Demirtaş: Sırtımızı PKK'ya Dayamıyoruz, O Söz Söylendiyse İstifa Ederiz - Son Dakika
Güncel

Demirtaş: Sırtımızı PKK'ya Dayamıyoruz, O Söz Söylendiyse İstifa Ederiz

Selahattin Demirtaş, partisinin sırtını ne silaha, ne de PKK'ya dayamadığını, eğer Figen Yüksekdağ'ın böyle bir sözü varsa hemen istifa edeceklerini söyledi.

19.10.2015 07:23  Güncelleme: 10:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1 Kasım öncesi seçim çalışmaları için Londra'ya giden HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, BBC Türkçe'nin sorularını yanıtladı.

Selahattin Demirtaş, HDP'nin kendini Kandil, İmralı ve Türkiye'de artan milliyetçilik, şiddet olayları arasında sıkışmış hissetmediğini kaydederken, '' Eş genel başkanımızın "Sırtımızı PKK'ya dayıyoruz" diye bir cümlesi varsa, ikimiz de istifa etmeye hazırız. Eş başkanımız "Sırtımızı, YPG'ye ve orada direnen güçlere dayıyoruz" demiştir.'' dedi.

"YENİ MÜZAKERE SÜRECİNİN KAPILARI AÇIK"

''PKK'nin nihai olarak Türkiye'ye karşı savaşı bitirip, silahları tümden bırakacağı bir sürecin yeniden başlaması gerektiğini düşünüyoruz'' diyen HDP Eş Başkanı, 'yeni müzakere sürecinin kapalı kapılar ardında değil, yasal bir çerçevede şeffaf, parlamentonun devrede olmasıyla yürütülmesi gerektiğini' söyledi.

"PKK'YA SIRT DAYAMA" SORUSU VE İSTİFA YANITI

6 milyon seçmenin oyunu aldınız. Eş Genel Başkanınız Figen Yüksekdağ'ın tartışılan bir açıklaması var. "Sırtımızı PKK'ye, PYD'ye dayıyoruz" diye. Sizin, 6 milyon oy almış bir parti olarak, sırtınızı halklara dayamış olmanız gerekmiyor mu? sorusuna

Demirtaş: Siz BBC gibi ciddi bir kuruluşsunuz. Eş genel başkanımızın "Sırtımızı PKK'ya dayıyoruz" diye bir cümlesi varsa, ikimiz de istifa etmeye hazırız. Eş başkanımız "Sırtımızı, YPG'ye ve orada direnen güçlere dayıyoruz" demiştir. Kime karşı? IŞİD saldırılarına karşı. Biz IŞİD'in değil, oradaki YPG'nin ve diğer güçlerin yanındayız. "Biz sırtımızı PKK'ye dayıyoruz" diye bir cümle asla yoktur." cevabını verdi.

"YPG VE PYD'NİN YANINDAYIZ"

HDP Lideri, Demirtaş "Biz sırtımızı ne silaha, ne de PKK'ye dayıyoruz, ama Suriye'deki, özellikle Suriye'nin kuzeyindeki Rojava Kürdistanı'ndaki savaşta, biz YPG'den yanayız, PYD'den yanayız ve bunu söylemekten de hiç imtina etmedik. Biz IŞİD'den yana değiliz. IŞİD barbar bir tecavüz ordusudur, PYD bir halk hareketidir bizim için. O nedenle oradaki savaşta biz onlardan yanayız tutumunu ortaya koyduk. Yoksa eş başkanımız "Biz sırtımızı PKK'ye dayıyoruz" diye bir açıklama asla yapmadı. Bunun düzeltilmesi lazım." ifadelerini kullandı.

Demirtaş: Sırtımızı PKK\'ya Dayamıyoruz, O Söz Söylendiyse İstifa Ederiz

Son Dakika Güncel Demirtaş: Sırtımızı PKK'ya Dayamıyoruz, O Söz Söylendiyse İstifa Ederiz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (110)

  • Ayşedirican: Selahattin efendi söylediğine inanıyormusun.milletin zekasından şüphenmi var 100 21 Yanıtla
  • devran: Kıyamete kadar seninleyiz baba selhattin...... 26 49 Yanıtla canmuhtar06: desene kıyametiniz yaklaştı 10 1
  • ADIGÜZEL: Sen bittin loooooooo....artik seni kürt vatandaşlarimiz da istemiyor...sadece akrabalarindan oy alırsın sen 48 15 Yanıtla
  • ANGARALI: bos insansin. sana inananlari da kandiriyorsun. memleket icin calisacagini soyleyen kurt halkinin sirtindan gecinen zavalli hainin tekisin 43 11 Yanıtla
  • T C : SIRTININ İSTER YPG YE İSTER LPG YE DAYA SONUNUZ GELDİ HDPKK 33 19 Yanıtla
  • LEYLO: FIGET YUKSEKDAG BUNU SOYLEDI !! INKAR EDIYORLAR YA ! 37 15 Yanıtla
  • ADIYAMANLII: ha pkk ha pyd ne fark eder ikiside aynı pislik teröer örgütü hayinler 31 19 Yanıtla
  • ZEKİ: adamsın tayıbin başına belasın:) 17 28 Yanıtla
  • rojava: kıvır kıvır kıvır titree 34 9 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.

  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.

  • Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    02:30 Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Sincan ilçesinde alkollü bir sürücü, trafik ışıklarında bekleyen araçlara arkadan çarptı. 3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Olayın ardından kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.


Advertisement