak ettin ki. 14 3
  • tırpancı: sıra sülalenede gelecek bekle................. 47 10 Yanıtla
  • cizre geclik: Birak selo baskan Akp deyil bizi yargilamak golgemizden bile korkuyorlar allah Ancak bizi yargilar 20 35 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement